Έυσωμοι ή λιγνοί; Ποιοι είναι οι πιο άπιστοι Έλληνες εραστές;
Η απιστία, όπως φαίνεται, έχει να κάνει και με την σωματική διάπλαση ενός ατόμου!

Τι άλλο μπορεί να συμβάλλει στην απιστία; Άλλοι λένε η ηλικία, άλλοι τα παιδιά και άλλοι το επάγγελμα. Μια νέα θεωρία, όμως, έρχεται να μας πει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει και το σωματικό βάρος σε αυτήν την διαδικασία.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη ελληνική έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, η απιστία ίσως να μην είναι κάτι που προκύπτει στην πορεία αλλά κάτι που “υπάρχει” μέσα στα γονίδια μας.

Η ίδια έρευνα αναφέρει πως τα ίδια γονίδια στα οποία “βρίσκεται” η απιστία ως τάση είναι εκείνα που καθορίζουν και το σωματικό μας βάρος. Για να το θέσουμε απλά: αν κάποιος είναι χοντρός ή αδύνατος δείχνει και το κατά πόσο πιθανό είναι να απιστήσει.

Το παράξενο της υπόθεσης είναι πως οι πιο επιρρεπείς στην απιστία δεν είναι οι λιγνοί αλλά οι έυσωμοι. Συγκεκριμένα, οι εύσωμοι φάνηκε πως είναι δυο φορές πιο άπιστοι από τους πιο αδύνατους.

«Σε συνδυασμό με τα ευρήματα γονιδιακών ερευνών, οι οποίες δείχνουν πως τα γονίδια που ελέγχουν το βάρος μας είναι ίδια με εκείνα που ελέγχουν τη σεξουαλική μας συμπεριφορά, οι παχύσαρκοι είναι δύο φορές πιο άπιστοι από τους αδύνατους και απολαμβάνουν διπλάσιο αριθμό σεξουαλικών επαφών», αναφέρει ο ουρολόγος-ανδρολόγος Κωσταντίνος Κωσταντινίδης, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών

“.Η σεξουαλική συμπεριφορά είναι πρωταρχική εντολή επιβίωσης και αναπαραγωγής, όπως το αίσθημα της πείνας, υπογραμμίζει και αναφέρει πως «οι πρόγονοί μας που επιβίωσαν, ήταν αυτοί που έτρωγαν καλύτερα, αλλά και αυτοί που θα διάλεγαν τον καλύτερο και πιο υγιή σύντροφο. Δηλαδή η σεξουαλική ευφυΐα συνυπάρχει με τη διατροφική ευφυΐα».

Η ίδια αιτία κάνει τους άνδρες “λαίμαργους” στο φαγητό και στο σεξ

Σύμφωνα με πρόσφατη πολυκεντρική μελέτη στις ΗΠΑ που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Sexual Medicine», η οποία πραγματοποιήθηκε σε 100.000 υπέρβαρους και παχύσαρκους, υπάρχει ένα γονίδιο που βρίσκεται στα οστά το οποίο έχει σχέση με την αυξητική ορμόνη και, όπως αναφέρει ο Κωσταντινίδης, όσοι έχουν πλεονάζον σωματικό βάρος, ήταν κατά μέσο όρο πέντε εκατοστά ψηλότεροι από τους αδύνατους, έχοντας παράλληλα διπλάσια συχνότητα σεξουαλικών επαφών από εκείνους.

 

«Μια γνωστή πρωτεΐνη που λέγεται λεπτίνη φαίνεται πως είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο του βάρους και της σεξουαλικής απόδοσης. Η πρωτεΐνη αυτή στους παχύσαρκους κάνει ένα αντίγραφο, που «ξεγελά» το γονίδιο κορεσμού πείνας και σεξουαλικής βουλιμίας, με τον ίδιο τρόπο.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;