Πληροφορίες για το ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Πως να φτάσετε

Το Καστελόριζο συνδέεται ατμοπλοϊκώς και αεροπορικώς από τη Ρόδο. Το ταξίδι με το πλοίο διαρκεί 5 ώρες ενώ με το αεροπλάνο λίγο λιγότερο από μισή ώρα. Το αεροδρόμιο απέχει 4χλμ από τον οικισμό και συνδέεται με το μοναδικό ταξί του νησιού και ένα μικρό λεοφωρείο.

Μετακινήσεις

Το μοναδικό μέσο μεταφοράς είναι τα πόδια σας , ενώ υπάρχουν και καϊκια που θα σας μεταφέρουν στα γειτονικά νησάκια και σε άλλα σημεία στο νησί. Στο νησί υπάρχει μόνο ένας βασικός δρόμος που συνδέει το αεροδρόμιο με τον οικισμό.

Ενημέρωση

Οι εφημερίδες έρχονται από τη Ρόδο την επόμενη μέρα της κυκλοφορίας τους. Επίσης στα περίπτερα του νησιού κυκλοφορεί ένας λεπτομερής οδηγός των αξιοθεάτων του νησιού με το μειονέκτημα ότι είναι γραμμένος στα Αγγλικά.

Φαγητό

Είναι το ιδανικό μέρος για να χορτάσετε φρέσκα ψάρια. Επίσης δοκιμάστε ρεβυθόπιτα, ρεβυθοκεφτέδες, γιουβαρλάκια και ψητό κατσίκι γεμιστό με ψίχα ψωμιού. Από γλυκά αξίζουν ο παραδοσιακός χαλβάς και τα γλύκα του κουταλιού ειδικά το συκαλάκι. Απο ταβέρνες οι πιο γνωστές είναι η ψαροταβέρνα του Λαζαράκη και Πλατάνια πάνω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Παραλίες

Μπορείτε να κολυμπήσετε στις Πλάκες και στον κόλπο του Λιμάνιου. Πολύ όμορφες παραλίες υπάρχουν στα γειτονικά νησάκια Ρω, Άγιος Γεώργιος και Στρογγυλή (η πρόσβαση είναι εφικτή με καϊκια ).

Φυσικά τοπία

Το Γαλάζιο Σπήλαιο, η σπηλιά του Παραστά, είναι ένα εντυπωσιακό θαλάσσιο σπήλαιο προσβάσιμο με καϊκι όπου συχνα εμφανίζονται μεσογειακές φώκιες. Θεωρείται ένα από τα ομορφότερα της Μεσογείου και είναι παγκοσμίως γνωστό για τον πλούσιο σταλακτικτό στολισμό που φωτίζονται από τις ανταύγειες των ακτινών του ήλιου με αποτέλεσμα να δημιουργείται θέαμα σπάνιας ομορφίας. Βρίσκεται στο νότιο άκρο του νησιού.

Μουσεία

Κοντά στο Κάστρο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη βρίσκεται το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό μουσείο. Περιλαμβάνει εκθέματα από διάφορες εποχές της αρχαιότητας ,αντικείμενα λαϊκής τέχνης και παραδιακές φορεσιές. Η είσοδος είναι δωρεάν!! και είναι ανοιχτό όλες τις ημέρες εκτός Δευτέρας.
Εντυπώσεις

Ένας προορισμός κατάλληλος για ήσυχες, οικογενειακές αλλά και ρομαντικές διακοπές. Έχει όμορφα τοπία, εξαιρετικές παραλίες, καλό φαγητό και έναν οικισμό που σε εντυπωσιάζει με τα σπουδαία νεοκλασσικά του. Δεν υπάρχουν και πολλά μέρη στην Ελλάδα που δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα….

Περισσότερα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;