Vampire Academy:  Έρχεται στους κινηματογράφους!

Vampire Academy

Πάντως, δε διψάνε για γνώση

Βασισμένο στη λογοτεχνική σειρά των έξι βιβλίων Vampire Academy, με συνολικές πωλήσεις παγκοσμίως πάνω από 1,000,000 αντίτυπα, 8 εβδομάδες στη λίστα των bestsellers των New York Times και βραβείο από την American Library Association, το Vampire Academy φιλοδοξεί να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη μια νεανική, συναρπαστική και ρομαντική ιστορία βαμπίρ, με στοιχεία μαύρου χιούμορ και έντονη δράση. Πρόκειται για την πρώτη ταινία ενός πολλά υποσχόμενου κινηματογραφικού franchise.

Η σκηνοθετική εμπειρία ενός ανήσυχου εφήβου του Mark Waters (Mean Girls και Freaky Friday) και το σενάριο του Daniel Waters (Batman Returns) αξιοποιούν στο έπακρο τον πλούσιο κόσμο των νεανικών bestsellers της ευφάνταστης συγγραφέως Richelle Mead. Τους γοητευτικούς χαρακτήρες της ιστορίας ενσαρκώνουν η Zoey Deutch (Beautiful Creatures), η ανερχόμενη Αυστραλή Lucy Fry, o Ρώσος σταρ Danila Kozlofsky, ο επιβλητικός Gabriel Byrne (Usual Suspects), το πρώην κορίτσι του Μποντ Olga Kurylenko (Quantum of Solace, Oblivion) και η χαριτωμένη Sarah Hyland (Modern Family).

image002 (1)

Σύνοψη

Η Ρόουζ Χάθαγουεϊ και η Λίζα Ντραγκομίρ δεν είναι δύο συνηθισμένα δεκαεπτάχρονα κορίτσια και η ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ δεν είναι ένα συνηθισμένο σχολείο. Είναι ένα κρυφό μέρος στα απάτητα δάση της Μοντάνα, όπου οι νεαροί βρικόλακες –τα Μορόι- μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους και τα Νταμπίρ (μισά άνθρωποι και μισά βαμπίρ) εκπαιδεύονται ώστε να τους προστατεύουν.

Η 17χρονη Ρόουζ Χάθαγουεϊ (Zoey Dutch) είναι Νταμπίρ και η αποστολή της είναι να προφυλάσσει την καλύτερη της φίλη Λίζα Ντραγκομίρ (Lucy Fry), η οποία είναι η πριγκίπισσα των θνητών βαμπίρ Μορόι.

Εκτός από τις συνηθισμένες κολεγιακές ίντριγκες, τους άκαρπους έρωτες και τη σχολική βία, η Λίζα και η Ρόουζ πρέπει να αντιμετωπίσουν περίπλοκες κοινωνικές ισορροπίες. Η Ρόουζ θα θυσιάσει τα πάντα για να προστατεύσει την Λίζα από αυτούς που σκοπεύουν να την εκμεταλλευτούν, αλλά και από τα Στριγκόι (αθάνατα, κακεντρεχή βαμπίρ) που καταδιώκουν το είδος της.

13 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Trivia/Fun Facts

  • Η ταινία γυρίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία.
  • Τα γυρίσματα διήρκεσαν 8 εβδομάδες. Ξεκίνησαν τέλη Μαΐου μέχρι μέσα Ιουλίου. Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων έγινε σε φυσικούς χώρους. Οι πέντε εβδομάδες ήταν νυχτερινά γυρίσματα, αφού τα βαμπίρ κυκλοφορούν κυρίως το βράδυ.
  • Για τις ανάγκες της ταινίας αναπτύχθηκε μια νέα πολεμική τέχνη με πηγή έμπνευσης τα Ju-jitsu, Krav Maga, Aikido και τη ξιφασκία. Η ιδέα ήταν ότι επειδή τα Στριγκόι είναι σχεδόν ανίκητα, οι αντίπαλοι τους έπρεπε να εκπαιδευτούν σαν να έπρεπε να αντιμετωπίσουν έναν κινούμενο ελέφαντα.
  • Σύμφωνα με τους δημιουργούς της ταινίας για να νικηθεί ένα Στριγκόι χρειάζονται τρία Μορόι. Ο μόνος φύλακας που τα καταφέρνει μόνος του είναι ο Ντιμίτρι, γιατί είναι πολύ καλός πολεμιστής και φύλακας.
  • Η πρωταγωνίστρια Zoey Deutch χρειάστηκε να κάνει εντατική προπόνηση για δύο μήνες, ειδικά στις πολεμικές τέχνες.

Credits:

Σκηνοθεσία: Mark Waters

Σενάριο: Daniel Waters

Παίζουν: Zoey Deutch, Lucy Fry, Danila Kozlovsky, Gabriel Byrne, Olga Kurylenko, Joely Richardson, Sarah Hyland, Claire Foy, Cameron Monaghan, Dominic Sherwood, Sami Gayle, Ashley Charles

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Tony Pierce-Roberts

Μοντάζ: Chris Gill

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;