Τα διαδικτυακά πανεπιστήμια της Ελλάδας

Βρήκαμε και σας παρουσιάζομε τα διαδικτυακά πανεπιστήμια της Ελλάδας. Το πρώτο πανεπιστήμιο που λειτούργησε διαδικτυακά στην Ελλάδα ήταν το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), το οποίο όμως αποτελεί πλέον ένα σχεδόν… συμβατικό πανεπιστήμιο, με χιλιάδες φοιτητές (16.763 προπτυχιακούς και 11.305 μεταπτυχιακούς), δίδακτρα και πτυχίο ισότιμο των ελληνικών ΑΕΙ.

Πανεπιστήμια με δίδακτρα
* Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου
Αποτελεί πνευματικό «παιδί» του καθηγητή Γλωσσολογίας και προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Γ. Μπαμπινιώτη και έχει ήδη πίσω του εννέα επιτυχημένους κύκλους σπουδών. Δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης. Καταβάλλεται για την παρακολούθηση κάθε σειράς 10 μαθημάτων συνολικά το ποσό των 100 ευρώ και για τη σειρά 5 μαθημάτων συνολικά το ποσό των 70 ευρώ. (http: //www.stoabibliou.gr)

* Αρχαιολογική Εταιρεία
Τα μαθήματα είναι εβδομαδιαία, είναι υψηλού επιπέδου και πλαισιώνονται από αρχαιολόγους εν ενεργεία, πανεπιστημιακούς και εφόρους του υπουργείου Πολιτισμού. Προβλέπεται ποσό διδάκτρων 110 ευρώ εφάπαξ για την παρακολούθησή τους (http://www. archetai.gr/site/)

* Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου – ΕΚΕΜΕΛ
Πρόκειται για σχολή μεταφραστών που υποστηρίζεται από φορείς όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το υπουργείο Πολιτισμού, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Βρετανικό Συμβούλιο κ.ά. Τα προγράμματα σπουδών είναι δύο ετών. Στον κύκλο σεμιναρίων για το βιβλίο παρέχονται σεμινάρια ελληνικής γλώσσας, συγγραφικής τέχνης και ποίησης. Το κόστος παρακολούθησής τους ξεκινάει από τα 400 και φτάνει ως τα 800 ευρώ (http://www.ekemel.gr/)

Χωρίς δίδακτρα
* Το Πανεπιστήμιο των Ορέων
Πρόκειται για πρωτοβουλία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ι. Παλλήκαρη, με την υποστήριξη επιστημόνων παγκοσμίου κύρους και με χορηγό την UΝΕSCΟ. (http://www. mountainsuniversity.gr/)

* Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών
Προσφέρονται σεμινάρια και διαλέξεις κυρίως από το Ινστιτούτο Βυζαντινών Ερευνών και από το Φροντιστήριο Ιστορικών Επιστημών, με διεθνή επιστημονική παρουσία. (http://www. eie.gr)

ΠΗΓΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;