Σε κώμα Κούρδος μετανάστης που ξυλοκοπήθηκε από λιμενικούς

Κούρδος μετανάστης ο οποίος προέρχεται από το Ιράκ κακοποιήθηκε βάναυσα από λιμενικούς στην αποβάθρα της Ηγουμενίτσας, στις 3 Απριλίου! Βέβαια το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ισχυρίζεται ότι ο μετανάστης έπασχε από επιληψία και τραυματίστηκε μόνος του αλλά οι αυτόπτες μάρτυρες έχουν διαφορετική άποψη. Σύμφωνα με το tvxs και το Kέρκυρα News αλλοδαποί, οι οποίοι όμως δεν έχουν επίσημα έγγραφα περιγράφουν πως “κομάντος με μπλε στολές και στολές παραλλαγής” συνέλαβαν τον 29 Κούρδο αφού τον χτυπούσαν βάναυσα στο τσιμέντο.

Αμέσως ο άτυχος Κούρδος μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο Φιλιατών, κατόπιν στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα και από εκεί στο Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι. Οι βασικές λειτουργίες του θύματος υποστηρίζονται μηχανικά. Οι γιατροί δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν έχει καμία πιθανότητα να αναρρώσει και είτε θα πεθάνει, είτε θα μείνει σε κώμα.

Προηγουμένως οι Λιμενικοί είχαν ζητήσει από τους παρευρισκόμενους “παράνομους” μετανάστες να απομακρυνθούν από τον χώρο του Λιμανιού. Αυτοί πράγματι απομακρύνθηκαν, αλλα ξαναγύρισαν καθώς σκοπός τους ήταν να διαφύγουν στην Ιταλία. Αυτός ήταν ένας καλός λόγος για να τον σπάσουν στο ξύλο και ουσιαστικά να περιμένουμε πότε θα πεθάνει.

Το χειρότερο απ’όλα όμως είναι πως το Υπουργείο τους καλύπτει 100% και οι ένοχοι δυστυχώς δεν θα “πληρώσουν” ΠΟΤΕ.

Εδώ επίσης υπάρχει παλιότερο σχετικό βίντεο από το Reuters. Δείτε με τα μάτια σας την Ελλάδα του 2009. Εικόνες που συμβαίνουν μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά μας.

[φωτο]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
78'
2 - 4
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
85'
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
ΤΕΛ
88 - 95
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;