EASA: Δεν είναι αναγκαίο πλέον το airplane mode κατά τις πτήσεις

airplane-mode

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπλοϊκής Ασφάλειας (EASA) ανακοίνωσε πως πλέον οι ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τα κινητά και τα tablet, δεν χρειάζεται να παραμένουν σε λειτουργία πτήσης κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση της EASA διευκρινίζει πως οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να επιτρέψουν τη χρήση των κινητών τηλεφώνων, εφόσον οι ίδιες έχουν πραγματοποιήσει τις δικές τους αξιολογήσεις ασφάλειας πάνω στο ζήτημα.

Μάλιστα, η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, θα πρέπει να περάσουν από μία ειδική διαδικασία αξιολόγησης, ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα συστήματα των αεροσκαφών τους δεν επηρεάζονται από τα σήματα που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές, προτού ορίσει κάθε μία τους δικούς της κανόνες για τη λειτουργία τους.

Έτσι, η κάθε εταιρεία μπορεί να επιλέξει τη δική της πολιτική χρήσης όσον αφορά στις φορητές συσκευές, ενώ θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες Internet και τηλεπικοινωνιών.

Τέλος, η εταιρεία British Airways ήδη προσφέρει στους επιβάτες θέσεων business-class τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν WiFi ή να στέλνουν μηνύματα στις πτήσεις Λονδίνο-Νέα Υόρκη, ενώ απαγορεύει τις τηλεφωνικές κλήσεις, επειδή στους πελάτες της, σε όλες τις έρευνες που έχει πραγματοποιήσει, δεν αρέσει η ιδέα να μιλούν οι γύρω τους στο τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της πτήσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;