Έρχεται και νέο ΜΑLL στο Μαρούσι!

Και δεύτερο Mall (και αυτό στο Μαρούσι) θα έχουμε στο λεκανοπέδιο! Το νέο αυτό πολυκατάστημα θα είναι επί της λεωφόρου Κηφισίας, δίπλα από το Ολυμπιακό Στάδιο. Εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, γραφεία, πάρκινγκ κ.α. θα πλαισιώνουν τα εμπορικά κέντρα και εκεί αφού Οι συναρμόδιοι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς και Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης υπέγραψαν την απόφαση, σύμφωνα με την οποία το κτίριο του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης, γνωστότερου ως IBC, που είχε κατασκευαστεί για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων, θα μεταμορφωθεί στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας!

Με την κοινή απόφαση και σε εφαρμογή του νόμου για τα ολυμπιακά ακίνητα που είχε προωθήσει το 2005 η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, από αυτό το κτίριο των 68.695 τ.μ., θα διατεθούν περίπου τα 20.000 για τα μουσεία των ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων και του παγκόσμιου κλασικού αθλητισμού. Τα υπόλοιπα 48.000 τ.μ.,θα μετατραπούν σε εμπορικό κέντρο με εστιατόριο στο δώμα και συγκρότημα γραφείων, με δυνατότητα αύξησης των τετραγωνικών του σε 73.000, αλλά με την προσθήκη ενδιάμεσων ορόφων μέσα στα όρια του υπάρχοντος κελύφους που έχει ύψος σχεδόν 28 μέτρα. (!!!)

Επιπλέον, το κτίριο θα έχει και υπόγειο γκαράζ δύο ορόφων, που αντιστοιχεί σε 1.377 θέσεις. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων κάνει εμμέσως λόγο για επιβάρυνση της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Κηφισίας, γι’ αυτό και θέτει ως όρο να διαμορφωθούν οι προσβάσεις στο πάρκινγκ σε τέτοια σημεία ώστε τα Ι.Χ. να εξυπηρετούνται από τους υπόλοιπους δρόμους, κυρίως από την Αρτέμιδος και την Αγησιλάου. Ακόμα ορίζει, ότι ο μέγιστος αριθμός των κυκλοφορούντων οχημάτων στην Κηφισίας και την Σπύρου Λούη δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 263 την ώρα, χωρίς όμως, να καθιστά σαφές το πώς θα διασφαλίζεται αυτό το όριο. Πρέπει να σημειωθεί, ότι στα τέλη του 2007 το νομαρχιακό συμβούλιο Αθηνών, με ομόφωνη απόφασή του, είχε απορρίψει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, υποστηρίζοντας, ότι η αλλαγή χρήσης στο IBC επιβαρύνει τη γύρω περιοχή και δεν είναι απόλυτα σύμφωνη με τις χρήσεις που προβλέπονται στο άρθρο 21 του νόμου 3342/2005. Αντίθετη απόψη είχε διατυπώσει η κρατική εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα», που είναι αρμόδια για την αξιοποίηση του κτιρίου.

Ακόμα, προβλέπεται, η κατασκευή πεζογέφυρας που θα συνδέει το συγκρότημα με το Ολυμπιακό Στάδιο. Στους αδόμητους χώρους παρέχεται η δυνατότητα διαμόρφωσης εισόδου σε σχήμα αψίδας, καθώς και η κατασκευή λίμνης η οποία θα μπορεί να μετατρέπεται σε παγοδρόμιο. Ανάδοχος είναι εταιρεία του ομίλου Λάτση, μετά από διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2006. Η εταιρεία ανέλαβε την εκμετάλλευση του ακινήτου για 40 χρόνια! Το ετήσιο μίσθωμα για τον 1ο χρόνο είχε οριστεί σε 7,25 εκατ. ευρώ, ενώ για τη συνέχεια προβλέπεται αύξηση κατά 2% το χρόνο με μεγαλύτερο ποσό τα 9,56 εκατ. ευρώ (σε τιμές του 2006). Το Δημόσιο απαλλάσσεται από το κόστος συντήρησης που υπολογίζεται σε 2,25 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει ειδικό τέλος προς τον Δήμο Αμαρουσίου.

Σχετικά το πρώτο MALL το neolaia.gr είχε γράψει εδώ. Για ρίξτε μια ματιά στο link για να μαντέψουμε πάλι πόσα ευρώ θα φάνε κάποιοι, αν και ήδη πρέπει να έχει γίνει αυτό!

[via paso.gr]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;