Active Women: Με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα «Μαθήματα Ζωής: Πώς αλλάζω, αλλά- ζω;»

active_women_workshop

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Ιουλίου η εκδήλωση του Σχεδίου Δράσης “Active Women: Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Γυναικών”, με θέμα «Μαθήματα Ζωής: Πώς αλλάζω, αλλά- ζω;» στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) σε συνεργασία με το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότερα από 80 άτομα και απευθύνονταν κατά κύριο λόγο στις ωφελούμενες του Σχεδίου Δράσης (γυναίκες άνω των 50 ετών, γυναίκες μετανάστριες – πρόσφυγες) και σε γονείς που επιθυμούσαν να αποκτήσουν τις απαιτούμενες γνώσεις, ώστε να είναι σε θέση να συμβουλεύουν και να καθοδηγούν τα παιδιά τους όταν αυτά καλούνται να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις ιδιαίτερα σε περίοδο αλλαγών.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ο εισηγητής κος Γιάννης Μηνόγιαννης, παρουσίασε τους διάφορους ορισμούς που αποδίδονται στην έννοια του άγχους, εξήγησε τις σωματικές και ψυχολογικές αντιδράσεις που προκαλεί , ανέλυσε με ποιο τρόπο τα κρίσιμα γεγονότα εντείνουν τη φύση του ενώ στη συνέχεια παρουσίασε τους τρόπους αντιμετώπισης του τόσο σε επίπεδο συμπεριφοράς όσο και σε επίπεδο γνωστικής αλλαγής.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, η εισηγήτρια κα Εβελίνα Κοκκίνη, εξήγησε πώς ορίζεται η συναισθηματική νοημοσύνη, παρουσίασε τις βασικές της διαστάσεις που αφορούν στην αυτεπίγνωση, την αυτοδιαχείριση, την κοινωνική επίγνωση και τη διαχείριση των σχέσεων. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ο ορισμός της έννοιας της αλλαγής, ποια είναι τα συναισθήματα που βιώνουμε κατά τη διάρκεια της αλλαγής και με ποιον τρόπο τελικά αλλάζω, αλλά-ζω.

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν βιωματικές ασκήσεις μέσα από τις οποίες οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν με τον πλέον πρακτικό τρόπο τη διαχείριση της αλλαγής.

To “Active Women: Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Γυναικών” εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» με δικαιούχο την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ-ΥΠΕΣ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;