Οπτική Κόπωση και Υπολογιστής

Πόσες ώρες αφιερώνουμε καθημερινά μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μας; Πόσες ώρες ακόμα η εργασία μας απαιτεί συχνή και πολύωρη χρήση της κοντινής όρασης; Πόσοι από εμάς δεν έχουμε παραπονεθεί ότι πονάνε τα μάτια μας μετά από λίγη ώρα; Ότι θολώνει η όρασή μας; Ότι νοιώθουμε πονοκέφαλο στο τέλος της ημέρας;

Που οφείλεται όμως; Γιατί κουραζόμαστε τώρα περισσότερο απ΄ ότι παλιά;

Στην τεχνολογική εποχή που ζούμε, αν και έχουν βελτιωθεί οι ποιότητες των οθονών, έχουν αυξηθεί δραματικά οι ώρες που κοιτάμε επίμονα τον υπολογιστή μας. Αφιερωνόμαστε τόσο σ’ αυτό που κάνουμε, που ξεχνάμε ακόμα και να βλεφαρίσουμε, όπως αποδεικνύουν παγκόσμιες έρευνες.

Η οπτική κόπωση και πόσο μάλλον στην περίπτωση του υπολογιστή, δεν είναι θέμα απλά ακτινοβολίας (αφού σίγουρα οι περισσότεροι πια χρησιμοποιούν οθόνες TFT, που δεν εκπέμπουν ακτινοβολία) ή θέμα κακής εργονομίας ή φωτισμού. Είναι θέμα μυϊκής κόπωσης του οφθαλμού, που βρίσκεται σε συνεχή τάση κατά την παρατεταμένη κοντινή εργασία, αλλά και ξηροφθαλμίας από τη μειωμένη συχνότητα των βλεφαρισμών.

Όταν το παράπονό σας το ακούσει ένας οφθαλμίατρος, με τις κατάλληλες εξετάσεις, θα μπορέσει να σας καθοδηγήσει για τον τρόπο αντιμετώπισης που αρμόζει σε σας. Η χρήση τεχνητών δακρύων κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μπορούσε να μετριάσει το αίσθημα καύσου. Ακόμα όμως και η συνταγογράφηση των ειδικών αντικοπωτικών γυαλιών, που κυκλοφορούν ήδη εδώ και 2 χρόνια και στην ελληνική αγορά (Εssilor Anti-fatigue), εις αντικατάσταση των συνηθισμένων σας γυαλιών, για όσους φορούν ήδη γυαλιά ή για όσους δεν έχουν κάποιο διαθλαστικό πρόβλημα, αλλά θέλουν να βοηθηθούν και είναι μεταξύ 20-45 ετών, θα μπορούσε να ανακουφίσει πολύ.

Μην ξεχνάτε όμως και το χρυσό κανόνα των Τριών 20!!

Κάθε 20 λεπτά να κοιτάτε 20 πόδια μακριά για 20 λεπτά!! (μακάρι να ήταν εφικτό!!)

[Πηγή: inath.gr]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;