iPhone OS 4: Η Apple δείχνει το δρόμο για το μέλλον των κινητών

Αν και θα έπρεπε να είναι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένη η Apple με τα 450.000 iPad που πούλησε τις πρώτες 4 ημέρες κυκλοφορίας του (το iPhone πούλησε 1.000.000 συσκευές σε 74 μέρες) δε σταματά εδώ. Σήμερα, έκανε την παρουσίαση της 4ης έκδοσης της πλατφόρμας του iPhone, του iPad και του iPod Touch δείχνοντας τι επιφυλάσσει το μέλλον για τις συσκευές που έχουν αγαπηθεί από πάνω από 80.000.000 χρήστες.

Το iPhone OS 4, θα δίνει πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες να λειτουργούν όσες εφαρμογές θέλουν ταυτόχρονα, μέσω του Multi-tasking και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να κλείσουν καμμία, ποτέ. Πλέον μάλιστα το iPhone δε θα μπορεί να έχει εγκατεστημένες μόνο 180 εφαρμογές αλλά ανεβάζει τον πήχυ στις 2.160 για όλες σας τις ανάγκες. Μάλιστα, οι “έξυπνοι φάκελοι” θα τις οργανώνουν αυτόματα.

Εντυπωσιακότερο, δε είναι πως η Apple αποφάσισε να κάνει θεαματική είσοδο σε νέες αγορές, μέσω της αναβάθμισης. Δίνει τη δυνατότητα και στους χρήστες των iPhone και iPod Touch να κατεβάζουν iBooks (προϊόν του οποίου τα σκήπτρα κατείχε μέχρι πρότινος το Amazon) καθώς και η παροχή διαφημίσεων (αγορά που είναι γνωστή η πρωτοκαθεδρία της Google) σε προγραμματιστές εφαρμογών για το iPhone μέσω ειδικής πλατφόρμας της Apple που ονομάζεται iAd, επιτρέπει διαδραστικές διαφημίσεις (συναισθηματικές, όπως ανέφερε ο Steve Jobs) και δίνει στους κατόχους των εφαρμογών το 60% των κερδών. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η Apple δίνει στους προγραμματιστές που θα επιλέξουν να πουλήσουν την εφαρμογή τους στο App Store του iPhone ή του iPad καρπώνωνται το 70% των κερδών.

H αναβάθμιση θα είναι δωρεάν για όλα τα iPhone και iPod Touch καθώς και για το iPad μέσα στο έτος. Είναι δε προφανές οτί με τη διαθεσιμότητά του στο κοινό η Apple θα ανακοινώσει και iPhone με νέο Hardware, πολύ πιθανόν με νέες χωρητικότητες καθώς 2160 εφαρμογές σε 16 GB δύσκολα θα χωρέσουν…

Συντάκτης: Αλέξανδρος Ιγνατίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;