Τι συμβαίνει όταν ένας άνδρας παίρνει την θέση μιας γυναίκας συναδέλφου;
Ένα σημαντικό μάθημα πήρε ένας άνδρας από την Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ όταν -κατα λάθος- αντάλλαξε θέσεις με την συνάδελφο του, Νικόλ.

laptop-943558_960_720

Ένα σημαντικό μάθημα πήρε ένας άνδρας από την Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ όταν -κατα λάθος- αντάλλαξε θέσεις με την συνάδελφο του, Νικόλ.

Ο Μάρτιν Σνάιντερ είναι συντάκτης του Front Row Central. Πριν από μερικές μέρες, δημοσίευσε ένα κοινωνικό πείραμα που πραγματοποίησε εν αγνοία του σχετικά με την αντιμετώπιση που λαμβάνουν οι γυναίκες στον χώρο εργασίας σε σχέση με τους άνδρες.

Κατά την διάρκεια του πειράματος, λοιπόν, ο Μάρτιν ανακάλυψε κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον για την συνάδελφο του, Νικόλ, για την οποία το αφεντικό είχε παράπονα πως αργεί να δουλέψει με τους πελάτες.

Ο Σνάιντερ, αρχικά, επειδή είχε την θέση του επόπτη της, θεώρησε πως όλο αυτό συνεβαίνε γιατί η Νικόλ δεν είχε τόση εμπειρία σε σχέση με τον ίδιο. Μέχρι που μια μέρα έστειλε καταλάθος ένα email υπογράφοντας με το δικό της όνομα.

1234

 

 

456

Μόλις κατάλαβαν τι συνέβαινε, η Νικόλ και ο Μάρτιν αποφάσισαν να κάνουν ένα μικρό πείραμα και αντάλλαξαν υπογραφές για 2 εβδομάδες.

 

789

“Η Νicole είχε την πιο παραγωγική εβδομάδα της καριέρας της. Συνειδητοποίησα ότι αργούσε τόσο, επειδή έπρεπε να πείσει τους πελάτες να τη σέβονται. Δεν ήμουν καλύτερος στη δουλειά απ’ ό,τι εκείνη, απλά είχα αυτό το αόρατο πλεονέκτημα. Το έδειξα στο αφεντικό μας και δεν το πίστεψε. Του είπα εντάξει, αλλά δε θα σχολιάσουμε την ταχύτητά της με τους πελάτες ξανά.”

Αυτό που σόκαρε, όμως, τον Μάρτιν ήταν πως:

“Για μένα όλο αυτό ήταν σοκαριστικό. Για εκείνη ήταν ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ. Το είχε αποδεχτεί σαν μέρος της δουλειάς της. (Εννοώ, γνώριζε πως την αντιμετώπιζαν διαφορετικά επειδή είναι γυναίκα, δεν είναι χαζή. Απλά το αντιμετώπιζε σαν να ήταν φυσιολογικό).”

Η Νικόλ, σε δικό της ποστ, έγραψε:  “Πάντα θα αναρωτιέμαι. Τι κερδίζει το αφεντικό μου με το να αρνείται την ύπαρξη του σεξισμού; Ακόμα κι όταν οι αποδείξεις είναι τρανταχτές μπροστά του, ακόμα κι όταν του το λέει ο υπάλληλός του χάρη στον οποίο βγάζει πάρα πολλά λεφτά, ακόμα κι όταν του το λέει το αγόρι του προσωπικού;

Δεν κατάλαβα ποτέ ακριβώς. Αντ’ αυτού παραιτήθηκα και ξεκίνησα τη δική μου επιχείρηση με ένα blog σαν freelancer. Όταν το γραφείο αποτελείται μόνο από έναν, μπορώ επιτέλους να είμαι ο εαυτός μου.”

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;