Βενετία: 10 πόλεις που μοιάζουν με αυτή

Από neolaia.gr Team 28 Φεβρουαρίου 2016

main

Το ξέρουμε η Βενετία είναι μοναδική, ρομαντική και πολύ γοητευτική σαν πόλη. Εννοείται την αγαπάμε και αν δεν έχετε πάει, σας το προτείνουμε. Ωστόσο υπάρχουν άλλες 10 πόλεις που μοιάζουν σε κάποια πράγματα με την Βενετία και θα μπορούσαν να είναι η μικρογραφία της ή τελοσπάντων η Βενετία μιας άλλης χώρας.

Όπως και να έχει κάθε πόλη είναι μοναδική, τόσο για την ομορφιά της, όσο και για τον κόσμο και την ιστορία της. Επομένως, απλά απολαύστε τις φωτογραφίες και επιλέξτε τον επόμενο προορισμό σας.

Suzhou, Κίνα: Μια από τις “Βενετίες της Ανατολής” με κανάλια και γέφυρες

1

Άμστερνταμ, Ολλανδία: Μια από τις διάφορες πόλεις που αποκαλούνται “Βενετία του Βορά”, με περισσότερα κανάλια και γέφυρες από την ιταλική.

2

Alappuzha, Ινδία: Η πόλη έχει κερδίσει τον τίτλο “Βενετία της Ανατολής” εδώ και περίπου100 χρόνια, παρότι εκτός από το νερό, δεν υπάρχει σε κάτι άλλο με τη Βενετία της Ιταλίας.3

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη: Ακόμα μία “Βενετία της Ανατολής”.

4

Αγ. Πετρούπολη, Ρωσία: Στη Βενετία του «Βορρά» υπάρχει ένα μεγάλο δίκτυο καναλιών που σε συνδυασμό με τα παραμυθένια κτήρια, μπορούμε να πούμε ότι θυμίζει κάπως τη Βενετία.

5

Νάντη, Γαλλία: Η “Βενετία της Δύσης” είναι μια υδάτινη μεγαλούπολη χτισμένη στο δέλτα των ποταμών Σεβρ, Ερντρ και Λίγηρα.

6

Giethoorn, Ολλανδία: Η “Βενετία των Κάτω Χωρών”7

Sète, Γαλλία: Η “Βενετία του Languedoc” (η περιοχής της νότιας Γαλλίας). Tουριστικό θέρετρο όλον τον χρόνο που συγκεντρώνει λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.

8

Ft. Lauderdale, ΗΠΑ: Η “Βενετία της Αμερικής” στην Ανατολική Ακτή, διαθέτει ένα υδάτινο δίκτυο καναλιών που καλύπτει γύρω στα 265 χλμ.

9

Μικρή Βενετία, Μύκονος: Εάν δεν παινέσουμε τα γένια μας…Παρ’ ότι θεωρούμε ότι δε θυμίζει σε τίποτα την Βενετία, έπρεπε να την βάλουμε στη λίστα μόνο λόγω ονόματος.

10