Χωρίς Ράλυ Ακρόπολις :-(

Ήταν λίγο-πολύ γνωστό ότι για τα επόμενα δύο χρόνια δεν θα βλέπαμε Ράλι Ακρόπολις στο καλεντάρι του WRC. Παρόλα αυτά το να το βλέπεις να συμβαίνει σου προκαλεί μια απογοήτευση, αλλά τι να κάνουμε. Η ζωή συνεχίζεται… Η FIA ανακοίνωσε το πρόγραμμα αγώνων του WRC για το 2010 το οποίο πραγματικά είναι κατά 90% αλλαγμένο σε σχέση με φέτος. Χώρες όπως η Πορτογαλία, η Βουλγαρία, η Γερμανία και το Μεξικό θα έχουν την ευκαιρία να διοργανώσουν Ράλι, ενώ η Ομοσπονδία θα επιτρέψει μεγαλύτερη ελευθερία στη διοργάνωση ώστε να αυξηθεί το θέαμα. Επίσης θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το WRC Cup με αυτοκίνητα S2000.

Η ανακοίνωση της FIA είναι η εξής:

Η ημερομηνία για την εισαγωγή του κινητήρα turbo 1600cc για τα αυτοκίνητα WRC έχει μετατοπιστεί στο 2011 ώστε να ευθυγραμμιστεί με τους κινητήρες που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα παραγωγής .

Οι οργανωτές θα έχουν τη δυνατότητα να εξελίξουν το χαρακτήρα του αγώνα τους ώστε να φτιάξουν ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα. Τα Ράλι θα μπορούν να διαρκέσουν 2,3 ή 4 ημέρες, αλλά πρέπει να ολοκληρώνονται Σάββατο ή Κυριακή. Για να αυξηθεί το θέαμα, θα υπάρχει ελευθερία σε ανάμεικτες συνθήκες χώματος και ασφάλτου είτε μέσα στην ίδια ειδική, είτε στις ημέρες του Ράλι.

Θα δημιουργηθεί ένα «WRC Cup» για τα αυτοκίνητα Super 2000 το 2010. Οι ομάδες πρέπει να συμμετέχουν σε τουλάχιστον 7 αγώνες, συμπεριλαμβανομένου και ενός εκτός Ευρώπης. Οι κανονισμοί για τις εγγραφές θα ολοκληρωθούν στην πορεία.

14 Φεβρουαρίου Σουηδία
7 Μαρτίου Μεξικό
4 Απριλίου Ιορδανία
18 Απριλίου Τουρκία
9 Μαΐου Νέα Ζηλανδία
30 Μαΐου Πορτογαλία
11 Ιουλίου Βουλγαρία
1 Αυγούστου Φινλανδία
22 Αυγούστου Γερμανία
12 Σεπτεμβρίου Ιαπωνία
3 Οκτωβρίου Γαλλία
24 Οκτωβρίου Ισπανία
14 Νοεμβρίου Μ. Βρετανία

[Πηγή: Msfree.gr]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;