Shazam: Συμφωνία με τη Warner Music Group

shazam-app-iphone

Το Shazam, η εφαρμογή που λειτουργεί σε όλα τα smartphone και αναγνωρίζει αυτόματα το μουσικό κομμάτι τοποθετώντας απλά τη συσκευή κοντά στο ηχείο, ανακοίνωσε μόλις μια στρατηγική συνεργασία με την Warner Music Group, μια από τις εναπομείνασες “μεγάλες” εταιρείες της μουσικής βιομηχανίας.

Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός label με την υπογραφή του Shazam, που θα εκδίδει μουσική κυρίως από νέους, αδισκογράφητους καλλιτέχνες, ενώ θα υπάρξει κοινή στρατηγική και υποστηρικτικές ενέργειες marketing μεταξύ των δύο εταιρειών.

Μάλιστα, τo Shazam μετρά πάνω από 420 εκατομμύρια χρήστες σε 200 χώρες, και αποτελεί μια τεράστια “δεξαμενή” καταναλωτών, στην οποία η Warner φιλοδοξεί να προωθήσει τη μουσική που εκδίδει και που εξερευνά όλος αυτός ο κόσμος μέσω του App.

Τέλος, η Warner, μέσω αυτού του deal, αποκτά πρόσβαση σε στοιχεία καταναλωτικών συμπεριφορών (π.χ. ποια κομμάτια που ανακάλυψαν αγόρασαν οι χρήστες) που της επιτρέπουν να μελετήσει εις βάθος αυτό το κοινό και τις συνήθειές του, σε σχέση με τα πολυάριθμα labels που διαθέτει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;