Δημοσκοπήσεις ...

stats

Το πρωί της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραστούν στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι διαχειριστές των τριών blog που δημοσιοποίησαν αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, κατά παράβαση του εκλογικού νόμου.

Οι δικηγόροι τους αναμένεται να ζητήσουν πάντως προθεσμία μίας εβδομάδας, μέχρι δηλαδή τη διενέργεια των εθνικών εκλογών. Θα υποστηρίξουν επίσης ότι η απαγόρευση των δύο τελευταίων εβδομάδων πριν τις κάλπες δεν περιλαμβάνει τις προσωπικές ιστοσελίδες, αφού δεν αναγνωρίζονται ως μέσα ενημέρωσης.

paron-001

Η υποκρισία δείχνει να μην έχει όρια, καθώς την ίδια ώρα, δημοσιογράφοι πολιτικών εφημερίδων επικαλούνται στα ρεπορτάζ τους αποτελέσματα δημοσκοπήσεων. Η εφημερίδα «Το Παρόν της Κυριακής» προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, ανακοινώνοντας στο πρωτοσέλιδό της συγκεκριμένα ποσοστά για όλα τα κόμματα, τα οποία αποδίδει σε «αναλυτές».

Κομματικά στελέχη επικαλούνται τις ίδιες «μυστικές» δημοσκοπήσεις για να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους, ισχυριζόμενοι ότι «η ψαλίδα κλείνει».

«Είναι εκδήλωση κρατικού πατερναλισμού η απαγόρευση της δημοσίευσης των δημοσκοπήσεων που διενεργούνται νομίμως. Τα κόμματα -και πολλοί άλλοι- επιτρέπεται να ξέρουν. Όχι όλοι οι πολίτες. Για το καλό τους. Η εξουσία ξέρει ποιο είναι, όχι οι ίδιοι», σημειώνει στο άρθρο του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο εκδότης της εφημερίδας, Θανάσης Τεγόπουλος.

Πηγή: eklogikanea.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;