Game of Thrones: Ό,τι είδαμε στις τρεις πρώτες σεζόν! (σούμα)

game of thornes feat

Σήμερα θα τολμήσουμε ένα ιδιαίτερο εγχείρημα. Θα παρουσιάσουμε το τι έγινε τις τρεις πρώτες σεζόν στο Game Of Thrones. Γιατί; Γιατί η πρεμιέρα έγινε (δεν έχω το καινούριο επεισόδιο s04e01) και όλοι ψάχνονται να θυμηθούν τι ακριβώς έχει παιχτεί.

Για συντομία και επειδή κανείς δεν ξέρει τα ονόματα όλων των τύπων που παίζουν στο Game of Thrones, πολλές φορές θα γίνομαι λίγο περιγραφικός για να πετύχουμε το στόχο μας.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα πιο σημαντικά γεγονότα που είδαμε στις τρεις σεζόν. Πριν από αυτό με τεράστια κόκκινα γράμματα

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ (δεν ξέρω καν γιατί μπήκες)

  • Daenerys Targaryen aka Khaleesi aka Μητέρα των Δράκων aka Daenerys.

Η Καλίσι είναι μοναδική απόγονος Targaryen που παίζει στον κόσμο. Θεωρεί πως είναι νόμιμη διάδοχος του θρόνου, αφού το Targaryenέικο με τη βοήθεια των δράκων τους κυβερνούσαν μέχρι και πριν 200 χρόνια τα βασίλεια.

Ο αδερφός της, την παντρεύει με τον Κόναν. Ο Κόναν του “περνάει ένα στέμμα” όταν άρχισε να κάνει σαν κακιώστρα επειδή ο λαός του αγαπάει την Καλίσι και όχι αυτόν (γεγονός που απέδειξε ότι δεν είχε τα στοιχεία των Targaryen, αφού η φωτιά του έκανε damage).

Η Καλίσι στο τέλος της τρίτης σεζόν έχει:

– Τρεις δράκους (που γεννήθηκαν όταν λαμπάδιασε τα αυγά, τον Κόναν, τη μάγισσα που τον δηλητηρίασε και τον εαυτό της)

– Στρατό: Είναι οι 12 χιλιάδες σκληραγωγημένοι ευνούχοι (που τους έκοβε τις ρώγες ο ιδιοκτήτης τους) και τους οποίους τους αντάλλαξε με έναν δράκο. Ο δράκος δεν υπάκουσε τελικά τον ιδιοκτήτη και τον λαμπάδιασε και αυτόν.

– Λαό. Πήγε σε εκείνη την πόλη με τους 20 χιλιάδες plus δούλους, τους οποίους ήθελε να ελευθερώσει. Αυτήν την πόλη προστάτευαν τρεις τύποι με στρατό (στις διαπραγματεύσεις ο πιο leader την προσέβαλε με σεξιστικά σχόλια αν θυμάστε). Ο τρίτος όμως εξ αυτώνν (ο μαλλέουρας ο αισθηματίας) της έφερε τα κεφάλια των άλλων δύο και τη βοήθησε να καταλάβει το κάστρο. Η season 3, τελειώνει με αυτήν να βγάζει ένα λόγο στους είκοσι χιλιάδες δούλους, τύπου “Είστε ελεύθεροι να κάνετε ότι θέλετε. Έχετε δικιά σας βούληση πλέον”. Αυτοί την αποθέωσαν αποκαλώντας την “Μύσα”, δηλαδή “Μάνα”..

– Δύο ακολούθους. Ο ένας είναι ο πιο friendzoned τύπος που έχει δείξει ποτέ η παγκόσμια τηλεόραση και που την ακολουθεί από το Day One. Ο άλλος είναι ο γκριζομάλλης από πίσω της:

game of thrones kalitsi

Αυτός ήταν διοικητής στρατού (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) στην πρωτεύουσα και τον έδιωξε ο νάνος για να διορίσει στη θέση του τον μισθοφόρο.

– Τέλος, μαζί της έχει την ομορφούλα που ξέρει τρακόσιες γλώσσες και είναι πολύ έμπιστη σου λέει.

Σούμα: Με αυτήν την τρελοπαρέα συνεχίζει προς την πρωτεύουσα να πάρει πίσω το θρόνο της.

SOS: Ο τυφλός που είναι Maester στο τοίχος με τους Night’s Watch είναι και αυτός Targaryen, θείος της Καλίσι! Δεν ξέρουμε τίποτα άλλο για αυτόν ακόμα (ούτε αν στο μέλλον θα παίξει ρόλο, απλώς σας το λέω να το θυμάστε (και μπράβο μου)).

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ (δεν ξέρω καν γιατί μπήκες)

  • Οι Baratheons – Διαδοχή

Robert Baratheon: Ο yoloΒασιλιάς. Με αυτόν ως βασιλιά ξεκινά το Game of Thrones. Είναι αυτός που ζήτησε από τον Stark να γίνει δεξί του χέρι. Σκοτώνεται από το αγριογούρουνο.

Κανονικά, σειρά στη διαδοχή έχει ο γιος του. Αφού όμως μαθαίνεται ότι ο Joffrey δεν έχει αίμα του, αλλά είναι προϊόν αιμομιξίας των αδερφών Lannister, σειρά παίρνουν τα μπάσταρδα. Τα μπάσταρδα είναι όλα νεκρά (ακόμα και το μωρό που έκρυβε στο μπουρδέλο ο “Μικροδάκτυλος”), άρα σειρά παίρνουν τα αδέρφια του (σημείωση: Θα μιλήσουμε αργότερα για το μπάσταρδο που δούλευε σιδεράς στην παρασκευή όπλων και ζει ακόμα).

Ο Stannis είναι ο νόμιμος διάδοχος ως ο μεγαλύτερος αδερφός. Τη μέρα όμως της δολοφονίας του Stark, ο μικρός αδερφός του (ο ομοφυλόφιλος) ο Renly, παίρνει το στρατό του και φεύγει πιο έξω προετοιμαζόμενος να επιτεθεί και να πάρει το θρόνο για πάρτυ του.

Η κόκκινη γυναίκα, (η μάγισσα του θεού του Σκότους) αφού συνουσιάζεται με τον Stannis, γεννάει έναν δαίμονα που δολοφονεί τον Renly και ο στρατός του, επιστρέφει υπό την ηγεσία του Stannis.

Ο Stannis μαζεύει στρατό και πηγαίνει στα τείχη. Κάτι το υγρό πυρ, κάτι ο νάνος (με κάτι αρχ…α ΝΑ) κάτι ότι η πρώην γυναικάρα του Renly φέρνει στρατό μαζί με τον γερολάνιστερ, η πόλη σώζεται.

baratheons

Ο Stannis κάνει ένα βήμα πίσω. Η κόκκινη μάγισσα του λέει πως είναι πολύ γέρος για να μπορέσει να κάνουν και άλλα κόλπα με μαγικά. Πάει και βρίσκει το μπάσταρδο, που είναι στην αδελφότητα και τον παίρνει μαζί της. Αφού με βδέλλες του παίρνει αίμα, τις ρίχνει στη φωτιά ο Stannis λέγοντας τρία ονόματα. Robb Stark (king of the North), Balon Greyjoy (ο πατέρας του Theon, που είναι αυτοί με τα νησιά) και Joffrey Baratheon. Ήδη το αίμα του Robb Stark χύθηκε…

Το δεξί χέρι τώρα του Stannis (που επειδή δεν πάει μία την κόκκινη μάγισσα καταδικάστηκε σε θάνατο) ελευθέρωσε τον μπάσταρδο, βάζοντάς τον σε μία βάρκα και με εντολή να φτάσει πάλι στην πρωτεύουσα. Ο ίδιος έσωσε τον εαυτό του, όταν ήρθε η είδηση από το τείχος πως οι απέθαντοι (τα ζόμπια, αυτά τα πράγματα τέλος πάντων) υπάρχουν ξανά! Έτσι η κοκκινομάλλα έδωσε εντολή να ζήσει γιατί θα φανεί χρήσιμος.

Σούμα: Η μάγισσα κάνει ότι θέλει. Ο μπάσταρδος ζει.

SOS: Η μάγισσα έχει πάρε δώσε με την αδελφότητα που έψαχνε ο γεροLannister στο φρούριο και που τελικά “φιλοξένησαν” την Arya Stark και τον μπάσταρδο. Ένας πιστός στο θεό της φωτιάς, έχει πεθάνει – σου λέει – επτά φορές μέχρι στιγμής και τον επαναφέρουν… (δεν έχω ιδέα αν βοηθάει αυτό το connection, αλλά εγώ το αναφέρω).

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ (δεν ξέρω καν γιατί μπήκες)

  • Το Starkέικο

Το καλό είναι καταδικασμένο να υποφέρει και για κάθαρση δεν το βλέπω να σας πω την αλήθεια.

Ο πατέρας Ned Stark πεθαίνει δια αποκεφαλισμού στον πρώτο κύκλο, όταν μετά το θάνατο του Robert Baratheon, διορίζεται να είναι βασιλιάς μέχρι ο Jeffrey να γίνει στην κατάλληλη ηλικία (δεν ορκίζομαι ότι είναι τα 18 να σας πω την αλήθεια) και αφού έχει μάθει πως ο Jeffrey δεν κουβαλάει αίμα Baratheon στις φλέβες του.

Ο γιος του ο Robb ξεκινάει για να πάρει εκδίκηση και να σώσει τις δύο του αδερφές πίσω. Στο δρόμο του για να περάσει από ένα γιοφύρι (χονδρικά) η μάνα του συμφωνεί με έναν creepy τύπο να παντρευτεί μία από τις κόρες του. Αυτός όμως κατά τη διάρκεια της εκστρατείας (και ενώ με έναν έξυπνο ελιγμό φυλακίζει τον Jaime Lannister) ερωτεύεται μια γιατρίνα και την παντρεύεται.

Για να αποφύγει τις κόντρες παντρεύει τον ξάδερφό του τελικά (που είχε κάνει του κεφαλιού του πιο πριν, θέτοντας την τελική έκβαση του πολέμου σε κίνδυνο) με την κόρη του creepy.

O creepy έχει συμμαχήσει με πρωτοξάδερφο της στάρκενας, ο οποίος έχει συμμαχήσει με τους Lannister και τους σφαγιάζουν στο γάμο.

starkeiko

Stark που παίζουν τώρα είναι:

Arya Stark: Το κοριτσάκι που έφυγε από την πρωτεύουσα, ταξίδεψε ως σκλάβα και αυτό που αξίζει να θυμάσαι είναι η όλη φάση με το κέρμα. Τι είναι το κέρμα; Καθώς ταξίδευαν από την πρωτεύουσα προς τα βόρεια τείχη, έγινε μία επιδρομή από φρουρά που έψαχνε τον μπάσταρδο. Μία δάδα πήγε να βάλει φωτιά σε τρεις τύπους που ήταν μέσα σε ένα κελί. Αυτή τους έσωσε.

Ο ένας από τους τρεις, τη βρήκε μετά στο φρούριο που τους πήγαν (εκεί που έγινε οινοτέτοια του Lannister)  της είπε πως είναι πιστός του θεού του Θανάτου και πως χρωστάνε τρεις ψυχές. Αυτή δίνει τις τρεις ψυχές και ενώ έχουν ελευθερωθεί (λίγο πριν πέσουν πάνω στην αδερφότητα) και της λέει πως κάθε φορά που τον χρειάζεται να λέει Valar Morghulis:

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Η τρίτη σεζόν τελειώνει με την Arya να ακούει τρεις να χλευάζουν τον οίκο της. Με τη βοήθεια του “Σκύλου” (που την βρήκε όταν πήγε να το σκάσει από την αδελφότητα και προσπάθησε να την παραδώσει στη μάνα της) τους σκοτώνουν και στο χέρι της κρατάει το νόμισμα λέγοντας Valar Morghulis.

Bran Stark: Ο Bran Stark, που αφότου έμεινε παράλυτος προσπάθησε να φτάσει μέχρι τον Jon Snow και το Τείχος, στην πορεία συνάντησε ένα άλλο πιτσιρίκι που βλέπει και αυτό οράματα. Με πιο εντυπωσιακό κατόρθωμα, ότι μπήκε στο μυαλό του Χόντορ, πηγαίνει έξω από το τείχος προσπαθώντας να βρει με το κοράκι με τα τρία μάτια! Ο μικρός αδερφός του, πηγαίνει στο φρούριο των Night Watch, με την παρέα του χοντρούλη του φίλου του Stark, της γκόμενας που έκανε pick up έξω από τα τείχη και τους παιδιού της.

Jon Snow: Ο Jon Snow ζει τα δικά του θέματα. Αφού είχε βγει μαζί με τους ανιχνευτές να τσεκάρουν τι παίζει βόρια του τείχους, σε μία αποστολή πέφτει πάνω σε μία γκόμενα, την οποία αδυνατεί να σκοτώσει. Μετά από ολόκληρη ταξίδι και ενώ τους βοηθάει να φτάσουν μέσα από το τείχος, τους ζητάει να μη σκοτώσουν έναν γέροντα που συντηρούσε το στάβλο της φρουράς. Το τέλος της τρίτης σεζόν, τον βρίσκει πάνω στο άλογό του να πηγαίνει αιματοβαμμένος από τα βέλη της κοκκινομάλλας γκόμενάς του εντός του φρουρίου των Night Watch.

Sansa Stark: Είναι στην πρωτεύουσα, παντρεμένη με τον νάνο και θα μιλήσουμε ακριβώς από κάτω για αυτούς.

SOS: Ο χοντρούλης φίλος του Stark έχει μαζί του ένα όπλο, που βρήκε θαμμένο καθώς έφτιαχναν τουαλέτες στη μέση του πουθενά έξω από τα Τείχη. Με αυτό έκανε σκόνη (κυριολεκτικά) έναν απέθαντο (ή όπως τους λένε τέλος πάντων).

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ (δεν ξέρω καν γιατί μπήκες)

  • Lannisters

lannister

Τους Lannister τους βρίσκει η μοίρα θυσιασμένους σε γάμους σκοπιμότητουος

Cersei Lannister: Αναμένεται να παντρευτεί τον ομοφυλόφιλο αδερφό της γυναίκας του γιου της.

Tyrion Lannister: Μόλις παντρεύτηκε τη Sansa Stark, ενώ ο έρωτας του και ιερόδουλη είναι δεξί της χέρι. Είναι υπεύθυνος για το θησαυροφυλάκιο και όλοι πλέον του ζητάνε να φυτέψει έναν Lannister σπόρο στη γυναίκα του.

Jaime Lannister: Αφού έπεσε στα χέρια του τύπου που συνωμότησε με τον πατέρα του για να γίνει ο “ματωμένος γάμος”, επέστρεψε στην πρωτεύουσα. Έχασε το χέρι του, όταν προσπάθησε να εξαγοράσει τα τσιράκια του τύπου αυτού (μάλλον θα έπρεπε να μάθαινα πως τον έλεγαν γιατί έχει παίξει σημαντικό ρόλο μέχρι στιγμής). Μαζί του κουβαλάει και την αντρογύναικα που εκτιμά πολύ, ενώ υπήρξε για τον ίδιο μία κάθαρση, όταν μας αποκάλυψε πως αναγκάστηκε να σκοτώσει τον παράφρονα βασιλιά πισώπλατα, όταν αυτός ήταν έτοιμος να κάψει όλη την πόλη με υγρό πυρ.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ (δεν ξέρω καν γιατί μπήκες)

  • Greyjoy

Τέλος το μαλακιστίρι ο Theon Greyjoy (ή μήπως θα έπρεπε να πω Stark, κχεχ) βασανίζεται από έναν πολύ περίεργο τύπο. Αυτός, ναι μεν έστειλε στον πατέρα του Theon ότι “αυτά παθαίνετε όταν πατάτε το πόδι σας στο Βορά”, την ίδια στιγμή όμως, όταν ο Theon παραδέχτηκε πως οικογένειά του ήταν οι Stark, ξεκίνησε τα βασανιστήρια.

Βέβαια κακό του κεφαλιού του, γιατί ο Robb Stark τον είχε στείλει για βοήθεια, αυτός όμως γύρισε πίσω και τον έπιασαν τα πατρικά του συμπλέγματα. Έτσι γύρισε στον οίκο των Stark, κατέκτησε το κάστρο σκοτώνοντας και δυο τρεις σοφούς γέροντες και μετά το επόμενο που θυμάται, είναι να προσπαθεί να δραπετεύσει από αυτούς που τον αιχμαλώτισαν.

Ο σωτήρας του όμως έγινε δήμιός του, χωρίς να ξέρουμε ακόμα τα ακριβή κίνητρά του!

Η αδερφή του ξεκινά εκστρατεία για να τον σώσει με τον πατέρα της να διαφωνεί.

Ο πατέρας της έχει και αυτός εκφράσει επιθυμία να κυβερνήσει τα βασίλεια και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει για αυτό…

ΑΥΤΑ.

ΤΕΛΟΣ.

ΥΓ1: Αν δεν είδες τα Spoil Alerts πιο πάνω, έχεις iq μικρότερο του Χόντορ
ΥΓ2: Αν κάνεις spoiler σε σχόλιο, θα βάλω 56 χιλιάδες άτομα να σε κάνουν report
ΥΓ3: Αν έχετε απορίες τις συζητάμε.
ΥΓ4: Αν πιστεύετε ότι κάτι είναι λάθος το συζητάμε.
ΥΓ5: Κάντε ένα like αν το βρήκατε έστω και λίγο χρήσιμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
BARC
ΤΕΛ
77 - 69
ΟΣΦΠ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;