6+1 συνήθειες που προκαλούν πρόωρη γήρανση του δέρματος!
Τα μάτια είναι καθρέφτες της ψυχής και το δέρμα της υγείας σου!

“Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια” λέει το λαϊκό άσμα και δεν έχει άδικο. Κυρίως για το τελευταίο.

Υπάρχουν ορισμένες κακές συνήθειες που, πέραν του ότι σου στερούν την παραγωγικότητα σου μέσα στη μέρα, “ροκανίζουν” την νεανικότητα του δέρματος σου με αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση του.

Άγχος, κάπνισμα, ξενύχτι, κτλ ανήκουν φυσικά στην λίστα με αυτές τις συνήθειες, όμως, υπάρχουν και άλλα πράγματα που κάνεις καθημερινά χωρίς να γνωρίζεις τι επιπτώσεις έχουν στο δέρμα σου.

Ποια είναι αυτά;

Κακή ποιότητα ύπνου

Ο καλός ύπνος εξασφαλίζει λαμπερή επιδερμίδα ενώ η αυπνία προκαλεί πρόωρη γήρανση.

Καυτό νερό

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν ξηρότητα στην επιδερμίδα σου. Αν κάνεις μπάνιο πάντα με ζεστό νερό, κινδυνεύεις με πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων και σπασίματος του δέρματος.

 

Τηλεόραση και υπολογιστής

Το χάζεμα μπροστά στην οθόνη των παραπάνω συσκευών μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία της επιδερμίδας καθώς διαταράσσει τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης που διατηρούν το δέρμα νεανικό.

Κάθεσαι άπειρες ώρες πάνω από το τηλέφωνο σου

Χαζεύεις με τις ώρες στα social με σκυμμένο το κεφάλι πάνω από το κινητό. Πέραν του ότι προκαλείς προβλήματα στον αυχένα σου, σύμφωνα με την ασθητικό Ελίζαμπεθ Ρίμερ η συνεχής λανθασμένη στάση του σώματος σε μικρότερη ηλικία επιταχύνει την εμφάνιση μυικών προβλημάτων.

Πίνεις συνέχεια από καλαμάκι

Η συγκεκριμένη συνήθεια προκαλεί, και όμως, ρυτίδες. Οι ειδικοί αναφέρουν πως μπορεί η συγκεκριμένη πρακτική να σε διευκολύνει πόταν θες να πιεις κάτι αλλά δρα αρνητικά για την ελαστικότητα του προσώπου σου.

Το χάζεμα στο κινητό πριν τον ύπνο

Πρόκειται για μια εξαιρετικά καταστροφική συνήθεια για τα μάτια σου. Προκαλεί ξηρότητα και, επιπλέον, χαλάει την ποιότητα του ύπνου σου.

Κατανάλωση αλκοόλ

Μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και αφυδάτωση στην επιδερμίδα σου.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;