Οι pulse. στο neolaia.gr

1. pulse. Επιμένετε να γράφετε το όνομά σας με μικρό και να βάζετε μία τελεία στο τέλος. Να λύσουμε το μυστήριο;

pulse. είναι ο τελευταίος πεζός παλμός. Η τελεία είναι το τέλος – και η αρχή. Η τελεία στο όνομά μας σημαίνει τέλος αλλά σηματοδοτεί και μια νέα αρχή, μια… νέα μουσική πραγματικότητα.

2. Νίκος, Μιχάλης, Γιάννης, Νίκος, Παύλος. Πείτε μας δυο λόγια για τον καθένα σας, να σας γνωρίσουμε.

Νίκος Βογιατζάκης (κιθάρα, σύνθεση / μοριακός βιολόγος) – “I’m torn between my life and my dream, and it already feels like Ι’m leading two lives.”
Μιχάλης Μόσχος (κιθάρα, slide / graphic designer) – “Παίζω μουσική από τα 12 και είμαι gearholic”
Γιάννης Σταυρακάκης (φωνητικά / αρχαιολόγος – φαρμακοποιός) – “Γκρινιάζω πολύ”
Νίκος Μάρκου (μπάσο / ηλεκτρονικός αναλυτής χαμηλών συχνοτήτων) – “χαζομπασίξ, ερωτευμένος”
Παύλος Μοναστηριώτης (drums / πωλητής) – “Έχω μεγάλη μύτη”

3. Πότε σχηματίστηκε το συγκρότημα;

ΝΒ: Αρχές του 2004 εγώ και ο Μιχάλης είχαμε την ίδεα να ξεκινήσουμε τη μπάντα. Οι τρεις μας, με το Γιάννη μπήκαμε στο στούντιο Σιέρρα το Μαίο του 2005 και ηχογραφήσαμε τη πρώτη μορφή του ‘Another Roadside Attraction’. Το 2006 ήρθε στο συγκρότημα ο Παύλος και ένα χρόνο μετά ο Νικόλας ήρθε να ολοκληρώσει την τελική μορφή της μπάντας. Για την ακρίβεια, τον Νικόλα, τον βρήκαμε μέσω αγγελίας! Μετά απο αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να βρούμε μπασίστα έβαλε αγγελία ο Μιχάλης στο noiz.gr και έδωσε το δικό μου νούμερο! Μερικές ώρες μετά σκάει τηλέφωνο ο Νικολάκης! Με συνοπτικές διαδικασίες κανονίσαμε για συνάντηση στα Εξάρχεια! Μακρύ μαλλί, γυαλάκια και πολλή όρεξη….Τα υπόλοιπα είναι ιστορια!
ΝΜ: Όχι είναι ψέμα του υποχθόνιου κιθαρίστα μας-Διευθυντή. Εγώ τους έκανα την τιμή και τους βρήκα! Βασικά εγώ έψαχνα ένα ντράμερ , έτυχε να έχουν και δύο κιθαρίστες!

4. Είστε όλοι Κρητικοί (εκτός από τον μπασίστα σας που εκπροσωπεί την Κόρινθο!), κάποιοι έχετε ζήσει και στην Αγγλία και τώρα κινείστε στην Αθήνα. Πόσο επηρεάζει ο τόπος τη μουσική που γράφετε;

Η μουσική που γράφουμε αντιπροσωπεύει την πόλη στην οποία ζούμε: την Αθήνα. Παρόλ’αυτά μπορεί να διακρίνει κανείς στη μουσική μας την αναζήτηση, τη διάθεση όλων μας να ξεφύγουμε απο την πόλη… Καθώς και το ότι έχουμε μεγαλώσει σε πόλεις κοντά στη θάλασσα… Από την άλλη, ήταν και η επιρροή της Αγγλίας: κάθε υπόγειο και μία μουσική σκηνή, κάθε βράδυ ένα live, κάθε pub και ένα jam. ‘Ολο αυτό το multicultural σε επηρεάζει, σε διαμορφώνει, σου ανοίγει τα μάτια.
Αρχίσαμε να γράφουμε μουσική και στίχους επηρεασμένοι από την καθημερινότητά μας. Τα προβληματα μας, τους έρωτες μας, χαρές και λύπες. Το πρώτο έναυσμα ήρθε από ενα μπουλούκο ζαχαροπλάστη στην πλατεία Kάννιγος, το μαγαζί του και μια site-specific performance της Κλειώς Φανουράκη! Μυρωδιά από σοκολάτα, φρεσκοψημένοι ξηροί καρποί, ένα χαζοχαρούμενο καλοσυνάτο γέλιο και μια δόση μελαγχολίας και εγένετο το “Ζαχαροπλαστείο” το πρώτο μας κομμάτι που ανοίγει κάθε live των pulse.

5. Γράφετε τραγούδια με αγγλικό στίχο. Γιατί αυτό;

Όταν έχεις ζήσει στην Αγγλία, ο αγγλικός στίχος βγαίνει αυθόρμητα από μέσα σου. Εγώ εκεί ωρίμασα και ως μουσικός και ως άνθρωπος. Αλλά πέραν αυτού, οι μουσικές που ακούμε έχουν αγγλικό στίχο και στη μουσική που γράφουμε, αλλά και στο ύφος της μπάντας μας ταιριάζει καλύτερα.

6. Ο δίσκος που ετοιμάζετε ‘Αnother Roadside Attraction’ μας υποψιάζει για διαδρομές… Ποιές είναι οι δικές σας προσωπικές ‘διαδρομές’ που σας ωθούν στο να γράφετε μουσική, να παίζετε μουσική , να ζείτε με τη μουσική;
ΝΒ: Είναι ένας τρόπος έκφρασης και εκτόνωσης συναισθημάτων και βιωμάτων μου και ένας τρόπος επικοινωνίας με τον έξω κόσμο πολύ άμεσος. Πάρε-δώσε ενέργειας.
ΠΜ: Για να δώσω πνοή σε όλα αυτά που σκέφτομαι και που με προβληματίζουν.
ΜΜ: Γιατί δε μπορώ διαφορετικά.
ΝΜ: Εμένα με εκφράζει αυτό που είχε πει ο Σιδηρόπουλος. Ότι κάποια στιγμή δε θα χρειάζεται να μιλάμε – θα μπορούμε να επικοινωνούμε μέσω της μουσικής.
ΓΣ: Φαντάζομαι ότι είναι κάτι αναπόφευκτο. Σα φυσική ανάγκη. Δεν μπορείς να παίζεις μόνο πράγματα των άλλων. Θέλεις να δημιουργήσεις.

7. Γιατί πιστεύετε ότι οι pulse. έχουν λόγο -σήμερα- να βγουν προς το κοινό;

Γιατί πειραματιζόμαστε αρκετά με τον ήχο μας, δε γράφουμε ‘στημένα’ κομμάτια. Πέρα από κιθάρα, μπάσο και κρουστά, χρησιμοποιούμε και ηχογραφημένους ήχους, εφέ, , πράγμα που δίνει στο ροκ ένα άλλο βάθος. Ακόμα και στις διασκευές γνωστών κομματιών που έχουμε κάνει, βάζουμε το δικό μας στίγμα, δεν επαναλαμβάνουμε απλά την original εκτέλεση. Στα live μας μπορεί να μας ακούσετε να τζαμάρουμε και για 10 λεπτά απρογραμμάτιστα και αυθόρμητα, – όπως μας βγαίνει πάνω στη σκηνή. Το σημαντικότερο όλων είναι να δημιουργούμε ατμόσφαιρες και να αφήνουμε το περιθώριο με τη μουσική μας στον ακροατή να ταξιδεύει στους δικούς του ΄κόσμους’…

8. Πόσο μοιάζουν ή διαφέρουν οι μουσικές σας προτιμήσεις;

Η ποικιλομοφία στα μουσικά γούστα μπορεί να δημιουργήσει ένα μουσικό διάλογο. Πέντε μέλη, πέντε διαφορετικοί μούσικοι κόσμοι. Από μπλούζ του ’30 μέχρι industrial του 2009! Φαντάσου από Zappa, Hendrix και Miles Davis μέχρι Radiohead και Queens of the Stone Age, με υποσυνείδητες επιρροές από Καζαντζίδη, Ψαραντώνη και Μάλαμα! Oπότε καταλαβαίνεις τι γίνεται στις πρόβες!

9. Πόσο συχνά κάνετε live και πού έχετε εμφανιστεί; Εκτός από τα κομμάτια σας παίζετε και διασκευές. Τι να περιμένει να ακούσει κανείς;

Προσπαθούμε να κάνουμε ένα με δύο live το μήνα. Χώροι που μας έχουν φιλοξενήσει είναι το Αλάβαστρον cafe, το Γυάλινο upstage, ο Πυρήνας, το Booze, το Κύτταρο κ.α.
Το μουσικό πρόγραμμα της μπάντας περιλαμβάνει εκτός από τα κομμάτια μας και διασκευές από Depeche mode, Duran Duran, Placebo, Muse, Linkin Park, Porcupine Τree κ.α.

10. Ποιά είναι τα άμεσα σχέδιά σας; Κάποιο live σύντομα;

Προτεραιότητα για τους pulse. αυτή τη στιγμή είναι η διαμόρφωση και η ηχογράφηση της ολοκληρωμένης μορφής του ‘Another Roadside Attraction’ καθώς και η επαφή με τον κόσμο μέσω των live που κάνουμε.
Παράλληλα έχουμε τις κανονικές δουλειές μας αλλά και μουσικά side projects. Με τον Μιχάλη παίζουμε και στους ΜΙΓΜΑ, που τραγουδούν στα ελληνικά. Με τον Νίκο, επίσης, αυτή τη χρονιά γράψαμε μουσική και παίξαμε live για δύο μουσικοθεατρικές performances της Κλειούς. (οι τελευταίες ήταν το ‘Μην κοιμηθείς φεγγάρι μου’ στο Booze και το ‘Αρόδου’ στο Soul. Ομάδα Amusic FREEater). O Νίκος παίζει μπάσο και στους Πλανήτες εν πλω που είναι έντεχνο συγκρότημα!
Στις 15 Μαίου λαμβάνουμε μέρος στο φεστιβάλ που γίνεται στο Ροντέο και το επόμενό μας live είναι στις 30 Μαίου στο Arthouse.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;