Οι δέκα πιο ρομαντικές πόλεις της Ευρώπης
Αυτές είναι οι πιο ρομαντικές πόλεις της Ευρώπης!

6007508_orig

Αυτές είναι οι πιο ρομαντικές πόλεις της Ευρώπης!

Οι αναγνώστες του περιοδικού Conde Nast Traveller κάθε χρόνο ψηφίζουν τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Φέτος επέλεξαν τις πιο ρομαντικές πόλεις της Ευρώπης και μπορούμε να πούμε ότι μας βρίσκουν αρκετά σύμφωνους!

10. Βενετία, Ιταλία

Η Βενετία φημίζεται για τα κανάλια της και τις ρομαντικές βόλτες σε αυτά με τις γόνδολες. Πρόκειται ουσιαστικά για 117 νησάκια που ενώνονται με περίπου 410 γέφυρες! Το τοπίο είναι μοναδικό.

Προτείνουμε να την επιλέξετε κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού, καθώς φημίζεται για αυτό.

Το ήξερες ότι υπάρχουν δέκα πόλεις που μοιάζουν με τη Βενετία; 

9. Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

Η πόλη που γέννησε τον Mozart είναι η δεύτερη πιο τουριστική της Αυστρίας μετά τη Βιέννη.

Μπαρόκ αρχιτεκτονική, γοτθικοί ναοί, αριστοκρατικά κτήρια συνθέτουν όλα μαζί ένα παραμυθένιο τοπίο.

Προτείνουμε να την επιλέξετε τα Χριστούγεννα για τον απόλυτο ρομαντισμό!

8. Λονδίνο, Αγγλία

Μάλλον η έκπληξη της λίστας καθώς το Λονδίνο δε φημίζεται για τον ρομαντισμό του αλλά για το πόσο πολυπολιτισμικό είναι.

Παρ’ όλα αυτά είναι ιδιαίτερο και σίγουρα αξίζει να πάει κανείς. Πολλά μουσεία, αξιοθέατα, ατελείωτο shoping (όπου μπορείς να βρεις εξαιρετικές τιμές, ειδικά εάν πας στις εκπτώσεις).

7. Μπριζ, Βέγλιο

Αποκαλείται η “Βενετία του Βορρά” και όχι άδικα. Άκρως ρομαντικό, έχει και αυτό κανάλια, μεσαιωνικά, καλοδιατηρημένα κτήρια, γοτθικούς πύργους, τεράστια αγάλματα όπου όλα μαζί συνθέτουν κάτι μοναδικό.

Κυριολεκτικά μια ανάσα από τις Βρυξέλλες και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

6. Πράγα, Τσεχία

Η Πράγα είναι μια πόλη που πρέπει να επιλέξεις για πολλούς λόγους. Μικρή, άκρως ρομαντική, με φοβερή αρχιτεκτονική. Εκεί θα δεις γοτθικά κτήρια που μαγνητίζουν και πάνω απ’ όλα είναι πολύ οικονομική!

5. Ρώμη, Ιταλία

Η “Αιώνια Πόλη” είναι μια αγαπημένη επιλογή για τους Έλληνες καθώς είναι πανέμορφη, είναι δίπλα μας και είναι αρκετά οικονομική.

4. Παρίσι, Γαλλία

Τι να πει κανείς για το Παρίσι! Εάν μια πόλη φημίζεται για τον ρομαντισμό της είναι αυτή και όχι άδικα. Βόλτες στον Σηκουάνα, στο Quartier Latin, στον Πύργο του Άιφελ. Εμείς απορούμε πώς δε βρέθηκε στη πρώτη θέση…

Μάθε 10 πράγματα που δε γνώριζες για το Παρίσι!

3. Βιέννη, Αυστρία

Η αυτοκρατορική Βιέννη είναι χτισμένη για να εντυπωσιάζει. Επιβλητικά κτήρια, μοναδική αρχιτεκτονική και παραμυθένια ατμόσφαιρα.

2. Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Πιο σκοτεινή από την Πράγα, πιο γήινη από τη Βιέννη, η Βουδαπέστη είναι η πραγματική Πριγκίπισσα του Δούναβη και η πιο ατμοσφαιρική πρωτεύουσα της κεντρικής Ευρώπης.

Επιπλέον είναι αρκετά οικονομική!

1. Φλωρεντία, Ιταλία

Η Φλωρεντία φημίζεται για την αρχιτεκτονική της. Βρέθηκε στη πρώτη λίστα, όχι μάλλον για το πόσο όμορφη είναι αλλά για την κουλτούρα της. Καθώς είναι ένα από τα πιο μποεμ κέντρα καλλιτεχνών της Ιταλίας και ίσως της Ευρώπης, συγκεντρώνει τον ανάλογο κόσμο. Επομένως έχει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ως πόλη και δε μας κάνει καθόλου εντύπωση που βρέθηκε σε αυτή τη θέση.

Εκτός όμως από τη Ρώμη και τη Φλωρεντία που βρέθηκαν στη λίστα, υπάρχουν στην Ιταλία και πιο μικρές πόλεις που είναι άκρως ρομαντικές. 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;