Αυτοί είναι οι δέκα ανερχόμενοι προορισμοί σύμφωνα με το Tripadvisor!
Αυτοί είναι οι ανερχόμενοι προορισμοί σύμφωνα με το Tripadvisor. Ποιος ελληνικός βρέθηκε στη λίστα;

Porto-old-town-and-river-Douro-cropped-xlarge

To Tripadvisor επέλεξε ποιοι είναι οι ανερχόμενοι προορισμοί στην Ευρώπη. Ανάμεσά τους ένας ελληνικός αλλά είναι όντως ανερχόμενος;

Ας δούμε τη λίστα αντίστροφα!

10. Κολωνία-Γερμανία

Στην Κολωνία, μία πόλη ηλικίας 2.000 ετών, συναντά κανείς από ρωμαϊκούς πύργους μέχρι γοτθικές εκκλησίες και κομψά δείγματα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Όλοι λένε πώς είναι μια “διαφορετική Γερμανία”.

9. Βαλένθια-Ισπανία

Η Βαλένθια είναι μια μοναδική πόλη, που πολλοί Έλληνες φοιτητές επιλέγουν για Erasmus και καθόλου άδικα. Έχει νυχτερινή ζωή, καλό καιρό, είναι πολύ οικονομική και πολύ όμορφη. Τι άλλο να θέλει κανείς!

8. Κρακοβία- Πολωνία

Εδώ βλέπουμε όντως μια ανερχόμενη περιοχή που δε περιμέναμε στη λίστα. Η Πολωνία γενικότερα ανεβαίνει τουριστικά πολύ τα τελευταία χρόνια και μπορούμε να πούμε πώς το αξίζει. Η Κρακοβία ιδιαίτερα είναι μία από τις σημαντικότερες, πολιτισμικά και πολιτικά, πόλεις της Πολωνίας. Υπήρξε η έδρα της Γενικής Κυβέρνησης των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το Στρατόπεδο συγκέντρωσης Πλαστσόφ και το Εργοστάσιο του Όσκαρ Σίντλερ, για να μάθουν περισσότερα για αυτήν τη μαύρη σελίδα της ιστορίας. Τόσο το Ιστορικό κέντρο της πόλης όσο και η Εβραϊκή συνοικία σφύζουν από καφετέριες, μαγαζιά και παμπ, ενώ η πελώρια Πλατεία της Κεντρικής Αγοράς, έκτασης 40.000 τετραγωνικών μέτρων, είναι ένα μεσαιωνικό αριστούργημα.

Γενικότερα μπορεί να μην είναι τόσο οικονομική όσο οι υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων αλλά παραμένει αρκετά οικονομική σε σχέση με ένα ταξίδι στην Γαλλία ή τη Γερμανία.

7. Οία, Ελλάδα

Και κάπου εδώ είναι που διαφωνούμε με το αγαπημένο κατά τα άλλα Tripadvisor. Σίγουρα δεν είναι ιδέα μας ότι σχεδόν σε όλο τον κόσμο εάν γνωρίζουν δύο ελληνικά νησιά είναι είτε η Μύκονος είτε η Σαντορίνη. Πώς μπορείς λοιπόν να τη βάλεις σε μια λίστα με ανερχόμενους προορισμούς; Κατά τα άλλα δε μας χαλάει ότι η αγαπημένη Σαντορίνη βρέθηκε σε μια ακόμη λίστα με προορισμούς από όλη την Ευρώπη.

6. Φουντσάλ, Πορτογαλία

Η Πορτογαλία γενικότερα τα τελευταία χρόνια παρά την οικονομική κρίση που βιώνει ως χώρα έχει ανέβει ως τουριστικός προορισμός, για διάφορους λόγους αλλά βασικά για το γεγονός ότι είναι πάρα πολύ οικονομική (τόσο που δε θα το πιστεύετε) και παράλληλα είναι πολύ όμορφη. Το Φουντσάλ να είμαστε ειλικρινείς δε το γνωρίζαμε αλλά ο σκοπός μιας λίστας με ανερχόμενους προορισμούς μάλλον αυτός είναι, να μάθεις μέρη που δε γνωρίζεις. Ψάξαμε και είδαμε ότι το Φουντσάλ είναι γνωστό για τις ευχάριστες θερμοκρασίες του, το κρασί και τα χειροτεχνήματα. Είναι η πρωτεύουσα της περιοχής της Μαδέρας και είναι σαν ένα σταυροδρόμι μεταξύ 16ου αιώνα, αφού έχουν απομείνει πολλά κτήρια από τότε και του σήμερα. Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.

5. Γρανάδα, Ισπανία

Η μοναδική Γρανάδα είναι σίγουρα μια πόλη που αξίζει να επισκεφτείς. Η επιρροή των Αράβων στην αρχιτεκτονική της πόλης αλλά και η νοοτροπία των ντόπιων έχουν δημιουργήσει ένα συνονθύλευμα πολιτισμών που το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Οικονομική, πανέμορφη, με έντονη νυχτερινή ζωή, η Γρανάδα είναι μια εμπειρία που δε πρέπει να χάσετε!

4. Λίβερπουλ, Ηνωμένο Βασίλειο

Μια έκπληξη στη λίστα. Ίσως αξίζει λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του και της ατμόσφαιρας που υπάρχει στην πόλη. Σίγουρα είναι μια εμπειρία να δει κανείς το διάσημο Λίβερπουλ!

3. Μπράιτον, Ηνωμένο Βασίλειο

Εδώ μιλάμε σίγουρα για μια ανερχόμενη πόλη. Πίστευες ότι στην Αγγλία δεν υπάρχει νυχτερινή ζωή; Το Μπράιτον θα σε διαψεύσει. Μια φοιτητούπολη που δεν απογοητεύει ούτε τους Έλληνες (που ξέρετε πόσο περίεργοι είμαστε σε αυτό το θέμα).

2. Μόσχα, Ρωσία

Δε ξέρουμε κατά πόσο η Μόσχα είναι ανερχόμενος προορισμός αλλά είναι σίγουρα πανέμορφος. Η μαγεία της πόλης πέρα από την ιδιαίτερη και μακρόχρονη ιστορία της, είναι το γεγονός ότι από την μία βλέπεις τα παλάτια, τα επιβλητικά κτήρια και από την άλλη τις σοβιετικές πολυκατοικίες που είναι σαν σπιρτόκουτα. Από τη μία το παραμύθι και από την άλλη μια underground ζωή που βλέπεις ακόμη πιο έντονα εάν αποφασίσεις να βγεις βράδυ στην Μόσχα! Ιδιαίτερη πόλη, ιδιαίτεροι άνθρωποι και σίγουρα μια εμπειρία που αξίζει να ζήσεις!

1. Πόρτο, Πορτογαλία

Το Πόρτο βρέθηκε στην πρώτη θέση και όπως είπαμε πριν γενικότερα η Πορτογαλία είναι πολύ ανερχόμενη. Είναι οικονομική, είναι πολύ όμορφη και γενικότερα έχει μια νοοτροπία που θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοιάζει πολύ με την ελληνική: νυχτερινή ζωή μέχρι νωρίς το πρωί, άνθρωποι διαρκώς στους δρόμους. Όσον αφορά το Πόρτο θα λέγαμε ότι είναι πιο ιδανικό για ζευγάρια παρά για παρέα. Στη δεύτερη περίπτωση θα προτείναμε χωρίς αμφιβολία τη Λισαβόνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;