Οι νέες φιγούρες της Lego απέχουν ΠΟΛΥ από τις κλασικές! (Εικόνες)
Η Lego αποφάσισε να διαθέσει στην αγορά μια νέα σειρά από φιγούρες, οι οποίες δεν φέρνουν καθόλου σε εκείνες που είχαμε συναντήσει μέχρι σήμερα!

LEGO_logo.svg

Η Lego αποφάσισε να διαθέσει στην αγορά μια νέα σειρά από φιγούρες, οι οποίες δεν φέρνουν καθόλου σε εκείνες που είχαμε συναντήσει μέχρι σήμερα!

Η νέα σειρά θα ονομάζεται «γυναίκες της NASA» και θα περιλαμβάνει ομοιώματα ηρωίδων καθόρισαν την ιστορία της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος.

Η ιδέα ανήκει στην Μάγια Ουάινστοκ, δημοσιογράφο του MIT News, η οποία είχε τονίσει πως θα έπρεπε να τιμηθούν οι γυναίκες επιστήμονες και αστροναύτες της NASA.

c5wqh7fxqaiq7gf-e1488402022541

«Οι γυναίκες διαδραμάτισαν κρίσιμο ρόλο σε όλη την ιστορία του αμερικανικού διαστημικού προγράμματος. Μολαταύτα η συμβολή τους παραμένει άγνωστη ή υποτιμημένη», έγραψε η Ουάινστοκ στην πρότασή της προς την δανέζικη εταιρεία.

Η πρόταση της τελικά συγκέντρωσε τις υπογραφές 10.000 προσώπων, δηλαδή ξεπέρασε το όριο απαιτείται για να την εξετάσει η Λέγκο.

Οι φιγούρες που θα κυκλοφορήσουν το 2018 είναι πέντε.

1. της Σάλι Ράιντ, της πρώτης Αμερικανίδας που πήγε στο διάστημα το 1983·

Sally-Ride-and-Mae-Jemison

2. της Μέι Τζέμισον, της πρώτης αφροαμερικανίδας αστροναύτισσας που πήγε στο διάστημα το 1992·

3. της αστρονόμου Νάνσι Γκρέις Ρόμαν, της αποκαλούμενης και «μητέρας του Χαμπλ» για τον ρόλο της στην ανάπτυξη του πασίγνωστου τηλεσκοπίου.
Nancy-Grace-Roman

4. της πληροφορικού Μάργκαρετ Χάμιλτον, που ανέπτυξε τα συστήματα πλοήγησης των αποστολών του προγράμματος Apollo τις δεκαετίες 1960 και 1970·

Margaret-Hamilton

5. και της μαθηματικού Κάθριν Τζόνσον, η οποία υπολόγισε την τροχιά του Apollo 11 στην πτήση του προς τη Σελήνη.

nasa-1

Η Κάθριν Τζόνσον εξάλλου είναι ανάμεσα στις τρεις αφροαμερικανίδες η ιστορία των οποίων κατέληξε στη μεγάλη οθόνη, με την ταινία Καταπληκτικές γυναίκες, που ήταν υποψήφια για Όσκαρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;