Εργασία παράλληλα με τις σπουδές

girl-writing

από το look4studies

Οι σπουδές, κακά τα ψέματα, δεν προσφέρονται για εργασία. Και αυτό για πολλούς και διάφορους λόγους: κατ’ αρχήν γιατί αποσπούν τους φοιτητές από τον κύριο σκοπό τους, ο οποίος δεν είναι άλλος από το διάβασμα και την παρακολούθηση των μαθημάτων ακόμη και αν αυτά δεν είναι υποχρεωτικά, αλλά και γιατί πολλές φορές τα παραπάνω χρήματα μπορεί να τους αποπροσανατολίσουν.

Ωστόσο με λίγη καλή διαχείριση και καταμερισμό των εργασιών τα οφέλη από μια εργασία σε συνδυασμό με τις σπουδές μπορεί να είναι πολλά. Η εργασιακή εμπειρία, η απόκτηση προϋπηρεσίας, γνωριμιών (που θα φανούν χρήσιμες στην πορεία, όταν πλέον πρωταρχικός σας στόχος θα είναι η επαγγελματική αποκατάσταση), αλλά και χρημάτων είναι μόνο μερικά από αυτά.

Το ιδανικό που μπορεί να κάνει κάποιος φοιτητής είναι η εποχιακή ή η μερική απασχόληση, έτσι ώστε να μένει και αρκετός ελεύθερος χρόνος για το διάβασμα και την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Ένας χώρος δραστηριοποίησης κατάλληλος για εποχιακή εργασία που θα σας εξασφαλίσει σημαντική εμπειρία είναι, μεταξύ άλλων, και αυτός του τουρισμού. Τα τουριστικά επαγγέλματα είναι αναμφίβολα πολλά και κατ’ επέκταση και οι επιλογές σας. Κρύβουν σημαντικές εμπειρίες και συναναστροφή με πολύ κόσμο. Θα μπορούσατε λοιπόν να εργαστείτε είτε σε κάποιο τουριστικό γραφείο ή σε κάποιο ξενοδοχείο, ως υπάλληλος στην έκδοση εισιτηρίων ή στην ενημέρωση των πελατών στην πρώτη περίπτωση, ενώ στη δεύτερη θα μπορούσατε να εργαστείτε στη ρεσεψιόν, στο service, στο καφέ του ξενοδοχείου κ.ά.

Ακόμη επίσης μια καλή πρόταση θα ήταν να δραστηριοποιηθείτε και σε γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων ή, γιατί όχι, σε κάποια καφετέρια, σε ένα καλό εστιατόριο ή σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί.

Οι επιλογές, λοιπόν, είναι πολλές και αναμφίβολα για το καλοκαίρι ο τομέας του τουρισμού γενικότερα ενδείκνυται απ’ όλες τις απόψεις για απασχόληση και εργασιακή εμπειρία. Το μόνο που μένει είναι να δραστηριοποιηθείτε εγκαίρως (από την αρχή της θερινής σεζόν) για να βρείτε την κατάλληλη θέση στον χώρο που επιθυμείτε.

Φυσικά υπάρχουν και άλλες εργασίες μερικής απασχόλησης, όπως σε διάφορες υπηρεσίες δημόσιων οργανισμών (π.χ. ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ.), αλλά και γραφεία που μπορούν να δώσουν εργασία γραμματειακής υποστήριξης (δικηγορικά κ.ά.).
www.look4studies.com – Βρες τα Πάντα για τις Σπουδές σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;