Με τσαμπουκά πειραιώτικο!

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÍÔÏÑÔÌÏÕÍÔ (ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ 2011-2012)  OLYMPIAKOS - DORTMUND (CHAMPIONS LEAGUE 2011-2012)

Ίσως την πιο μαγική του ευρωπαϊκή νύχτα έζησε ο κόσμος του Ολυμπιακού. Οι παίχτες της ομάδας δε χάρισαν στον κόσμο τους μόνον τη νίκη με 2-0 επί της Manchester United αλλά και ποδοσφαιρικό θέαμα υψηλού επιπέδου. Αυτό δεν είναι άλλωστε το ζητούμενο από το λαό του Ολυμπιακού εδώ και τόσον καιρό; Αυτήν τη φορά επιτέλους το κατάφερε.

Κι όχι μόνον το κατάφερε αλλά άφησε και το σημάδι του στην ιστορία γενόμενος ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που νικά τη Manchester United. Τρίτη και φαρμακερή για τη United συνάντησή της με τον Ολυμπιακό. Με λίγη τέχνη και λίγη τύχη ο ‘’Τσόρι’’ Ντομίνγκες βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα. Η στιγμή μαγική. Το γήπεδο σείεται και σχεδόν κανείς δεν το πιστεύει!

Δε φάνταζε απίθανο αλλά οι προσδοκίες δεν ήταν μεγάλες. Ποιος να φανταζόταν το αποτέλεσμα και πολύ περισσότερο τη συνολική εικόνα της ομάδας;! Με το δεύτερο γκολ-ποίημα του Campell ήρθε η δικαίωση. Ο ‘’πύρινος’’ κόσμος του Ολυμπιακού τραγουδά τον ύμνο του ανεξαρτήτως γκολ. Αυτό δε συμβαίνει συχνά κι όταν συμβαίνει σημαίνει πως η ομάδα παίζει για τη φανέλα και πολύ περισσότερο πως τιμά τη φανέλα. Κριτική των παιχτών δε χωρά σε μια βραδιά σαν την αποψινή.

Ήταν όλοι παρόντες και σωστοί στο ρόλο τους. Δεν άφησαν χώρο ούτε για δύο τελικές προσπάθειες. Για να τελειώσω αυτήν την καταγραφή σκέψεων μετά τη μαγεία του αγώνα, θα αναφερθώ ξανά στον απίστευτο κόσμο και το εξίσου μαγικό κορεό! Όπως είχε πει και ο Χολέμπας σε ένα παλιό του τουίτ που αφορούσε την Παρί Σεν-Ζερμέν- αν δεν κάνω λάθος- ‘’Καλώς ήρθατε στην κόκκινη κόλαση!’’. Τότε δεν μπορέσαμε να το αποδείξουμε. Σήμερα δεν αφήσαμε περιθώρια για αμφισβήτηση!

Το κείμενο μπορεί να φανεί αρκετά ‘’χρωματισμένο’’ αλλά θα ήθελα να θυμίσω την ανάγκη προβολής του ελληνικού αθλητισμού –και συγκεκριμένα του ποδοσφαίρου- στο εξωτερικό και να ενθαρρύνω την υποστήριξη οποιασδήποτε ελληνικής ομάδος αγωνίζεται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτός άλλωστε είναι ο υγιής φίλαθλος. Πάμε, λοιπόν, στο Manchester με τσαμπουκά πειραιώτικο!

Συντάκτρια: Εμμανουέλα Μαλαίνου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;