Blondie—G—D and The Pilots στο neolaia.gr

BlondieGD

 

Blondie-G-D and The Pilots. Η… Ξανθή και οι Πιλότοι (Θανάσης, Κώστας, Γιάννης). Δύο γκρουπ που έγιναν ένα. Ποιό είναι το στόρι πίσω από αυτό;

Οι Πιλότοι υπήρχαν 4 χρόνια… Απλά με τον Αλέκο στα drums αντί του Γιάννη. Έγραφαν μουσική αλλά όχι στίχους. Δεν είχαν και καλές φωνές… Η Ξανθή κι αυτή υπήρχε! Aνεξάρτητη και ωραία! Έγραφε μουσική και στίχους, ηχογραφούσε με keyboards, χωρίς πρόγραμμα ούτε σωστό μικρόφωνο κι όμως τα κομμάτια τα γούσταρε ο κόσμος!!!

Πως θα γινόταν οι Πιλότοι να έβρισκαν καλό στιχουργό και με καλή φωνή; Και πως θα γινόταν η Ξανθή να έπαιζε live τα κομμάτια της; Ένα βράδυ, πριν από κάποιο live φίλων (και μουσικών «κηδεμόνων» μας) έπεσε η ιδέα στο τραπέζι και την επόμενη μεταφέρθηκε σ’ ένα προβάδικο! Η χημεία και η ενέργεια έκαναν μπαμ από την πρώτη στιγμή! Αλλά αυτό που ήρθε να δέσει το συγκρότημα ήταν μια τρομερή φιλία μεταξύ μας!

Είστε μόνο 20 χρονών, συνθέτετε δικά σας κομμάτια και εμφανίζεστε σε live στην Αθήνα. Αυτό σημαίνει ότι ασχολείστε με τη μουσική από τότε που ήσασταν ακόμη μαθητές…

Κ. Υπάρχουμε (ως Pilots) από το καλοκαίρι πριν την πρώτη λυκείου! Ο Γιάννης έχει υπάρξει και αυτός από παλιά σε αρκετά συγκροτήματα! Ήμαστε μουσικά ενεργοί όμως από τα 7 μας περίπου, με πιο κλασσικές σπουδές (βλέπε βιολί, πιάνο, κιθάρα, ακορντεόν, σαξόφωνο, σολφέζ, αρμονίες).

Ξ: Απλά εγώ ποτέ δεν έκανα θεωρίες, ό,τι πιάνο έμαθα το έκανα για να μάθω να αγαπώ την μουσική. Δεν μου άρεσε να διαβάζω μουσική. Ήταν σαν να τα έπρηζα στο ίδιο μου το χόμπι. Την μουσική μου άρχισα να την γράφω στα 16 αλλά κανείς σχεδόν δεν είχε ιδέα ότι πράγματι ασχολιόμουν μέχρι που έκανα Myspace και το είδαν μία και καλή!

Γράφετε τραγούδια με αγγλικό στίχο. Γιατί αυτό; Πιστεύετε ότι είναι εύκολο να κάνει επιτυχία ένα συγκρότημα με αγγλικό στίχο στην Ελλάδα;

Κ. Δεν είναι θέμα επιτυχίας! Δεν το σκέφτεσαι έτσι! Ότι σου βγαίνει είναι, ότι σε εκφράζει, ότι δένει καλύτερα με τη μουσική σου! Απλά από όταν ξεκινήσαμε να παίζαμε μουσική, παίζουμε αυτό το alternative rock, στο οποίο κολλάνε περισσότερο οι αγγλικοί στίχοι! Ε ναι (και έρχομαι να συμφωνίσω με τον εαυτό μου) έχει να κάνει με το είδος της μουσικής! Φαντάζεσαι ρεμπέτικα με αγγλικό στίχο;

Ξ. Έχουμε τέτοια ακούσματα. Ίσως και γιατί υποσυνείδητα όλα τα αγγλόφωνα bands ονειρεύονται και επιτυχία εκτός συνόρων. Στην Ελλάδα δεν γίνεται να διαλέξεις τα αγγλικά για να κάνεις επιτυχία. Ως Ξανθή που γράφω στίχους να πω ότι πιο εύκολα εκφράζομαι στα αγγλίκά παρά στα ελληνικά. Δεν είναι τυχαίο. Πάντοτε όταν έγραφα όχι μόνο στίχους τα αγγλικά με έκαναν να νιώθω καλύτερα. Ίσως να ήθελα να ξεφύγω από την μάζα στο μέρος που μεγάλωσα και ήταν ένας έμμεσος τρόπος αποξένωσης για αρχή, ώστε να βρίσκω και την δική μου ταυτότητα.

Ποιοι μουσικοί σας έχουν επηρεάσει πιο πολύ; Τι λειτούργησε ως πηγή έμπνευσης; Κάποιος δίσκος, κάποια προσωπική ιστορία, μια… βραδιά με αλκοόλ;

Κ. Μας έχουν επηρεάσει αρκετοί μουσικοί, αλλά όπως και κάθε δημοσιογράφος που σέβεται τον εαυτό του, έτσι κι εμείς, δε θα αποκαλήψουμε τις πηγές μας, χαχαχα! Δεν έχουμε εντοπίσει ακόμα την πηγή έμπνευσής μας. Ίσως το υποσεινηδητο μας… Τζαμάρουμε και ότι μας βγει!

Ξ: Εγώ πάλι που γράφω στίχους , γράφω πολύ και για την σεξουαλικότητα, τις ενοχές και γενικά για τις πιο σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου.. Απλά με τα παιδιά μου έχει βγει και ο πιο hardcore εαυτός μου ίσως γιατί μου έδωσαν την ευκαιρία να εκφράζομαι και on stage! Πάντως πέρα από την πλάκα,ο έρωτας στην ηλικία που είμαστε είναι βασική έμπνευση. Ο έρωτας πάντα πουλάει! Αγγλικός στίχος, αλλά η ψυχολογία του καψούρη Έλληνα είναι αναπόφευκτη! Όσον αφορά τους μουσικούς, πολλοί λένε για μουσικούς και μπάντες που έχουν ως πρότυπα αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που τους έχουν επηρεάσει υποσυνείδητα.

Παίζετε κυρίως alternative rock. Ο όρος alternative χρησιμοποιείται πολύ τελευταία (στη μουσική, το ντύσιμο, το στυλ, το lifestyle) τι σημαίνει ‘εναλλακτικός’ για εσάς;

Ποτέ δεν είμασταν καλοί στις ταμπέλες… Που αφορούσαν τη μουσική κιόλας… Ε όχι να βάλουμε και ταμπέλες και στο ντύσιμο και τη ζωή μας! Κάνε αυτό που αγαπάς και ας το πούνε όπως θέλουν… Απλά μόλις συνειδητοποιήσαμε ότι παίζουμε basement/garage pop/rock μουσική! Χαχαχα!

Η φωνή της Ξανθής έχει παρομοιαστεί με αυτήν της Karen O‘. Θα λέγαμε ότι είστε…«οι Έλληνες Yeah Yeah Yeahs»;

K. Άπαπα, βαρύ αυτό, πολύ βαρύ… Άλλη ερώτηση;

Ξ: Η φωνή μου καμία σχέση δεν έχει με αυτή της Karen O. Ισως να μοιάζει ο τρόπος που τραγουδάω σε κάποια κομμάτια αλλά μέχρι εκεί. Άλλωστε έχω παρομοιαστεί με τόσες διαφορετικές φωνές που στο τέλος θα σκεφτώ να πάω να κάνω φωνή σε καρτούν. Δεν είμαστε η ελληνική εκδοχή κανενός ξένου συγκροτήματος. Έχουμε τόσες επιρροές. Και παράλληλα σκεφτόμαστε και ανεξάρτητα.

Πώς συνδυάζετε σπουδές και μουσική; Τι έχει προτεραιότητα για εσάς; Σκοπεύετε να ασχοληθείτε με το γκρουπ και επαγγελματικά;

K. Ο Γιάννης ασχολείται ήδη επαγγελματικά με τη μουσική! Έμεις έχουμε τις σχολές μας, όπου μας ενδιαφέρει το αντικείμενο μας και έχουμε ως βασική προτεραιότητα το πτυχείο. Η μουσική έχει την ομορφιά του χόμπυ… Φτιάξαμε το συγκρότημα για να γεμίσουμε τον ελεύθερό μας χρόνο! Οπότε δε μπορούμε να βάλουμε deadlines σ’ αυτό.

Ξ: Εγώ πάλι δεν ανησυχώ για το πτυχίο, τα πάω καλά χωρίς να τρέχω. Για μένα πάντως προτεραιότητα ειδικά αυτή την περίοδο που παίρνουμε τα πάνω μας έχει το συγκρότημα. Είμαι λίγο bitch σε αυτά. Όταν έχουμε συνεντεύξεις κλπ θέλω να γίνονται όλα απλά δίνω βάση σε αυτά. Επαγγελματικά όλοι θέλουμε να ασχοληθούμε με την μουσική και όλοι αγαπάμε εξίσου το band. Άλλωστε όλοι δεν εύχονται να κάνουν αυτό που γουστάρουν; Απλά ευτυχώς έχουμε και άλλα ενδιαφέροντα και άλλες εναλλακτικές.

Οι γονείς σας σάς ενθαρρύνουν ή πιστεύουν ότι είναι μία νεανική τρέλα; Τους αρέσουν τα κομμάτια σας; Τα ‘καταλαβαίνουν’;

K. Οι γονείς είναι γονείς… Και όπως όλοι λένε, «θέλουν το καλό μας»! Όχι δηλαδή ότι η μουσική είναι κάτι κακό… Αλλά όπως και να το κάνεις, αλλιώς τα βλέπει τα πράγματα η γενία των 50άριδων και αλλιώς η δική μας γενιά… Λογικό είναι, όταν βλέπουν ότι αφιερώνεις για τη σχολή σου… ένα τέταρτο τη μέρα και για τη μουσική 8 ώρες να αισθάνονται ότι κάτι πάει… στραβά! Χαχαχα! Προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας (σχολή δηλαδή), έτσι ώστε να μην υπάρχει ακρετή φασαρία σπίτι! Αν κάτι που κάνουμε μας γεμίζει και μας κάνει χαρούμενους, το αγαπούν κι αυτοί! Ακόμα και αν το θεωρούν νεανική τρέλα!

Ξ: Εμένα πάντα με ενθάρρυναν με την μουσική, και δεν έχει γίνει ποτέ θέμα. Μέχρι και στα live έχουν έρθει και είναι μέγιστοι φαν. Το χαίρομαι πολύ αυτό. Είναι ψιλομουρλοί όπως εγώ σε αυτά. Απλά μου έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη.

Ποιά συγκροτήματα σήμερα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, λειτουργούν για εσάς ως πρότυπα;

Δύσκολες ερωτήσεις… Είναι πολλά! Μας άρεσε πχ που οι Radiohead έβγαλαν δίσκο μόνοι τους! Μας αρέσει και η φάση των Skaribas! «Ορίστε το Link για τον δίσκο μας! Μέσα στον φάκελο υπάρχει και το Artwork σε .pdf! Καλή ακρόαση!»!

Θα εμφανιστείτε live στο Art|house στις 30 Μαίου, μαζί με τους pulse. Τι να περιμένουμε να ακούσουμε;

Πολλούς και ωραίους ήχους! Πολλά δικά μας κομμάτια αλλά και διασκευές! Δεν θα κουραστείτε καθόλου! Απλά σε περίπτωση που συμβεί η Blondie θα σταματήσει να τραγουδαέι και θα ξεκινήσει stand up comedy.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;