Μια βόλτα στον Παρθενώνα του Tennessee!
Δείτε φωτογραφίες από το μνημείο "αντίγραφο" του δικού μας Παρθενώνα.

Ο Παρθενώνας του Tennessee

Παρότι στα Φιλιατρά της Μεσσηνίας υπάρχει ένας «Πύργος του Άιφελ», σε μικρότερη βέβαια κλίμακα από τον πρωτότυπο, ο οποίος και έχει δώσει στο χωριό το παρατσούκλι «Το Μικρό Παρίσι», στο Nashville του Tennessee οι κάτοικοι έχουν πάει την αντιγραφή ιστορικών μνημείων σε άλλο επίπεδο…

Στη γνωστή πόλη του αμερικάνικου Νότου υπάρχει ένας δεύτερος «Παρθενώνας», πιστό αντίγραφο του δικού μας τόσο σε διαστάσεις, όσο και σε λεπτομέρειες, ο οποίος βρίσκεται στο Centennial Park στο κέντρο του Nashville και λειτουργεί ως μουσείο τέχνης.

Το κτίριο κτίστηκε το 1897 ως το επίκεντρο μιας έκθεσης με αρχαία κτήρια, ήταν όμως το μόνο που κατασκευάστηκε κατ’εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του πρωτότυπου καθώς και το μόνο που συντηρείται μέχρι και σήμερα στο πάρκο. Αποτελείται από πωρόλιθο και μάρμαρο, ενώ στο εσωτερικό του βρίσκεται ένα ακριβές αντίγραφο του αγάλματος της θεάς Αθηνάς, ύψους 13 μέτρων, καθώς και πολλά άλλα αγάλματα και αναπαραστάσεις που υπήρχαν και στον πρωτότυπο Παρθενώνα.

Στο λεγόμενο «NAOS» φιλοξενείται μεταξύ άλλων και μια μόνιμη συλλογή 63 έργων ζωγραφικής από Αμερικανούς καλλιτέχνες του 19ου και 20ου αιώνα και συχνά πραγματοποιούνται διάφορες εκθέσεις τέχνης, φεστιβάλ και διοργανώσεις. Κατά τους μήνες τους καλοκαιριού οι τοπικές θεατρικές παραγωγές χρησιμοποιούν το κτήριο ως σκηνικό για κλασικά ελληνικά έργα του αρχαίου θεάτρου, όπως η «Μήδεια» και η «Αντιγόνη». Η αγάπη για τον ελληνικό πολιτισμό είναι προφανέστατη.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από τον Παρθενώνα του Tennessee.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;