Εύκολες συνταγές: Cheescake νουτέλας χωρίς ψήσιμο!
Λαχταριστό “ασπρόμαυρο” cheesecake με πραλίνα φουντουκιού και μπισκοτένια βάση με μπισκότα όρεο.

nRQSxipTWe6cLWERxPuQ_cheesecake-2-Copy-1-560x350

Λαχταριστό “ασπρόμαυρο” cheesecake με πραλίνα φουντουκιού και μπισκοτένια βάση με μπισκότα όρεο.

Μια πολύ εύκολη συνταγή (φωτογραφία από εδώ) για το απόλυτο γλύκισμα, πολύ γρήγορο στη παρασκευή του, αφράτο, ανάλαφρο και δροσερό για όλες τις ώρες, όλες τις περιστάσεις και όλες… τις ηλικίες!

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
2 ½ φλ. τσαγιού θρυμματισμένα στο μούλτι μπισκότα Όρεο
5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
Για τη γέμιση:
230 μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. τσαγιού ψιλή ζάχαρη άχνη [*]
2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά 35-36%, κρύα από το ψυγείο (1 ½ + ½ φλ. χωριστά)
3/4 φλ. τσαγιού Νουτέλα
1 σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ή ημίγλυκη ψιλο-τριμμένη στο τρίφτη για διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής

Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι/φόρμα με διάμετρο βάσης 23 εκ. περίπου.
Για τη μπισκοτένια βάση: Θρυμματίζετε σε “ψίχουλα” τα μπισκότα όρεο στο μούλτι, τα ρίχνετε σε μέτριο μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Στρώνετε το μείγμα, πιέζοντάς το ελαφρώς, στη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού σε ύψος 2-3 εκ. περίπου. Τη βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει το μείγμα.
Για τη γέμιση: Τοποθετείτε το μπολ και τα εξαρτήματα του μίξερ που θα χρησιμοποιήσετε για τη παρασκευή της σαντιγί για 10 λ στη κατάψυξη. Ζεσταίνετε τη Νουτέλα μέσα σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 δευτερόλεπτα για να μαλακώσει.
Χτυπάτε στο κρύο μπολ με το κρύο μίξερ τα 1 ½ φλ. τσαγιού από τη κρέμα γάλακτος μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Την αφήνετε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού από τη κρέμα γάλακτος. Μόλις αφρατέψει προσθέτετε τη μαλακωμένη νουτέλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα αφράτο λείο μείγμα χωρίς σβώλους.
Σε τρίτο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με καθαρό μίξερ για 2 λ περίπου ή μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
Χωρίζετε τη σαντιγί σε 2 ίσα μέρη και τοποθετείτε τη μισή μέσα στο μπολ με το μείγμα νουτέλας και την άλλη μισή μέσα στο μείγμα τυριού. Ανακατεύετε το κάθε μείγμα χωριστά με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως η σαντιγί και στα δύο μείγματα.
Στρώνετε ισομερώς πάνω από τη μπισκοτένια βάση το μείγμα νουτέλας. Από πάνω, με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού, στρώνετε το μείγμα τυριού, ισιώνετε την επιφάνειά του. Πασπαλίζετε από πάνω τη τριμμένη σοκολάτα και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα ή μέχρι να κρυώσει καλά το μείγμα.

[*] Αν σας αρέσουν οι γλυκές γεύσεις μπορείτε να αυξήσετε τη ζάχαρη άχνη στο τυρί κρέμα και να βάλετε 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη αντί για 1/4 που προτείνεται στη συνταγή.

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
FT
1 - 0
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;