Την παραίτηση Τζιτζικώστα ζητά το ΠΑΣΟΚ, για γκάφα μιλά ο Κεδίκογλου

Με υποχρεώνει ο νόμος να καλέσω τη ΧΑ στην παρέλαση, αν έκανα το αντίθετο κάποιος άλλος θα απέκλειε το ΠΑΣΟΚ λόγω Τσοχατζόπουλου…

«Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης, μακριά από έμενα αυτό, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση γιατί θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν το καλώ»! Αυτό δήλωσε στην πρωινή κυριακάτικη εκπομπή του MEGA ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, για την αιτιολόγηση της αποδοκιμασθείσας από τον Δήμαρχο Μπουτάρη και πολιτικές δυνάμεις πρόσκλησης από μέρους του των Βουλευτών της ΧΑ στην εξέδρα των επισήμων, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που ζήτησε την παραίτηση του περιφερειάρχη.

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Τζιτζικώστας προέβη στη διευκρίνιση ότι δεν είχε σκοπό να εξισώσει το ΠΑΣΟΚ με εγκληματική οργάνωση, αναφέροντας αναλυτικά:

“Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της δήλωσής μου σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα το πρωί θέλω να διασαφηνίσω ότι:

Όπως ξεκάθαρα δήλωσα και στην τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήμουν προσκεκλημένος σήμερα το πρωί, δεν υπονόησα και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση.

Την παραίτηση Τζιτζικώστα ζητά το ΠΑΣΟΚ, για γκάφα μιλά ο Κεδίκογλου

Καταδικάζω με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια διαστρέβλωσης της ξεκάθαρης τοποθέτησής μου.

Το παράδειγμα που μεταχειρίστηκα ήθελε να καταδείξει ότι η μη τήρηση του νόμου και η θεσμική εκτροπή, μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με τεράστιες αρνητικές συνέπειες.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στο θέμα της παρέλασης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τήρησε απόλυτα τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β’ 1488/6-10-2006), ο οποίος ορίζει ότι αποστέλλονται προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο”.

Μετά την αρχική δήλωση Τζιτζικώστα στο MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου είχε σχολιάσει με νόημα για τη δήλωση του περιφερειάρχη ότι «όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει. Ο κ.Τζιτζικώστας οφείλει άμεσα να προβεί σε διορθωτική δήλωση»…

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;