Ένα λαχταριστό γλυκάκι σοκολάτας που σίγουρα δεν μπορείς να αντισταθείς. Μια πανεύκολη συνταγή με λίγα υλικά, εύκολο και γρήγορο τρόπο παρασκευής, πεντανόστιμο. θα το λατρέψετε.
Υλικά συνταγής
1 1/4 φλ. γάλα
200 ml μαργαρίνη
1 1/2 φλ. άχνη
50 γρ. κακάο
3 πακέτα πτι μπερ χονδροαλεσμένα [όχι σκόνη – μεγαλύτερα κομματάκια ]
250 γρ. καρύδια ή φουντούκια χονδροκομένα στο multi
750 γρ. κουβερτούρα
4 κ.σ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
Ξύσμα πορτοκαλιού [προαιρετικά]
1 φλ. καφέ κονιάκ *
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα να ζεσταθεί.
Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μπολ μαζί να ενωθούν.
Τρίβουμε στο μπλέντερ τα πτι-μπέρ και τα καρύδια ή τα φουντούκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με το κακάο.
Προσθέτουμε μέσα το γάλα που ζεστάναμε και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται.
Σχηματίζουμε 3-4 μπαστούνια σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσουν.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν τουλάχιστον για 3 ώρες.
Λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το ελαιόλαδο.
Μόλις κρυώσουν καλά τα ρολά, τα κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους που επιθυμείτε [μικρές φέτες 1 ή 1 1/2 εκ. ή λίγο πιο μεγάλες] και τις βουτάμε ένα – ένα στην λιωμένη κουβερτούρα.
Αφού τα βουτήξουμε όλα τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά η κουβερτούρα.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο ή χωρίς.
Μπορείτε με τη ζύμη να φτιάξετε μικρά μπαλάκια και να να περάσετε με μείγμα σοκολάτας.
Σε μικρές φέτες του ενός εκατοστού έχετε 50-60 καριόκες.
* Αν πρόκειται να τα σερβίρετε σε μικρά παιδιά, μειώστε τη ποσότητα του αλκοόλ. Για εσάς μπορείτε προαιρετικά και να την αυξήσετε.
Δείτε τη συνταγή: http://www.sintayes.gr/syntages/kariokes-biskoto/#ixzz30zEKio3O
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Marketing
Πλήρης Απασχόληση
19-12-2023
Βούλα
Υπάλληλοι γραφείου
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Νέα Ιωνία Αττικής