Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τις άδειες των Κολλεγίων

Καθοριστικές εξελίξεις έχουμε στο θέμα της αναγνώρισης των αδειών των Κολλεγίων, αφού το ΣτΕ  με την υπ’ αριθμ. 42/2010 γνωμοδότησή του, έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Παιδείας, το οποίο προσαρμόζεται η ελληνική νομοθεσία στην Οδηγία 2005/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τί σημαίνει αυτό; Σε λίγες εβδομάδες από σήμερα, οι απόφοιτοι των Κολλεγίων  θα έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με αυτά των πτυχιούχων των Πανεπιστημίων των ΤΕΙ.

Μετά το 2013 την ευθύνη αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων θα αναλάβουν τα επιμελητήρια και επαγγελματικές Ενώσεις που λειτουργούν με τη μορφή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, όπως για παράδειγμα Επιμελητήρια , Ενώσεις Χημικών και Φυσικών κλπ

Επίσης οι ίδιοι φορείς θα έχουν την ευθύνη καθορισμού το βαθμό γνώσης της ελληνικής γλώσσας που θα πρέπει να έχουν οι Ευρωπαίοι που επιθυμούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους στη χώρα μας.

Από την πλευρά του, το υπουργείο παιδείας, απάντησε με ανακοίνωση που τόνιζε, ότι τα «Κολλέγια» αυτά δεν μπορούν να παρέχουν κανενός είδους τίτλο εκπαίδευσης παρά μόνο βεβαιώσεις σπουδών”.

Πάντως, η ίδια η υπουργός στις 23 Νοεμβρίου, είχε ανακοινώσει την ανάκληση όλων των αδειών των Κολλεγίων , χωρίς ωστόσο να υλοποιήσει στη συνέχεια την απόφασή της .

Αυτά για την ώρα, για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με σχετικό άρθρο.

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;