Kεραίες κινητής τηλεφωνίας πάνω από τα κεφάλια μας!!

[singlepic=60,320,240,,]

Εδώ και καιρό στην γειτονιά μου έχουμε πάρα πολύ καλό σήμα. Δεν είναι και τυχαίο. Βλέπετε σε ένα από τα διπλανά μου σπίτια μία κυρία, που έχει και παιδιά, φρόντισε να καμουφλάρει κεραία κινητής στη ταράτσα του σπιτιού της. Στην αρχή άκουσα κάτι για 15,000 ευρώ ότι πήρε για να βάλει την κεραία. Δεν ξέρω καν αν ισχύουν όλα αυτά όμως ρε γαμώτο έχεις δύο παιδιά και οι κεραίες είναι πάνω από το κεφάλι σου… (τι σόι γιατρός είσαι;)

Eσείς στη γειτονιά σας ξέρετε τι γίνεται; Εδώ θα βρείτε ένα κείμενο από το keraies.wordpress.com το οποίο σας βοηθάει να ανακαλύψετε αυτές τις κεραίες! Ρίξτε μια ματιά και στις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει εκεί τα παιδιά. Χαρακτηριστικά ανεφέρουν πως:

Α. Μέσω παρατήρησης κεραίας

1. Οι περιοχές με κεραίες χαρακτηρίζονται από πολύ καλή ποιότητα σήματος. Ετσι, ελέγχουμε τη σχετική ένδειξη σε κινητά από όλες τις εταιρείες. Αν η ένδειξη του σήματος είναι η μέγιστη ανεξάρτητα από τον όροφο και το σημείο που βρισκόμαστε, μάλλον “συγκατοικούμε” με κεραία. Συχνά, κοντά σε κεραίες, υπάρχει άριστο σήμα ακόμη και σε υπόγειους χώρους.
2. Η ξαφνική κατακόρυφη βελτίωση της ποιότητας του σήματος είναι ένδειξη νέας κεραίας κοντά μας. Συνήθως, αυτής της βελτίωσης προηγείται μία διακοπή στο σήμα.
3. Η εμφάνιση συνεχιζόμενης, αναίτιας και ανεξήγητης ημικρανίας και πονοκέφαλου μπορεί να είναι ένδειξη κεραίας κοντά μας.
B. Μέσω των επίσημων φορέων να μάθουμε ποιοι έχουν άδεια και ποιοι όχι

Αφού σημειώσουμε τους δρόμους που μας ενδιαφέρουν, απευθυνόμαστε σε:
1. ΕΕΤΤ, ζητώντας να μας κοινοποιήσουν τη λίστα των αδειοδοτημένων κεραιών σε αυτούς τους δρόμους
2. ΕΕΑΕ, ζητώντας να μας κοινοποιήσουν τη λίστα των κεραιών που έχουν θετική γνωμάτευση μελέτης ηλεκτρομαγνητικών επιπτώσεων σε αυτούς τους δρόμους
3. Πολεοδομία, ζητώντας να μας κοινοποιήσουν τη λίστα των κεραιών που έχουν έγκριση εγκατάστασης σε αυτούς τους δρόμους
4. Περιφέρεια – Δνση ΠΕΧΩ, ζητώντας να μας κοινοποιήσουν τη λίστα των κεραιών που έχουν έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε αυτούς τους δρόμους

Ετσι, θα έχουμε στα χέρια μας μία λίστα κάποιων κεραιών της περιοχής μας. Προσοχή, αν δεν έχουν την ΑΔΕΙΑ της ΕΕΤΤ, είναι παράνομες.

Γ. Μέσω της οπτικής έρευνα να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

Η εγκατάσταση μιας κεραίας περιλαμβάνει τους ιστούς, το link και τα βοηθητικά μηχανήματα.Πολύ συχνά καμουφλάρουν επιτυχώς την κεραία, αλλά τα βοηθητικά μηχανήματα λόγω έλλειψης χώρου είναι σε εμφανή θέση. Επίσης, το link πρέπει να είναι σε εμφανή θέση γιατί συνδέει αυτή την κεραία με άλλες. Βέβαια, η καλύτερη εγκατάσταση επιτυγχάνεται σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή, γιατί οι εταιρείες μπορούν να εντάξουν αρμονικά τις κεραίες και τα μηχανήματα στο κτίσιμο, ώστε να μην το πάρουμε είδηση. Ανεβαίνουμε στο ψηλότερο κτίριο της περιοχής και ελέγχουμε προσεκτικά με κιάλια τις ταράτσες. Χρησιμοποιούμε φωτογραφική μηχανή για να καταγράψουμε την υπάρχουσα κατάσταση και ζουμάρουμε σε όλες τις “περίεργες” κατασκευές. Συνήθως, οι κεραίες καμουφλάρονται σε διαφημιστικές πινακίδες, θερμοσίφωνες, καμινάδες, κολώνες και στύλους.

Κάνε κλικ εδώ να δεις και photos. H γνώμη μου θα ήταν να το προωθήσετε κιόλας…

 

[photo via] [pdf via] [το είδαμε]

Νίκος Μπαρδάκης – nmpardakis@neolaia.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
12'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
12'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;