ΔΠΘ: Μεταπτυχιακό στα

Εγκρίσεις σε 4 Μεταπτυχιακά προγράμματα σε ΤΕΙ

Tο Τμήμα Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης προκηρύσσει θέσεις στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ), διάρκειας 24 μηνών στα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια.

Αντικείμενο

Αντικείμενο του ΠΜΣ είναι η μεταπτυχιακή διδασκαλία, πρακτική άσκηση και εκπαίδευση στο θέμα των Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων (ΑΕΕ). Η παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. θα οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στα «Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια».

Το πρόγραμμα αποσκοπεί (α) στην κατάρτιση−εξειδίκευση στην αιτιολογία, κλινική εικόνα, εργαστηριακή διερεύνηση, αντιμετώπιση, πρόληψη και αποκατάσταση των ασθενών με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια (β) στην παροχή εφοδίων στους συμμετέχοντες μεταπτυχιακούς φοιτητές ώστε να εξοικειωθούν στη διαχείριση των ασθενών με ΑΕΕ από την οξεία φάση έως την χρόνια διαδικασία της αποκατάστασης και (γ) στο να βοηθήσει στη δημιουργία εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού στην ολιστική διαχείριση των ΑΕΕ

Με την παρούσα πρόσκληση καλούνται όσοι υποψήφιοι πληρούν τις κατωτέρω αναφερόμενες προϋποθέσεις να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να επιλεγούν για τον πρώτο κύκλο σπουδών.

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Ψυχολογίας, Φαρμακευτικής και Βιολογίας Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς επίσης και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ φυσικοθεραπείας,εργοθεραπείας, λογοθεραπείας.

Οι υποψήφιοι είναι υποχρεωμένοι κατά την ημερομηνία που θα προσδιορισθεί να δώσουν συνέντευξη στην επιτροπή επιλογής στην Αλεξανδρούπολη.

Οι μετέχοντες θα πρέπει:
Α. να παρακολουθούν ανελλιπώς τα θεωρητικά μαθήματα που θα γίνονται κύρια στην Αλεξανδρούπολη ή θα πραγματοποιούνται μέσω διαδικτυακής εφαρμογής (τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στην πλειοψηφία τους εκτός καθημερινών).
Β. να ασκηθούν πρακτικά στις ώρες πρακτικής άσκησης όσων από τα μαθήματα περιλαμβάνουν πρακτική εκπαίδευση Γ. να συμμετάσχουν επιτυχώς στις εξετάσεις επί της διδαχθείσης ύλης στο σύνολο των μαθημάτων.
Δ. να παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους τις εργασίες που θα τους ζητηθούν και κατά το τέλος της φοίτησής τους να εκπονήσουν και να παρουσιάσουν διπλωματική εργασία.
Τα μαθήματα διαρκούν τέσσερα εξάμηνα.
Τα δίδακτρα ανέρχονται σε 900 ευρώ για κάθε εξάμηνο σπουδών.

Κριτήρια Επιλογής

Τα κριτήρια επιλογής εφαρμόζονται ανά κατηγορία υποψηφίων.
Α. Βαθμός πτυχίου (x1 αντιστοιχία σε μόρια βαθμολόγησης)
Β. Εργασία > 6 μήνες στην περιοχή Αν Μακεδονίας & Θράκης (0-1 Μονάδες)
Γ. Ενεργός Εργασία σε τομέα σχετικό με το θέμα του ΠΜΣ (0-1 Μονάδες)
Δ. Συμμετοχή σε δημοσίευση σε διεθνές ιατρικό περιοδικό με συντελεστή απήχησης (0-2 Μονάδες)
Ε. Συμμετοχή με ανακοινώσεις σε Συνέδρια σε συναφές θέμα (0-1 μονάδες)
ΣΤ. Εθελοντική εργασία σε δομές που σχετίζονται με το θέμα ή με υποστήριξη σε Νευρολογικά Νοσήματα (+1 Μονάδα)
Ζ. Βαθμολογία στην προφορική συνέντευξη (0-6 Μονάδες) – επισημαίνεται ότι η βαθμολογία της συνέντευξης θα εξαρτηθεί από την ποιότητα των προπτυχιακών και τυχόν μεταπτυχιακών σπουδών, το επίπεδο γλωσσομάθειας, την ποιότητα της εργασιακής απασχόλησης καθώς και από την υποκειμενική εκτίμηση των συνεντευκτών ως προς το κατά πόσο ο υποψήφιος θα μπορούσε να ωφεληθεί από την παρακολούθηση του μεταπτυχιακού.
Αν σε κάποια κατηγορία οι υποψήφιοι είναι λιγότεροι ή συγκεντρώσουν χαμηλή βαθμολογία στην προφορική συνέντευξη θα καλυφθούν από συναφή κατηγορία κατά την κρίση της Επιτροπής Επιλογής.
Α κατηγορία: Ιατροί ειδικοί, ειδικευόμενοι σε ειδικότητες που σχετίζονται με τα ΑΕΕ καθώς και απόφοιτοι ιατρικής που έχουν καταθέσει αίτηση για έναρξη σχετικής ειδικότητας. Ανώτατος αριθμός ατόμων που θα επιλεγούν : 15 άτομα* Β κατηγορία: Ιατροί ειδικοί, ειδικευόμενοι σε οποιαδήποτε ιατρική ειδικότητα καθώς και απόφοιτοι ιατρικής χωρίς ειδικότητα. Ανώτατος αριθμός ατόμων που θα επιλεγούν : 5 άτομα*
Γ κατηγορία: Απόφοιτοι ΑΕΙ τμημάτων Νοσηλευτικής, Ψυχολογίας, Φαρμακευτικής και Βιολογίας Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Ανώτατος αριθμός ατόμων που θα επιλεγούν : 5 άτομα*
Δ κατηγορία : Απόφοιτοι Τμημάτων ΤΕΙ φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας. Ανώτατος αριθμός ατόμων που θα επιλεγούν : 5 άτομα*

Δικαιολογητικά

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαδικασία της επιλογής θα πρέπει να υποβάλλουν από τις 20 Οκτωβρίου 2014 έως και τις 10 Νοεμβρίου του 2014 φάκελο υποψηφιότητας με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1. Αίτηση συμμετοχής
2. Αντίγραφο πτυχίου και άλλων τίτλων σπουδών (με τις απαιτούμενες μεταφράσεις και αναγνωρίσεις για τίτλους της αλλοδαπής)
3. Φωτοτυπία ταυτότητας
4. Μία πρόσφατη φωτογραφία
5. Αποδεικτικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας ή υπεύθυνη δήλωση ικανοποιητικής γνώσης (θα αξιολογηθεί κατά την προφορική συνέντευξη). Αποδεικτικό άλλης γλώσσας προαιρετικά
6. Βιογραφικό σημείωμα όπου θα φαίνονται οι σπουδές, η επιστημονική, ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία
7. Αντίγραφα δημοσιεύσεων (αντίγραφο της πλήρους δημοσίευσης σε περιοδικό ή πλήρη στοιχεία του περιοδικού και αντίγραφο της περίληψης, ανακοινώσεων (αντίγραφο της περίληψης από το βιβλίο περιλήψεων)
8. Συστατική (ές) επιστολή(ες) έως 2 προαιρετικά
9. Δικαιολογητικά σχετικά με τα προηγουμένως αναφερόμενα κριτήρια μοριοδότησης.

Όσοι πληρούν τις βασικές, τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις θα κληθούν σε προφορική συνέντευξη. Η επιλογή των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί μετά την προφορική συνέντευξη στην Επιτροπή Επιλογής Υποψηφίων του ΠΜΣ στις 20-11-2014.

Υποβολή Αιτήσεων

Η υποβολή δικαιολογητικών γίνεται στην διεύθυνση: Γραμματεία Ιατρικού Τμήματος ΔΠΘ, Δραγάνα, Αλεξανδρούπολη 68100 τηλ.: 25510-30912.

Πληροφορίες

Για επικοινωνία για πληροφορίες: Γραμματεία ΠΜΣ: strokeduth@gmail.com , τηλ /φαξ: 25510-30679, τηλ.: 25510-30405.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;