6 καρκινογόνες τροφές που υπάρχουν σε κάθε σπίτι!

#think

Δεκατέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ερευνών για τον Καρκίνο, η διατροφή είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες κινδύνου που συμβάλλουν στην εμφάνιση του καρκίνου.

Εμείς σας παρουσιάζουμε στη συνέχεια ποιες είναι αυτές οι 6 τροφές που έχουν κατά καιρούς κατηγορηθεί ότι περιέχουν καρκινογόνα. Πόσες από αυτές βρίσκονται στην κουζίνα σας; Και πόσο συχνά τις καταναλώνετε στην καθημερινότητά σας;

1. Ποπ-Κορν μικροκυμάτων.

#Pop corn

Η συσκευασία περιέχει επικίνδυνα χημικά που συνδέονται με τον καρκίνο του ήπατος και τον καρκίνο στο πάγκρεας, καθώς και με την υπογονιμότητα. Το ίδιο το συσκευασμένο καλαμπόκι περιέχει διακετύλιο, γνωστό καρκινογόνο που μπορεί παράλληλα να προκαλέσει και βλάβες στους πνεύμονες. Οπότε, όσοι είστε λάτρεις των ποπ κορν καλό είναι να τα ελαττώσετε.

2. Φρούτα μη βιολογικής καλλιέργειας.

#fruits

Τα φρούτα μη βιολογικής καλλιέργειας μολύνονται από τα παρασιτοκτόνα και πολλές φορές από μη εγκεκριμένα λιπάσματα. Τα υπολείμματα μάλιστα, δεν αφαιρούνται κατά 100% με το πλύσιμο, με αποτέλεσμα ο ανθρώπινος οργανισμός να εκτίθεται και να προσβάλλεται ανεπανόρθωτα από τα καρκινογόνα αυτά στοιχεία.

3. Τομάτα κονσέρβα.

#tomata

Η κονσέρβα περιέχει ένα χημικό που ονομάζεται ΒΡΑ (δισφαινόλη Α). Τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην υπογονιμότητα, την καρδιοπάθεια και αρκετές άλλες ασθένειες. Λόγω της οξύτητάς τους, οι τομάτες απορροφούν το ΒΡΑ ευκολότερα από άλλες τροφές, γεγονός που τις καθιστά και περισσότερο επικίνδυνες.

4. Αλλαντικά.

#allantika

Τα λουκάνικα, το μπέικον και η μορταδέλα είναι μερικά από τα επικίνδυνα αλλαντικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Σχεδόν κάθε τύπος επεξεργασμένου κρέατος περιέχει βλαβερές χημικές ουσίες και συντηρητικά, όπως το νιτρικό νάτριο.

5. Σολομός ιχθυοτροφείου.

#solomos

Ο σολομός αν και είναι ένα πεντανόστιμο και υγιεινό ψάρι, θα πρέπει να προσέχουμε την προέλευσή του. Τα χημικά, τα αντιβιοτικά και τα παρασιτοκτόνα που χρησιμοποιούνται σε πολλά ιχθυοτροφεία, αλλοιώνουν σημαντικά την ποιότητα του θρεπτικού ψαριού και το καθιστούν επικίνδυνο για την υγεία μας.

6. Πατατάκια.

#patatakia

Εκτός από τα απαγορευμένα λιπαρά τρανς και το υπερβολικό αλάτι, τα πατατάκια είναι φορτωμένα με πρόσθετα γεύσης, συντηρητικά και χρωστικές ουσίες. Τα πατατάκια παρασκευάζονται σε υψηλές θερμοκρασίες, ώστε να είναι τραγανά. Η διαδικασία όμως αυτή οδηγεί στο σχηματισμό καρκινογόνων ουσιών (ακρυλαμίδια). Αν το ήξεραν αυτό οι μανάδες, δεν θα έβαζαν τόνους με πατατάκια στα μπολ των πάρτι γενεθλίων…

Καλό είναι λοιπόν να δείχνουμε προσοχή στις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζουμε και να αναζητούμε προϊόντα από πιστοποιημένους παραγωγούς, ώστε να προστατεύουμε την υγεία μας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξέρουμε τι βάζουμε στο τραπέζι μας. Βέβαια, θα μου πείτε, είναι δυνατόν να κόψουμε όλες αυτές τις τροφές από το διατροφικό μας πρόγραμμα; Αυτό έχω να σας πω ότι είναι δύσκολο, έως ακατόρθωτο. Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε, είναι να μετριάσουμε την ποσότητα και την συχνότητα κατανάλωσής τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;