Ανακάλεσε την παραίτησή του ο Αλέκος Αλαβάνος

Ανακάλεσε την παραίτησή του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι από τον Σεπτέμβρη τόσο ο Συνασπισμός όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελούν έναν ενιαίο πολιτικό χώρο.

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο οργανωτική πανελλαδική συνδιάσκεψη, η οποία θα προχωρήσει στις αναγκαίες οργανωτικές προσαρμογές, αξιοποιώντας τις μέχρι τώρα εμπειρίες, υπό το φως της ισχνών επιδόσεων του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Στις αρχές Ιουλίου θα συγκληθεί πανελλαδικό σώμα, το οποίο θα ολοκληρώσει τα συμπεράσματα για το εκλογικό αποτέλεσμα και θα επεξεργαστεί τις κατευθύνσεις για την οργανωτική ανασυγκρότηση του.

Για το αμέσως προσεχές διάστημα θα συγκληθούν πανελλαδικά άμεσα οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να εκτιμήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε με ικανοποίηση γιθα το γεγονός ότι έστω και τη τελευταία στιγμή ο Αλέκος Αλαβάνος άλλαξε απόφαση, κανόντας όμως λογο για φθορά στην παράταξη. «Υπήρξε φθορά την οποία πρέπει συλλογικά και με συνευθύνη να προσπαθήσουμε όλοι να την καλύψουμε, να καλύψουμε το χαμένο έδαφος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε επίσης πως μέχρι σήμερα υπάρχουν κάποιοι όροι λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ και πως αυτοί πρέπει να επανεξεταστούν συνολικά.

«Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτέλεσμα αυτών των όρων.Το ότι υπάρχουν αυτοί οι όροι δεν σημαίνει, βέβαια, ότι μπορεί να υπάρχουν επ’ άπειρον. Αν κάποιος τους αμφισβητεί είναι σαφές -και είναι για όλους μας σαφές- ότι θα τους επανεξετάσουμε. Όμως θα επανεξετάσουμε τα πάντα από την αρχή. Τα πάντα από την αρχή» σχολίασε με έμφαση.

Αναφορικά με τις σχέσεις του Συνασπισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στρατηγική επιλογή για τον ΣΥΝ. «Για άλλη μια φορά θέλω να διατυπώσω κι επισήμως την πεποίθησή μας ότι θα ενισχύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Και παράλληλα για μας είναι μέλημά μας, πρώτο μας μέλη η ενωτική παρουσία του ΣΥΝ που αποτελεί εγγύηση για το προχώρημα του ενωτικού εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: in.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;