Τρίγωνο των Βερμούδων: Λύθηκε το μυστήριο; (βίντεο)
Το μυστήριο από το τρίγωνο των βερμούδων μάλλον λύθηκε...δείτε το βίντεο!

Το Τρίγωνο των Βερμούδων, επίσης γνωστό ως Τρίγωνο του διαβόλου, είναι ένα μέρος στο δυτικό τμήμα του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού. Το περίφημο τρίγωνο βρίσκεται ανάμεσα στις Βερμούδες, το Μαϊάμι της Φλόριντα και το Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο, καλύπτοντας μια τεράστια θαλάσσια περιοχή 500.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η κακή φήμη του φαίνεται πως ξεκίνησε από τον Χριστόφορο Κολόμβο, ο οποίος στις 8 Οκτωβρίου του 1492 έγραψε στο ημερολόγιό του ότι συμβαίνουν διάφορα περίεργα στην περιοχή, ιδίως με τις πυξίδες.

Επιστήμονες λοιπόν θεωρούν ότι μάλλον ευθύνονται κάτι γιγαντιαίοι υποβρύχιοι κρατήρες που βρίσκονται στο βυθό της θάλασσας του Μπάρεντς.

Το μέγεθος του μεγαλύτερου  κρατήρα έχει διάμετρο μισό μίλι και βάθος 150 ποδιών και θεωρείται ότι έχουν δημιουργηθεί από τη συσσώρευση μεθανίου που έχει διαρρεύσει από κοιτάσματα φυσικού αερίου από τις ακτές της Νορβηγίας.

Το μεθάνιο, υποστηρίζουν οι επιστήμονες,  έχει διαρρεύσει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και έχει συσσωρευτεί σε κοιλότητες οι οποίες εκρήγνυνται.

«Υπάρχουν πολλοί γιγαντιαίοι κρατήρες στον πυθμένα της θάλασσας σε μια περιοχή στην κεντροδυτκή θάλασσα του Μπάρεντς και αυτοί αποτελούν την αιτία τεράστιων εκρήξεων φυσικού αερίου»,  αναφέρουν ερευνητές του Αρκτικού Πανεπιστημίου της Νορβηγίας μιλώντας στους Sunday Times και προσθέτουν: «Η περιοχή του κρατήρα είναι πιθανό να αντιπροσωπεύσει ένα από τα μεγαλύτερα σημεία απελευθέρωσης θαλασσίου μεθανίου στην Αρκτική».

Μάλιστα, οι εκρήξεις που προκάλεσαν και τη διάνοιξη των κρατήρων θα μπορούσαν να δημιουργήσουν δυνητικά κινδύνους για τα πλοία που ταξιδεύουν στη θάλασσα του Μπάρεντς, υποστηρίζουν ακόμη οι επιστήμονες.

Θα μπορούσε, επίσης, να παρέχει μια εξήγηση για την απώλεια πλοίων και αεροσκαφών στο αποκαλούμενο «Τρίγωνο των Βερμούδων», σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες.

Δείτε το βίντεο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;