Ιράν: Συγκλονιστική ιστορία! Μάνα σώζει το δολοφόνο του γιου της!

iran

Όπως – μάλλον – θα ξέρετε, έχουμε Πάσχα. Σκεφτόμουνα να γράψω ένα σχετικό άρθρο, τόσο για το Χριστιανισμό, όσο και για τις Θρησκείες. Ίσως και για το γεγονός, πως κάθε μέρα που περνάει, αντί να απομπλεκόμαστε από τέτοιες δεισιδαιμονίες που καλλιεργούν τα σύνορα που χωρίζουν τους ανθρώπους, γινόμαστε όλο και πιο οπισθοδρομικοί και θρησκόληπτοι.

Μετά για άλλη μία φορά, ψιθύρισα “ο καθένας ας πιστεύει ότι θέλε锨και το παράτησα.

Έρχεται όμως μία ιστορία που αξίζει να δούμε όλοι μας. Κυρίως, αυτοί που “δηλώνουν” αλλά δεν “εφαρμόζουν”, που “φαίνονται”, αλλά “δεν είναι”.

Στο Ιράν, η θανατική καταδίκη όχι μόνο δεν θεωρείται ξεπερασμένη, αλλά από την αρχή του έτους έχουν εκτελεστεί περισσότεροι από 170 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Σύμφωνα τώρα με τη σαρία, τον ισλαμικό νόμο, ένας καταδικασμένος σε θάνατο μπορεί να γλιτώσει την θανατική καταδίκη και να εκτίσει ποινή κάθειρξης αν τον συγχωρήσει η οικογένεια του θύματος, η οποία λαμβάνει επίσης και μια «ανταμοιβή αίματος», η οποία φέτος ορίστηκε στα 1,5 δισεκατομμύριο ριάλ (36.000 ευρώ)

Και πάμε τώρα στη σημερινή μας ιστορία.

Το 2007 στη διάρκεια ενός καυγά ο Μπαλάλ, που τότε ήταν 19 ετών, χτύπησε θανάσιμα με ένα μαχαίρι στο λαιμό έναν άλλο νεαρό, τον Αμπντολάχ Χοσεϊνζαντέχ.

Καταδικάστηκε όπως ήταν -για αυτούς- λογικό σε θάνατο.

Αναμενόταν να εκτελεστεί δημόσια την Τρίτη το πρωί στην πόλη Νοσάχρ, στο βόρειο Ιράν.

Όμως η μητέρα του θύματος, η Σαμερέχ Αλινετζάντ, συγχώρεσε τον Μπαλάλ την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Shargh, η μητέρα του θύματος απευθύνθηκε στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την εκτέλεση λέγοντας ότι είναι «δύσκολο να έχεις ένα σπίτι άδειο» από παιδιά, καθώς πριν από τέσσερα χρόνια είχε χάσει ακόμη έναν γιο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Στη συνέχεια χαστούκισε τον καταδικασμένο, ο οποίος στεκόταν στο ικρίωμα και μαζί με τον σύζυγό της, τον πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή Αμπντολγανί Χοσεϊνζαντέχ, του έβγαλαν την αγχόνη από τον λαιμό.

«Ο δολοφόνος έκλαιγε”, είπε η μητέρα στην εφημερίδα. Ζήτησε συγγνώμη. Τον χαστούκισα και αυτό με ηρέμησε. Του είπα «σε τιμωρώ για τη δυστυχία που μου προκάλεσες». Το πλήθος χειροκρότησε, κάποιοι έκλαιγαν».

«Είμαι πιστή. Την προηγουμένη είχα δει στο όνειρό μου τον γιο μου. «Είμαι καλά εδώ που βρίσκονται και είμαι ήρεμος», μου είπε. (…) Όλος ο κόσμος, η οικογένειά μου και οι φίλοι μου, με πίεζαν για να δώσω συγχώρεση (στον δολοφόνο)», συνέχισε η Σαμερέχ Αλινετζάντ.

Κατάλαβες; Γιατί εγώ άργησα λίγο.

Πληροφορίες από tanea.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
FT
1 - 0
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;