Πληροφορίες για το Σαν Αντόνιο

Downtown-san-antonio

Πώς να φτάσετε

Η πόλη διαθέτει το δικό της αεροδρόμιο αλλά βρίσκεται και πολύ κοντά για τα δεδομένα της Αμερικής (μόλις 3 ώρες) από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντάλλας.

Μετακινήσεις

Η πόλη έχει πολύπλοκο οδικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων αλλά με πολύ καλή σήμανση. Αν έχετε κάποιο GPS naviagator δε θα έχετε κανένα πρόβλημα. Όσον αφορά τα όρια ταχύτητας, στους αυτοκινητόδρομους είναι συνήθως 55 και σε μερικές περιπτώσεις φτάνει και τα 70 μίλια. Ωστόσο υπάρχει πάντα μια ανοχή στα +5 μίλια, αν κρίνω από τον τρόπο οδήγησης των αμερικάνων. Επίσης προσοχή θέλουν τα φανάρια.

Πρέπει να σταματάτε πριν από αυτά (βρίσκονται μετά τη διασταύρωση) στη λευκή γραμμή. Οποιαδήποτε δεξιά στροφή επιτρέπεται, ακόμα κι αν έχετε κόκκινο εφόσον δεν έρχεται άλλο όχημα. Μια ακόμα σημαντική πληροφορία: στην πολιτεία του Τέξας μπορείτε να οδηγήσετε κανονικά με το ελληνικό σας δίπλωμα. Προσοχή όμως, ισχύει μόνο για έναν μήνα από την άφιξη σας στην Αμερική. Όσο τώρα για τον αν χρειάζεται να ενοικιάσετε κάποιο αυτοκίνητο θα σας έλεγα ναι. Οι αποστάσεις στην Αμερική είναι μεγάλες και το δίκτυο συγκοινωνιών περιορίζεται στο κέντρο των πόλεων με αποτέλεσμα να μην βολεύει ιδιαίτερα. Μπορείτε να ενοικιάσετε λοιπόν κάποιο αυτοκίνητο, καλύτερα όμως να το έχετε κλείσει από πριν και να το πάρετε με το που θα φτάσετε στο αεροδρόμιο. Η τιμή έτσι είναι πολύ πιο φθηνή, περίπου 100-120$ τις 3-4 ημέρες ανάλογα την εταιρία. Προσοχή: μην πάτε να ενοικιάσετε από το αεροδρόμιο χωρίς να έχετε κλείσει από πριν γιατί θα σας βγει πολύ παραπάνω. Στην έξοδο του αεροδρομίου, στο χώρο του Ground Transportation, υπάρχουν λεωφορεία των εταιριών ενοικίασης (Avis, Hertz, Enterprise) που σας παίρνουν (δωρεάν φυσικά) και σας πηγαίνουν στο χώρο ενοικίασης. Στην επιστροφή γίνεται η ακριβώς αντίστροφή διαδικασία οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πώς θα πάτε στο αεροδρόμιο ή να ψάχνετε για κάποιο ταξί το οποίο σημειωτέον είναι πανάκριβο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ενοικίαση είναι να έχετε μαζί σας κάποια debit ή credit card. Ο λόγος είναι ότι σας παίρνουν ένα ποσό σαν εγγύηση το οποίο σας το επιστρέφουν συνήθως μια ημέρα μετά την επιστροφή του αυτοκινήτου. Αν δεν έχετε κάρτα θα πρέπει να τα δώσετε σε μετρητά και να τα πάρετε άμεσα πίσω με την επιστροφή. Με το που θα παραδώσετε το αυτοκίνητο σας δίνουν την τελική απόδειξη οπότε δεν χρειάζεται να φοβάστε μην τυχόν σας χρεώσουν κάτι αργότερα.

Επικοινωνία

Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν δωρεάν internet, οπότε μπορείτε να επικοινωνείτε άνετα. Πολλά μάλιστα διαθέτουν ασύρματο. Για επιβεβαίωση επισκεφτείτε τη σελίδα τους στο internet. Αν δεν είναι σαφές αν είναι δωρεάν (complimentary) ή επί πληρωμή, στείλτε τους ένα email. Απαντούν άμεσα! Μια επίσης σημαντική πληροφορία: τα laptop από Ελλάδα υποστηρίζουν μια χαρά το ασύρματο δίκτυο της Αμερικής και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα σύνδεσης. Αν θέλετε να έχετε δωρεάν τηλεφωνική επικοινωνία με άλλους υπολογιστές συνδεδεμένους στο διαδίκτυο, δοκιμάστε πριν φύγετε από Ελλάδα το Skype ή κάποιο Messenger (π.χ YahooMessenger).

Διαμονή

Έχει τα πάντα: από λουξ ξενοδοχεία μέχρι μοτέλ. Η επιλογή είναι δική σας. Οι τιμές πολύ λογικές, καμιά σχέση με Ελλάδα. Εμείς μείναμε στο Hayatt Place με $90 (περίπου €63) συμπεριλαμβανομένου του πρωινού και του ασύρματου internet. Τονίζω το θέμα το πρωινού γιατί στα περισσότερα ξενοδοχεία δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή και το πληρώνεις extra. Το δωμάτιο ήταν ευρύχωρο με διαχωριστικό μεταξύ κρεβατιού και υπόλοιπου χώρου. Η τηλεόραση ήταν τεράστια και το στρώμα του κρεβατιού θεϊκό, αναφέρεται και στα reviews των πελατών στο site του ξενοδοχείου και δεν είναι καθόλου υπερβολή. Το προσωπικό φιλικό και εξυπηρετικό. Ζητήστε τους να σας δώσουν χάρτη και οδηγίες για την πρόσβαση στα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης.

Διασκέδαση

Κατεβείτε στο κέντρο, παρκάρετε στο Rivercenter Mall αν δεν έχετε όρεξη για περπάτημα (δεν είναι ακριβό), κατεβείτε στο ποτάμι που είναι ένα επίπεδο κάτω από τους δρόμους και αρχίστε τη βόλτα ακολουθώντας τη φιδίσια πορεία του ποταμού. Θα δείτε άπειρα εστιατόρια, pubs και καφέ-μπαρ, σίγουρα κάποιο θα σας τραβήξει το προσοχή, και πολλούς πάγκους με κοσμήματα, πίνακες, κάδρα και μικρά αριστουργήματα.

Μνημεία

Tο Alamo είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης αλλά και του Τέξας μιας και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Τεξανή επανάσταση. Αρχικά ήταν ο χώρος των ιεραποστόλων και των προσηλυτισμένων Ινδιάνων. Ήταν δηλαδή mission, μια κοινότητα με κέντρο της την εκκλησία. Αργότερα εγκαταστάθηκε το ιππικό των Ισπανών και Μεξικανών. Μετά από μάχη πέρασε στα χέρια λίγων Τεξανών εθελοντών υπό την ηγεσία του William B. Travis, οι οποίοι έδωσαν σκληρή μάχη για τη διατήρηση του, χωρίς όμως επιτυχία. Το φρούριο σήμερα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και το εσωτερικό του είναι επισκέψιμο. Έχετε όμως υπόψη ότι το μνημείο κλείνει στις 5μμ οπότε αν θέλετε να επισκεφτείτε το εσωτερικό του προγραμματίστε να πάτε νωρίς. Μετά τις 5μμ το μέρος προσφέρεται μόνο για φωτογραφίες με φόντο το φωταγωγημένο και καλοδιατηρημένο φρούριο και για περίπατο στον περιβάλλοντα χώρο. Στο ίδιο πλαίσιο κινείται το Missions National Historical Park όπου διατηρούνται 4 ισπανικά κτήρια ιεραποστολής που μαζί με το Άλαμο αποτελούσαν το βορειότερο άκρο των Ισπανικών αποικιών στην Αμερική. Το πιο γνωστό από αυτά και το πιο αντιπροσωπευτικό μετά το Άλαμο είναι το Mission San Jose.

Ρομαντισμός

Η τοποθεσία με την ονομασία Riverwalk. Ο ποταμός Σαν Αντόνιο διαπερνά την πόλη και η βόλτα κατά μήκος του, με τα όμορφα δέντρα και λουλούδια, τις γραφικές γέφυρες και το όμορφο μικρό εμπορικό χωριό La Vilita είναι ξεχωριστή.

Τι να προσέξετε

Γενικά η πόλη είναι αρκετά ασφαλής. Λόγω του Riverwalk έχει κόσμο στο κέντρο μέχρι αργά το βράδυ και αρκετούς αστυνομικούς. Ωστόσο, είναι καλό να κινείστε σε χώρους φωτεινούς, να μην κουβαλάτε όλα τα χρήματα μαζί σας και να μην έχετε σε θέα όλα τα κινητά, κάμερες, φωτογραφικές μηχανές, γενικοί κανόνες που ισχύουν πάντα στο εξωτερικό. Αν αποφασίσετε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο, προσέξτε ιδιαίτερα που παρκάρετε. Στους κεντρικούς δρόμους απαγορεύεται το παρκάρισμα και όπου επιτρέπεται πρέπει να πληρώσεις παρκόμετρο (συνήθως ένα δολάριο ή ώρα). Οι θέσεις είναι σημειωμένες στο δρόμο και οποιαδήποτε παρέκκλιση τιμωρείται. Φροντίστε λοιπόν να έχετε ψηλά μαζί σας για τα παρκόμετρα εκτός αν αποφασίσετε να πάτε σε κάποιο αποκλειστικό πάρκινγκ. Εδώ η μαγική λέξη είναι το flat rate που σημαίνει ότι η χρέωση δεν πάει με την ώρα αλλά είναι με την είσοδο (!). Οι τιμές κυμαίνονται από 5$ μέχρι και 15$ οπότε κάντε μια βόλτα πριν αποφασίσετε σε ποιο θα το βάλετε. Όπου πάντως και να παρκάρετε προσέξτε μην το βάλετε σε κάποια από τις μπλε θέσεις που είναι για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Εδώ ο γερανός παραμονεύει…

Εντυπώσεις

Από τους πιο όμορφους και λιγότερο γνωστούς προορισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;