Επιμένει στο

«Δεν μετακινούμαστε», διαμηνύουν οι πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου, αντιδρώντας στην πρόταση να μετατραπεί σε μουσείο το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου επί της οδού Πατησίων. Ο αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γιάννης Πολύζος, χαρακτηρίζει «μια εύκολη και προσχηματική πολιτική υποκρισίας» τη συζήτηση για μεταφορά των πανεπιστημιακών σχολών έξω από το κέντρο της Αθήνας.

«Να απομακρύνουμε τότε και τη Βουλή των Ελλήνων από το κέντρο της πόλης γιατί δημιουργεί κυκλοφοριακό πρόβλημα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πολύζος, ο οποίος δηλώνει ότι οι πολιτικοί χρησιμοποιούν το θέμα επικοινωνιακά και επιρρίπτουν στα πανεπιστήμια την ευθύνη για τα επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, εκπρόσωποι του Πολυτεχνείου και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, η οποία επίσης εδρεύει στο συγκρότημα της οδού Πατησίων, τόνισαν ανάμεσα σε άλλα ότι σε τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις (Ρώμη, Λονδίνο, Βερολίνο, Μιλάνο, Παρίσι) το κέντρο φιλοξενεί τις αντίστοιχες σχολές, επισημαίνοντας το αυτονόητο: Η λειτουργία των πανεπιστημίων στο κέντρο της Αθήνας εμπλουτίζει και ενεργοποιεί τις δραστηριότητες της πόλης. Παράγοντες της Αρχιτεκτονικής Σχολής εξήγησαν από την πλευρά τους ότι οι φοιτητές δεν μπορούν να εκπαιδεύονται έξω από τον αστικό ιστό, ο οποίος αποτελεί μέρος της διδασκαλίας τους.

Άπαντες οι εκπρόσωποι των ιδρυμάτων εξέφρασαν την πεποίθηση ότι δεν μπορούν να ταυτίζονται τα προβλήματα της πόλης με το ακαδημαϊκό άσυλο. Παράλληλα, διατυπώθηκε η άποψη ότι αν φύγουν οι φοιτητές θα αφήσουν πίσω τους κενό που θα καταληφθεί, όπως αναφέρθηκε, από όσους προκαλούν προβλήματα.

[Πηγή: TV Xωρίς Σύνορα]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;