Δήμoς Βύρωνα: Υποψήφιος για Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2012

Με τον τίτλο “The spring of Youth”, ο Δήμος Βύρωνα βρίσκεται στη τελική ευθεία για τη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2012. Ήδη επελέγη στις τρεις ευρωπαϊκές πόλεις που περνούν στο τελικό γύρο αξιολόγησης, αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς μιας ομάδας ανθρώπων τους τελευταίους μήνες.

Πρόκειται για ένα θεσμό του European Youth Forum, που βασίζεται στην Ευρωπαϊκή συνεργασία, ανταλλαγή ιδεών και ενεργή συμμετοχή των νέων της Ευρώπης. Κάθε χρόνο, μια ευρωπαϊκή πόλη έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει πρωτοποριακές δράσεις και ενέργειες αναφορικά με τον πολιτιστικό, κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό προσανατολισμό της. Ένας θεσμός που δίνει τη δυνατότητα στους νέους να αναδείξουν όλα τα θέματα που τους αφορούν και να προτείνουν λύσεις μέσα από τη δική τους οπτική γωνία.

Φέτος τον τίτλο κατέχει το Τορίνο της Ιταλίας, ενώ ήδη το Antwerp του Βελγίου έχει επιλεγεί να την διαδεχτεί το 2011. Πρώτη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας ήταν το 2009 το Rotterdam της Ολλανδίας.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Γ. Χαρδαλιάς, που προΐσταται της προσπάθειας αυτής, τόνισε: «Όλοι μαζί πρέπει να υποστηρίξουμε την υποψηφιότητα του Δήμου Βύρωνα και να δείξουμε σε ολόκληρη την Ευρώπη ότι η ανάπτυξη και οι καινοτόμες ιδέες, με τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων, είναι το δυνατό μας σημείο. Ο Βύρωνας παραμένει πρωταγωνιστής και η νεολαία είναι σε πρώτο πλάνο. Έτσι συνεχίζουμε, όλοι μαζί, οι νέοι μας δυναμικά μπροστά κι εμείς στο τιμόνι του σχεδιασμού πολιτικών και ενεργειών που καινοτομούν και παραδειγματίζουν. Καλή μας επιτυχία ».
Για να υποστηρίξετε την υποψηφιότητα της πόλης μας, γίνετε μέλη του group στο facebook.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;