Πενηντάρης ο Αστερίξ

asterixobelix

Ο Αστερίξ στις 29 Οκτωβρίου θα σβήσει 50 κεράκια, αφού το 1959 δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά μία μικρή του ιστορία στο περιοδικό “Pilote“. Το πρώτο άλπουμ με τίτλο «Αστερίξ ο Γαλάτης» κυκλοφόρησε λίγο αργότερα, το 1961, ενώ έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει άλλα 34 άλμπουμ, ενώ ο Αστερίξ, ο Οβελίξ, οι συγχωριανοί τους και οι Ρωμαίοι έκαναν συνολικά 11 εμφανίσεις στη μεγάλη οθόνη.

Το κόμιξ έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 100 γλώσσες και διαλέκτους, μεταξύ των οποίων στην Κρητική , την Κυπριακή και την Ποντιακή, ακόμα στα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά (γλώσσα η οποία είναι «καλτ» της σειράς προσδίδοντας έναν ρεαλιστικό τόνο). Είναι χαρακτηριστικό πως βάσει πληθυσμού, η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα στον κόσμο σε πωλήσεις των άλμπουμ του Γαλάτη.

Έχει κάνει συνολικά 280 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Ίσως αποτελεί το πιο δημοφιλές γαλλικό κόμιξ στον πλανήτη και οικείο ανάγνωσμα σε κατοίκους όλων των ηλικιών ανά την Ευρώπη.

Στη Γαλλία υπάρχει ακόμα και θεματικό πάρκο με το όνομα «Χωριό του Αστερίξ», που έχει τεράστια επισκεψιμότητα

Με αφορμή τα 50α γενέθλια του Γαλάτη ήρωα, η Mαμούθ Κόμιξ, που εκδίδει τις περιπέτειες του Γάλλου ήρωα στην Ελλάδα, και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών θα παρουσιάσουν μια σειρά εκδηλώσεων. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 22 Οκτωβρίου και οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως τις 5 Νοεμβρίου.

Πηγή: tanea.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;