Μια ακόμη εύκολη συνταγή για παγωτό σοκολάτα που δεν απαιτεί τη χρήση παγωτομηχανής!
Χρειάζονται μόλις 3 υλικά για να το φτιάξουμε και η προετοιμασία είναι πανεύκολη!
Το παγωτό που παίρνουμε είναι μαλακό, δεν περιέχει καθόλου αυγά και δεν χρειάζεται ενδιάμεσα χτυπήματα για να μην κρυσταλλιάσει!
Χρόνος: 15 λ
Δυσκολία: Εύκολη
Υλικά συνταγής
1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 gr (κατά προτίμηση όχι light)
1 κούπα (περίπου 200 gr) σιρόπι σοκολάτας
2 κρέμες γάλακτος των 200 ml με τουλάχιστον 30% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ/μπράντι (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει. Είναι σημαντικό να το έχουμε αφήσει στην κατάψυξη για να αφρατέψει κατάλληλα κατά το χτύπημα με το μίξερ.
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος και τις χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σαντιγί.
Βγάζουμε το εβαπορέ από το ψυγείο και το ρίχνουμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Ρίχνουμε και το σιρόπι μαζί με το κονιάκ και χτυπάμε με το μίξερ για 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Το μείγμα μας θα πρέπει να αφρατέψει κατά το χτύπημα.
Ρίχνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στη λεκάνη και χτυπάμε με το μίξερ για 1-2 λεπτά ακόμα.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη για 10-12 ώρες. Δεν χρειάζεται ενδιάμεσα να το βγάλουμε και να το ανακατέψουμε/χτυπήσουμε καθώς το παγωτό δεν κάνει κρυστάλλους!
Για τους καλεσμένους σας σερβίρετε σε ποτήρι, γαρνίρετε με σαντιγί που θα φτιάξετε χτυπώντας μια μικρή κρέμα γάλακτος με 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη.
Περισσότερες συνταγές στο sintayes.gr
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
18-12-2023
Χαλάνδρι
1.500
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
27-02-2024
Αγία Παρασκευή Αττικής