Πληροφορίες για την Πράγα

Κλίμα – Πότε να πάτε

Πολύ κρύο το χειμώνα με τη θερμοκασία να κινείται γύρω στο μηδέν ειδικά το βράδυ. Η καλύτερη περίοδος της πόλης είναι η άνοιξη. Συνήθως έχει ήλιο με τη θερμοκασία να μην πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς.

Travelplorer

Πώς να φτάσετε

Από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη υπάρχουν απευθείας πτήσεις για Πράγα με την Ολυμπιακή και την CSA. Αν θυμάμαι καλά το ταξίδι είχε διαρκεια λίγο παραπάνω από 2 ώρες. Θα προσγειωθείτε στο αεροδρόμιο Ruzyne, 15χλμ βορειοδυτικά της Πράγας. Αν πάρετε ταξί για το κέντρο της πόλης, θα σας κοστίσει από 450 με 600 κορώνες. Εναλλακτικά υπάρχει και το λεοφωρείο(το 119 ή το 100 που σας αφήνει σε στάση του μετρό). Το εισητήριο κοστίζει 20 κορώνες και υπάρχει εκδοτήριο δίπλα στη στάση του λεοφωρείου. Μην ξεχάσετε να επικυρώσετε το εισητήριο στο λεοφωρείο, αλλιώς θα ρισκάρετε πρόστιμο γύρω στα 100 euro.

Χρήμα

Το νόμισμα της Τσεχίας είναι η Κορώνα που υποδιαιρείται σε 100 haler. Για να ανταλλάξετε euro με κορώνες προτιμήστε τις τράπεζες που έχουν πολύ μικρή προμήθεια ( ανοιχτές τις καθημερινές από 8:00 εώς 17:00 ) παρά τα ανταλλακτήρια συναλλαγμάτος που είναι διάσπαρτα στο κέντρο της πόλης. Μερικά από αυτά δηλώνουν ότι δεν έχουν καθόλου προμήθεια αλλά μην τους πιστεύετε. Το μοναδικό πλεονέκτημα που έχουν είναι ότι μένουν ανοιχτα εώς αργά το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα, άρα προτιμήστε τα μόνο για ώρα ανάγκης. Σχεδόν όλα τα μαγαζιά ακόμα και τα μικρά μαγαζάκια με είδη δώρων δέχονται πιστωτικές κάρτες ενώ κάποια από αυτά δέχονται και euro. Προσωπικά όταν είχα πάει στην Πράγα σχεδόν πάντου πλήρωνα με euro ή πιστωτική κάρτα. Κορώνες χρησιμοποίησα μόνο για τσιγάρα και για την μετακίνηση μου στην πόλη (μετρό,ταξί κτλπ). Η περίοδος αιχμής στην Πράγα είναι από τον Απρίλιο εώς τον Σεπτέμβριο καθώς και τα Χριστούγεννα. Για καλύτερες τιμές επισκεφτείτε την Πράγα μια άλλη εποχή. Οι τιμές είναι σχετικά λογικές και σίγουρα πιο φτηνά από την Ελλάδα.

Διαμονή

Εγώ έμεινα στο ξενοδοχείο Diplomat. Είναι ένα μεγάλο ξενοδοχείο με άνετα δωμάτια αρκετές ανέσεις και πολύ κοντά σε στάση του μετρό (σε 10 λεπτά ήμουν στο κέντρο της Πράγας) . Έμεινα σχετικά ευχαριστημένος , θα το συνιστούσα ειδικά σε όσους επισκέπτονται την Πράγα για επαγγελματικούς λόγους. Άλλο ξενοδοχείο δεν ξέρω να σας προτείνω, κάντε μια αναζήτηση στο google και θα βρείτε σίγουρα αναρίθμητες επιλογές.

Ψώνια

Για κρύσταλλα βοημίας και αναμνηστικά δώρα περιηγηθείται στην παλιά πόλη. Μαγαζιά με ρούχα και φίρμες επώνυμων σχεδιαστών υπάρχουν στον δρόμο «Na Prikope». Πάντως οι τιμές στην Πράγα δεν έχουν μεγάλες διαφορές με την Ελλάδα και μου φάνηκε η αγορά της χειρότερη σε σχέση με την της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.

Μνημεία

Το κάστρο της Πράγας, το μεγαλύτερο ιστορικό κάστρο στην Ευρώπη, υψώνεται πάνω από την πόλη και προσφέρει πραγματικά φανταστική θέα. Στο κάστρο αυτό βρίσκεται η έδρα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τσεχίας. Μέσα στο κάστρο υπάρχουν πολλά αξιοθέατα όπως ο Καθεδρικός του Αγίου Βίτου, το Λορέτο ( ή αλλιώς Λευκοί Πύργοι ), η περιοχή «Νέος Κόσμος» (ίσως το καλύτερο σημείο στην Πράγα για περπάτημα) και οι Βασιλικοι κήποι. Την φημισμένη «γέφυρα του Καρόλου» πάνω από τον ποταμό Vltana. Η κατασκευή του ξεκίνησε τον δέκατο τέταρτο αιώνα και είναι ίσως το πιο φημισμένο αξιοθέατο της Πράγας. Ολα τα μνημεία πάνω στη γέφυρα είναι πιστά αντίγραφα των αυθεντικών που κρατούνται στο μουσείο της πόλης Η παλιά πόλη της Πράγας ( Stare Mesto ) που είναι το ιστορικό κέντρο της πόλης. Στην παλιά πόλη υπάρχουν πολλά αξιοθέατα όπως το «Αστρονομικό ρολόι» , το μνημείο του Γιαν Χους, το ανάκτορο Γκολτς-Κινσκι, το Δημοτικό Μέγαρο,ο «Πυργος Πυρίτιδας» και άλλα πολλά. Η Εβραική συνοικια όπου δραστηροποιούνταν η κάποτε ακμάζουσα εβραική κοινότητα της Πράγας. Αξιοθέατα στην εβραική συνοικια είναι το «Παλιό Εβραικό κοιμητήριο», το Εβραικό Δημαρχείο και το μοναστήρι της «Αγίας Αγνής». Η «Νέα Πόλη» (Nove Mesto) που ιδρύθηκε το 1348. Αξίζουν προσοχής η Πλατεία Βέντσεσλας, ο Κήπος των Φραγκισκάνων, η «Πλατεία του Καρόλου» και το «Δημαρχείο της Νέας Πόλης»

Εκτός

Μια ωραία εκδρομή είναι το Κάρλοβυ Βάρυ( στα περισσότερα τουριστικά πακέτα παρέχεται σαν εκδρομή ). Πολύ ωραίο μέρος ,μέσα στο πράσινο με εντυπωσιακά κτίρια, αν θυμάμαι καλά αποτελούσε εξοχική κατοικία της βασιλικής οικογένειας. Επίσης αν έχετε χρόνο αξίζει να σχεδιάσετε μια μονοήμερη εκδρομή στη Δρέσδη στην Γερμανία. Από ότι έχω ακούσει είναι μια όμορφη πολή γύρω στις δυο με τρεις ώρες με τρένο από την Πράγα.

Τι να προσέξετε

Οπως σε κάθε πολή που ελκύει τουρίστες από όλον τον κόσμο, προσπαθήστε να αποφύγετε μαγαζιά και υπηρεσίες που απευθύνονται αποκλειστικά σε τουρίστες. Αποφύγετε να περάσετε από τη γέφυρα του Καρόλου τις ώρες αιχμής (γύρω στο μεσημέρι) αν δεν σας αρέσει να στριμώχνεστε με άλλους τουρίστες. Αν και στην Πράγα η εγκληματικότητα δεν αποτελεί πρόβλημα , καλυτερα να μην έχετε πολλά χρήματα πάνω σας και να προσέχετε το πορτοφόλι σας.

Περισσότερα για την Πράγα..

Travelplorer

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;