Friends with Benefits: Όταν είστε κάτι παραπάνω από φίλοι.

# friends with benefits.

Πόσες φορές προσπάθησες να πείσεις τον εαυτό σου ότι είστε απλώς φίλοι, και ότι δεν τρέχει τίποτε άλλο μεταξύ σας; Πόσες φορές όμως άνοιξες το πρωί τα μάτια σου και την είδες ξαπλωμένη από δίπλα σου; Και πόσο συχνά την σκέφτεσαι και περιμένεις ένα της τηλεφώνημα αγωνιωδώς έχοντας κάνει το κινητό προέκταση του χεριού σου; Κάθε πόσο την ονειρεύεσαι και συζητάς γι’ αυτή; Και μετά από όλα αυτά ακόμη επιμένεις πως είστε απλώς φίλοι… Πρέπει στην περίπτωση αυτή λοιπόν να αρχίσεις να συνειδητοποιείς λίγο την πραγματικότητα, και να μην την αρνείσαι, γιατί πρέπει να θυμάσαι ότι πολλές αρνήσεις μαζί μας κάνουν μια ισχυρότατη κατάφαση.

Οι “φίλοι με τα οφέλη” είναι μια περίεργη κάστα ανθρώπων, η ιδιοσυγκρασία των οποίων ακόμη μελετάται από τους επιστήμονες, οι οποίοι δεν μπορούν να διατυπώσουν μια συγκεκριμενοποιημένη άποψη πάνω στον ψυχισμό, την διάθεση και τις προθέσεις τους. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως τα άτομα που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση χαρακτηρίζονται από συναισθηματική και όχι μόνο σύγχυση, η οποία περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, καθιστώντας αδύνατη την όποια μορφή γνωμάτευσης. Απροσδιόριστα “θέλω”, αναποφάσιστες επιθυμίες, μπερδεμένα λόγια και θολές σκέψεις χαρακτηρίζουν τα άτομα που βρίσκονται στην “δίνη” αυτού του φαινομένου, που φαίνεται να έχει πάρει ιδιαίτερες διαστάσεις στις μέρες μας.

Όλα ξεκινούν από μία αθώα φιλία. Γνωρίζετε άψογα ο ένας τον άλλον και η οικειότητα που αναπτύσσεται μεταξύ σας είναι ξεχωριστή. Ο ένας γνωρίζει τις ιδιοτροπίες, τις ανησυχίες, τις ανασφάλειες, τις προτιμήσεις (από τις πιο απλές, μέχρι τις πιο εξεζητημένες) και τα “βίτσια” του άλλου. Πρόκειται με άλλα λόγια για μία επικοινωνία ανώτερη από εκείνη της φιλίας, η οποία προσιδιάζει μεν στα δεδομένα της σχέσης, αλλά δεν κατορθώνει ποτέ να την φτάσει… Ένα βέλος που για λίγα δευτερόλεπτα χάνει τον κεντρικό στόχο. Η καλή λοιπόν αυτή σχέση μεταξύ των δύο δημιουργεί και ένα αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας, και ωθεί τα άτομα στο να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Σίγουρα σημαντικός είναι και ο ρόλος των κοινών εμπειριών του παρελθόντος. Τυχόν παρόμοιες απογοητεύσεις που παρήλθαν, φέρνουν τα άτομα πιο κοντά, ενισχύοντας τα κοινά τους στοιχεία στο έπακρο.

Τις περισσότερες μάλιστα φορές, λόγω συμφωνίας χαρακτήρων, και κοινών παρελθοντικών ερεθισμάτων, τα ενδιαφέροντα μεταξύ των δύο ανθρώπων συμπίπτουν, και ψάχνοντας και οι δύο παρηγοριά από τα πλήγματα του χθες, καταλήγει ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Και τη στιγμή εκείνη νιώθουν και οι δύο πιο δυνατοί και έτοιμοι να προσπεράσουν όλα τα αρνητικά του παρελθόντος και να σβήσουν τις κακές αναμνήσεις, πορευόμενοι παρέα στα λημέρια της ζωής. Και κάπου εκεί είναι που χάνουμε τα αυγά και τα πασχάλια, και το παιχνίδι τερματίζεται απότομα, γιατί η ίδια η πραγματικότητα επιφέρει τα αναμενόμενα για αυτή την περίσταση αποτελέσματα. Και καλά δεν τα είχαμε σκεφτεί ποτέ, και ούτε που είχε περάσει από το μυαλό μας, και τώρα είμαστε έκπληκτοι μπροστά στις εξελίξεις.

Και ο λόγος φυσικά για την ανάπτυξη, από μέρους του ενός, συναισθημάτων, γεγονός που καταπνίγει τον φιλικό δεσμό, και δημιουργεί ζητήματα αγάπης και πάθους, που μόνο ένας ερωτευμένος θα μπορούσε ποτέ να αισθανθεί. Είναι όταν τα όρια της φιλίας παραβιάζονται, και μπαίνει “χέρι” στις μέχρι τότε αγνές προθέσεις του μυαλού και της ψυχής. Πολύ σπάνια να αισθανθούν και οι δύο το ίδιο πράγμα εξ’ αρχής. Αυτό μπορεί να συντελεστεί στη συνέχεια, ή και ποτέ… Και τότε αρχίζουν τα πιο «σοβαρά» προβλήματα. Μία ενδεχόμενη ψυχρή ως προς το θέμα της σχέσης αντιμετώπιση του ενός από τους δύο, είναι αρκετή για να διαλύσει όχι μόνο αυτό το κάτι παραπάνω, αλλά και την μέχρι τότε φιλία τους. Η παρερμηνεία των συναισθημάτων από την μία πλευρά το επιφέρει αυτό, καθώς πιστεύει ότι ίσως είναι σωστό να προχωρήσουν και να κάνουν κάτι περισσότερο, από το να είναι απλά φίλοι, κάτι που βέβαια ποτέ δεν συζήτησε με το άλλο πρόσωπο, το οποίο μάλιστα άφησε να εννοηθεί, μέσα από τις πράξεις και τα λόγια του, που πολύ πιθανό να μη καταλάβαινε τι έλεγε και τι προβλήματα μπορούσαν να δημιουργήσουν τα λεγόμενά του, ότι ίσως πρέπει να εξελίξουν την όλη φάση…

Τα άτομα που παρερμηνεύουν περισσότερο την κατάσταση, είναι τα κορίτσια, που είναι πολύ πιο ευαίσθητα και δένονται συναισθηματικά πολύ πιο εύκολα από έναν άντρα, ο οποίος είναι σε θέση να ξεχωρίσει την καλοπέραση, από τη σχέση. Οι γυναίκες όμως, ανέκαθεν το μπέρδευαν, και δικαιολογημένα θα λέγαμε, αλλά πάντοτε υπήρχαν και οι εξαιρέσεις. Η αλήθεια είναι, ότι όταν ανοιχτείς ψυχικά σε ένα άτομο, του εκφράσεις δηλαδή τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τα «θέλω» σου και στη συνέχεια προχωρήσετε και ερωτικά, χωρίς αναγκαστικά να πείτε σ’αγαπώ, τότε ναι, έχετε πάει ένα βήμα παραπάνω… Η φιλία από την σχέση χωρίζονται από μία κλωστή, η οποία και είναι πολύ δυσδιάκριτη και εύκολα προσπεράσιμη. Το θέμα είναι όμως ότι αν περάσεις από το στάδιο της φιλίας σε αυτό της σχέσης, είναι δύσκολο να επιστρέψεις πίσω, σχεδόν ακατόρθωτο. Λίγες είναι οι φορές που τα άτομα μιας τέτοιας κατάστασης καταφέρνουν να παραμείνουν φίλοι στη συνέχεια, αγνοώντας τα όσα πέρασαν μαζί, και τα όσα μοιράστηκαν. Και αυτό γιατί η ανθρώπινη φύση είναι ευάλωτη, και όλοι το διαπιστώνουμε σε καθημερινή βάση. Βέβαια υπάρχει και μια ειδική κατηγορία ανθρώπων, που αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα και παράδειγμα προς μίμηση. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους αναίσθητους και αδιάφορους, που δεν δίνουν μία για τα όσα εκτυλίσσονται γύρω τους, ανεπηρέαστοι από τους πάντες και τα πάντα… Αυτοί είναι που θα ζήσουν μέχρι τα 100, ίσως και περισσότερο, γιατί τίποτα δεν τους βασανίζει, ούτε έχουν έγνοιες στο κεφάλι τους.

Το ζήτημα τώρα όμως είναι πως θα καταφέρεις να ξεπεράσεις το παρελθόν σου, και να συνεχίσεις ακάθεκτος τη ζωή σου, χωρίς να χάσεις ταυτόχρονα και την επαφή με το άτομο που σε ενδιαφέρει. Αυτό αγαπητοί μου φίλοι έχω να σας πω ότι έγκειται αποκλειστικά και μόνο στα ψυχικά αποθέματα του καθενός, και στη δύναμη που διαθέτει για να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα και να καταπνίξει τα συναισθήματα που τυχόν αναπτύχθηκαν. Δύσκολο πραγματικά, αλλά αναγκαίο. Πρέπει να ξεχάσεις, όσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό, αν θέλεις να παραμείνεις κοντά του, έστω και φιλικά. Γιατί ειδάλλως, θα χαθείτε για πάντα. Και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσεις, τόσο το καλύτερο. Βάλε ένα φρένο στη φρενίτιδα της στιγμής και συλλογίσου… Και αν χρειαστεί να κλάψεις, κλάψε, δεν είναι ντροπή! Θα αποβάλεις τη στεναχώρια σου, και με καθαρό μυαλό θα μπορέσεις να πάρεις τις κατάλληλες αποφάσεις, που μόνο συμφέρουσες μπορούν να αποβούν για σένα αργότερα. Πάντοτε όμως, θα πρέπει να μάθεις να διαχωρίζεις την καλοπέραση από τη σχέση, τον έρωτα από το απλό ενδιαφέρον, και να διακρίνεις τις προθέσεις του ατόμου που στέκεται απέναντί σου. Μιλήστε πρώτα, κάντε τις απαραίτητες διευκρινήσεις και έπειτα προχωρήστε. Μη ξεγελάστε εύκολα, και μη βλέπετε τα πάντα τέλεια και ιδανικά. Αν είστε αρκετά δυνατοί να το αντέξετε, συνεχίστε. Πάντα όμως θα πρέπει να είστε προσγειωμένοι, και να έχετε και μία σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού σας, ότι ίσως κάποια στιγμή τα πράγματα να μην έρθουν όπως τα θέλουμε… Πατήστε γερά στην πραγματικότητα και αντιμετωπίστε την!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;