Microsoft: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία με Amazon

Μια νέα συμφωνία, που θα επιτρέπει στην Microsoft και την Amazon να χρησιμοποιούν η μία πατέντες της άλλης, είναι ήδη γεγονός, χωρίς να υπάρχουν όμως πολλές λεπτομέρειες γι’ αυτή. Από την πλευρά της Microsoft “ακούστηκε” ότι περιλαμβάνεται στην συμφωνία το Kindle και η χρήση Linux-based servers από την Amazon, ενώ η τελευταία θα κληθεί να καταβάλει και χρήματα, χωρίς να γνωρίζουμε το ακριβές ποσό.

Γενικά δεν είναι ξεκάθαρο το κίνητρο της συμφωνίας, με τις κακές γλώσσες να λένε ότι η Amazon προχώρησε σε αυτή για να αποφύγει μια μήνυση από την Microsoft, αφού η δεύτερη έχει προχωρήσει σε παρόμοιες κινήσεις με εταιρίες, που χρησιμοποιούν Linux, έχουν κλείσει συμφωνίες πατέντας και η εταιρία θεωρεί ότι παραβιάζεται κάποια δική της. Τέτοιο παράδειγμα η TomTom, και η μήνυση που δέχθηκε από την Microsoft για παραβίαση 8 πατεντών.

Άλλωστε όπως τονίζουν οι ειδικοί, συμφωνίες παρόμοιες με εκείνη της Microsoft και της Amazon είναι μακράν πιο συμφέρουσες από μια δικαστική μάχη και για τις δύο πλευρές.

Πηγή: away.gr

Reblog this post [with Zemanta]
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;