Ταξιδιωτικός οδηγός για το Αμστερνταμ

Κλίμα

Επισκεφτήκαμε την πόλη Μάιο μήνα και οι συνθήκες ήταν πολύ καλές. Επικρατούσε λιακάδα αλλά ένα κρύο το ένιωθες. Το μπουφάν απαραίτητο.

Πώς να φτάσετε

Φτάσαμε οδικώς από Βρυξέλλες με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Το ταξίδι ήταν μια πραγματική απόλαυση, καθώς πρόκειται για αυτοκινητόδρομο και δεν χρειάζεται να σταματήσεις πουθενά (σύνορα). Η πόλη διαθέτει επίσης αεροδρόμιο, αλλά και τρένο.

Διαμονή

Δυσκολευτήκαμε πολύ να βρούμε να μείνουμε καθώς πήγαμε χωρίς να έχουμε κάνει κράτηση και μάλιστα σαββατοκύριακο! Τελικά μετά από αρκετή προσπάθεια βρήκαμε τη λύση του Ibis hotel στο αεροδρόμιο. Η τιμή ήταν πολύ καλή (70 ευρώ το δίκλινο) αλλά δεν το συνιστώ αν σας προβληματίζει η πρόσβαση προς την πόλη. Εμείς λόγω του αυτοκινήτου που είχαμε νοικιάσει δεν είχαμε πρόβλημα.

Αξιοθέατα

Μα φυσικά η πινακοθήκη με τα έργα του διάσημου Vincent Van Gogh. Για να μπείτε θα πρέπει να πληρώσετε ένα ακριβό εισιτήριο (25ευρώ), αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο. Μην περιμένετε ωστόσο να δείτε όλα τα έργα του καθώς είναι διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα η Έναστρη Νύχτα απουσιάζει και στη θέση της υπάρχει μόνο ένα αντίγραφο. Εκτός από έργα του Van Gogh συχνά φιλοξενούνται και άλλες εκθέσεις. Όταν πήγαμε εμείς, υπήρχε ταυτόχρονη έκθεση του Rembrandt και του Caravaggio, αλλά με έξτρα εισιτήριο. Ολοκληρώνοντας τη βόλτα σας στο μουσείο μην παραλείψετε να περάσετε από το κατάστημα με τα αναμνηστικά και τα είδη δώρων. Θα βρείτε αντίγραφα των πιο γνωστών έργων σε τιμές από 15 ευρώ.

Τι να προσέξετε

Γενικά το Αμστερνταμ είναι μια πολύ ασφαλής πόλη, ακόμα και τις νυχτερινές ώρες στα πιο απόμακρα σημεία. Αν σας πλησιάσει κανείς για χαπάκια exstacy ή τίποτα παρόμοιο μην εκπλαγείτε. Στην Ολλανδία είστε! Επίσης οι Ολλανδοί είναι πολύ ευαίσθητοι με το θέμα της καθαριότητας στους δρόμους. Καθίσαμε να ξεκουραστούμε για λίγο και να φάμε ένα σάντουιτς στα σκαλοπάτια ενός κτηρίου στο κέντρο και σε ελάχιστα λεπτά ήρθαν αστυνομικοί να μας κάνουν παρατήρηση. Και το καλύτερο, από που μας είδαν; Από κάμερα…Τέλος έχετε υπόψη σας ότι στην πόλη κυκλοφορούν πολλά ποδήλατα που χρήζουν την προσοχή σας όταν διασχίζετε ένα δρόμο (τρέχουν αρκετά!).

Θα ήθελα να έχει

Θα σας πω τι δεν μου άρεσε και δεν θα ήθελα να ξαναδώ. Το βράδυ μετά τις 12 τοποθετούσαν σε δημόσιους χώρους στο κέντρο ανοικτούς ουροτήρες όπου μπορούσες να πάς για την ανάγκη σου! Φυσικά το πρωί τους μαζεύανε, αλλά ή όλη εικόνα δεν μου άρεσε. Εντάξει, από το να κατουράει ο καθένας όπου θέλει καλύτερα ήταν, αλλά αυτή η νοοτροπία των ξένων, τι να πω…

Εντυπώσεις

Πιστεύω ότι πρόκειται για έναν υπερτιμημένο προορισμό. Εντάξει, έχει πολλές ομορφιές αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ξετρέλανε, σε σχέση βέβαια με αυτά που είχα ακούσει και περίμενα να δω. Σε καμία περίπτωση δεν θα το μετανιώσετε, αλλά κρατήστε μικρό καλάθι.

Περισσότερα..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
45'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
45'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
6'
22 - 36
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
5'
31 - 23
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;