Επιλέγοντας Web Hosting

Πηγή: www.coderz.gr

Τα τελευταία χρόνια το να βρεις μια εταιρία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και να φιλοξενήσεις τη σελίδα σου έχει γίνει αρκετά δύσκολο. Όπου και να κοιτάξεις είναι εταιρίες που διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους. Οπότε δεν ξέρεις από που να αρχίσεις. Μέσα από αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω πώς μπορείτε να φτιάξετε μια λίστα με πιθανές εταιρίες που μπορούν να φιλοξενήσουν τη σελίδα σας.

1. Τι περιεχόμενο θα έχει η σελίδα σας;

Αρκετές εταιρίες δεν επιτρέπουν συγκεκριμένα είδη περιεχομένου όπως τη φιλοξενία υλικού για ενήλικες, chat και IRC. Επίσης είναι πολύ πιθανό να δείτε ότι δεν επιτρέπουν τη φιλοξενία μεγάλων αρχείων και περιεχομένου που δε συσχετίζεται με τη σελίδα σας. Αυτό το κάνουν συνήθως οι εταιρίες που προσφέρουν πολύ χώρο με μικρό κόστος έτσι ώστε να μπορούν να ελέγχουν και να περιορίσουν τη χρήση που μπορείτε να κάνετε. Οπότε πριν προχωρήσετε στην αγορά κάποιου πακέτου φιλοξενίας σιγουρευτείτε ότι διαβάσατε τους όρους χρήσης της υπηρεσίας.

2. Χώρος στο δίσκο

Αυτό είναι ένα θέμα που μπερδεύει αρκετό κόσμο μιας και βλέπουν εταιρίες που προσφέρουν πάνω από 100gb χώρου στο δίσκο. Μια σελίδα που έχει εικόνες και κείμενο, κατά μέσο όρο χρησιμοποιεί 50mb. Οι εταιρίες το γνωρίζουν αυτό και έτσι διαφημίζουν τρελές χωρητικότητες που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις. Τεχνικά έτσι και ο κάθε χρήστης χρησιμοποιούσε όλο το χώρο που του αναλογεί τότε οι εταιρίες θα χρεωκοπούσαν.

3. Μεταφορά δεδομένων

Με τον όρο αυτό εννοούμε πόσα δεδομένα μπορούν να μεταφερθούν από τη σελίδα σας στο χρονικό διάστημα του ενός μήνα. Και εδώ θα δείτε πολλές εταιρίες που προσφέρουν ακόμα και 5000GB. Γι’ αυτό το λόγο θα βρείτε στους όρους χρήσης τους προτάσεις που αναφέροντε στην CPU και στη RAM που μπορεί να καταναλώσει η σελίδα σας. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φτάσετε σε αυτά τα όρια πολύ πιο σύντομα απ’ ότι θα φτάσετε στη μηνιαία μεταφορά της τάξης των 5000GB. Ας κάνουμε μερικούς γρήγορους υπολογισμούς. Υποθέσουμε ότι έχετε ένα blog που η κεντρική του σελίδα έχει μέγεθος 100kb. Εάν αυτή τη σελίδα την επισκευθούν 100.000 άτομα σε ένα μήνα, τότε η μηνιαία σας κίνηση θα είναι 10GB.

4. Γλώσσες προγραμματισμού

Υπάρχουν αρκετές γλώσσες προγραμματισμού για τη κατασκευή δυναμικών σελίδων. Οι πιο γνωστές είναι η PHP και η ASP. Για αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρείτε μια εταιρία που υποστηρίζει τη γλώσσα προγραμματισμού που θα χρησιμοποιεί η ιστοσελίδα σας.

5. Βάσεις δεδομένων

Και εδώ υπάρχουν πολλές διαφορετικές βάσεις δεδομένων. Οι πιο γνωστές είναι η MySQL, η PostgreSQL και η MSSQL. Οπότε και εδώ θα πρέπει να βρείτε εταιρία που να υποστηρίζει την κατάλληλη βάση δεδομένων για την εφαρμογή σας.

6. Προϋπολογισμός

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε το σωστό προϋπολογισμό σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ιστοσελίδας σας. Συνήθως ισχύει το “ότι πληρώσεις παίρνεις”. Γι’ αυτό το λόγο προσπαθήστε να αποφύγετε πολύ φτηνές εταιρίες μιας και οι υπηρεσίες τους δεν θα έχουν τόσο καλή αξιοπιστία και επιδόσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;