Πληροφορίες για Λονδίνο

Κλίμα

Κλασσικός βρετανικός καιρός. Τσουχτερό κρύο το οποίο συνοδευόταν από το εκνευριστικό ψιλόβροχο που ξεκινά και σταματά συνέχεια. Και η υγρασία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Μόνο δύο μέρες έκανε καλό καιρό (ηλιοφάνεια δηλαδή) – από τις συνολικά πέντε που έμεινα- αλλά το κρύο παρέμεινε τσουχτερό.

Πώς να φτάσετε

Στο Λονδίνο μπορείς να πας αεροπορικώς αρκετά φθηνά καθώς πολλές εταιρίες χαμηλού κόστους (π.χ. easyjet) έχουν δρομολόγια για Λονδίνο. Έχει τρία αεροδρόμια το Heathrow, το Gatwick και το Luton. Εάν επιλέξετε εταιρεία χαμηλού κόστους (όπως εγώ) πιθανότατα θα προσγειωθείτε στο Luton το οποίο βρίσκεται 40 λεπτα από το κέντρο του Λονδίνου. Ότι ώρα και να φθάσετε, θα βρείτε λεωφορείο να σας μεταφέρει στο κέντρο και ανθρώπους πρόθυμους να σας λύσουν και την παραμικρή απορία σας ( Από το Gatwick και το Heathrow μπορείτε να μετακινηθείτε και με τραίνο). Εγώ, πριν ταξιδέψω επισκέφθηκα τα web sites και των τριών αεροδρομίων στα οποία και βρήκα τα δρομολόγια από και πρός το αεροδρόμιο ( το web site του Luton είναι και στα ελληνικά !!! ).

Μετακινήσεις

To Λονδίνο διαθέτει πολύ καλό δίκτυο συγκοινωνιών το οποίο αποτελείται απο ένα εκτεταμένο δίκτυο μετρό και από πάρα πολλές λεωφορειακές γραμμές πολλές εκ των οποίων λειτουργούν σε 24ωρη βάση. Όταν επισκέφθηκα το Λονδίνο,οι χάρτες συγκονωνιών που τύπωσα από το web site της εταιρείας συγκοινωνιών (www.tfl.gov.uk) με βοήθησαν να βρίσκω άμεσα το πως θα πάω κάπου. Πολύ εξυπηρετικοί ήταν και οι υπάλληλοι στους σταθμούς του μετρό. Το κόστος μετακίνησης πάντως είναι αρκετά μεγαλύτερο από την Ελλάδα.

Διαμονή

Το κόστος διαμονής στο Λονδίνο είναι αρκετά υψηλό για τα ελληνικά δεδομένα και αποτέλεσε για μένα τον πιο σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα στο να το επισκεφθώ για περισσότερες από πέντες ημέρες. Αν θέλετε να μειώσετε το κόστος κάντε έγκυρα την κράτηση, ψάξτε πολύ στο Internet και προτιμήστε τις πανσιόν. Προσωπικά, έχοντας στο νου μου πως όλη την ημέρα θα γυρίζω στο Λονδίνο (οπότε δεν θα κάθομαι στο δωμάτιο παρα μόνο για ύπνο) έκανα κράτηση σε μία πανσιόν που βρήκα μέσω Internet (www.booking.com) αφού διάβασα πρώτα τις κριτικές προηγούμενων επισκεπτών και δεν το μετάνιωσα. Τα δύο πράγματα που πρόσεξα ήταν να είναι κοντά σε σταθμό μετρό και να μην είναι στο κέντρο του Λονδίνου ώστε να έχει ησυχία. Η πανσιόν βρισκόταν κοντά στον σταθμό Bayswater και αν και δεν ήταν κάτι το εντυπωσιακό ήταν πεντακάθαρη και αρκετά αξιοπρεπής. Αν πάλι το κόστος δεν σας απασχολεί τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία του Λονδίνου σας περιμένουν.

Αθλητικά γεγονότα

Στο Λονδίνο έχουν την έδρα τους τρεις από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες ποδοσφαιρικές ομάδες της Αγγλίας η Άρσεναλ, η Τσέλσι και η Τόττεναμ. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στα αγγλικά γήπεδα είναι καταπληκτική και εάν μπορέσετε να εξασφαλίσετε ένα εισιτήριο για κάποιον αγώνα τους (πράγμα δύσκολο) πρόκειται για αξιομνημόνευτη εμπειρία. Στο Λονδίνο βρίσκεται και ο ναός του ποδοσφαίρου το Wembley, το οποίο αξίζει να επισκεφθείτε. Εάν είστε λάτρης του τεννις κάθε Ιούνιο διργανώνεται ένα από τα πιο γνωστά grand slam τουρνουά, αυτό του Wimblendon.

Φυσικά τοπία

Το Λονδίνο διασχίζεται από τον ποταμό Τάμεση. Πρέπει οπωσδήποτε να πραγματοποιήσετε μία βόλτα με τα πλοιάρια που τον διασχίζουν (κάντε το δρομολόγιο από τον Big Ben εώς το London Tower). Προσωπικά προτείνω να παραγματοποιήσετε την βόλτα αυτή αφού πέσει ο ήλιος καθώς το φωταγωγημένο Λονδινο ειναι πραγματικά ονειρικό και η όψη του από τον Τάμεση είναι εκπληκτική (βγάλτε οπωσδήποτε φωτογραφίες με φόντο τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου καθώς περνάτε από μπροστά τους με το πλοιάριο). Το Λονδίνο φημίζεται και για τα καταπράσινα του πάρκα. Πολυ γνωστό είναι το αχανές Hyde Park το οποίο ενδύκνειται για στιγμές χαλάρωσης και οικογενειακούς περιπάτους. Μην ξαφνιαστείτε εάν πέσετε πάνω σε αυτοσχέδια γήπεδα ποδοσφαίρου ενώ οπωσδήποτε επισκεφθείτε και το Speaker’s Corner και ακούστε τον ανώνυμο Λονδρέζο (και όχι μόνο) να βγάζει λόγο για κάποιο θέμα που τον απασχολεί. Εάν βρεθείτε κυριακάτικο πρωϊνό στο Λονδίνο αφού δείτε την αλλαγή των φρουρών στο Παλάτι του Μπάκινχαμ, διασχίστε το Green Park και κάντε τα ψώνια σας στην διάσημη αγορά της KnightsBridge (εκεί βρίσκεται και το Harrods).

Μουσεία

Στο Λονδίνο βρίσκονται μερικά από τα πιο διάσημα μουσεία. Το πιο γνωστό όλων είναι το Βρετανικό Μουσείο (British Museum) με εκθέματα από όλο τον κόσμο με πιο σημαντικό απο αυτά τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Πολύ διάσημο είναι και το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μανταμ Τισό, στο οποίο υπάρχουν τα κέρινα ομοιώματα των πιο διάσημων ανθρώπων της υφηλίου. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το London Museum το οποίο είναι αφιερωμένο στην εξελικτική πορεία της πόλης του Λονδίνου στο πέρασμα των αιώνων. Κατά την άποψη μου πάντως, το πιο εντυπωσιακό μουσείο είναι αυτό της φυσικής ιστορίας (Museum of Natural History) καθώς μέσα από τα εκθέματα του ανακαλύπτει κανείς το μεγαλείο του φυσικού κόσμου. Αν πάλι είστε λάτρεις των ταινιών μυστηρίου, επισκεφθείτε το μουσείο του Σέρλοκ Χολμς. Πριν ξεκινήσετε όμως τις επισκέψεις στα μουσεία, καλό είναι να κάνετε μια μικρή έρευνα αγοράς αναφορικά με το κόστος των εισιτηρίων εισόδου καθώς δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο (μόνο στο London Museum η είσοδος είναι δωρεάν).

Πινακοθήκες

Εάν είστε λάτρεις της ζωγραφικής τότε πρέπει οπωσδήποτε να περάσετε μία βόλτα από την National Gallery (βρίσκεται στην Trafalgar Square) ενώ μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την Tate Modern Gallery μία από τις πιο δίασημες πινακοθήκες του κόσμου με μόνιμα εκθέματα καθώς και πολλά εποχιακά αφιερώματα σε δίασημους καλλιτέχνες και καλλιτεχνικά ρεύματα (στεγάζεται σε μία παλιά αποθήκη στις όχθες του Τάμεση, πλήρως ανακαινισμένη).

Περισσότερα..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;