Τι να κάνετε για να μην έχετε... ζαλάδες από το iOS 7

567143_ios-7-3

Σίγουρα η Apple είχε προβλέψει κάποια παράπονα για την εμφάνιση και τον τρόπο λειτουργίας του  iOS 7, αλλά σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν κάποιοι χρήστες iPhone και  iPad να παθαίνουν ζαλάδες και ιλίγγους όταν χρησιμοποιούσαν τις συσκευές τους.

Πιο συγκεκριμένα, τα παράπονα ξεκίνησαν από αρκετά forum σχετικά με προϊόντα της Apple, συμπεριλαμβανομένου και του επισήμου ιστότοπου «βοήθειας» των καταναλωτών.

Έτσι, φαίνεται πως το iOS 7 επειδή ζουμάρει όταν οι χρήστες εναλλάσσουν applications, σε ορισμένους προκαλούνται ναυτίες. «Τα γραφικά των ζουμ στο νέο iOS 7 κυριολεκτικά μου προκαλούν ναυτίες και πονοκεφάλους. Το συναίσθημα είναι ακριβώς όπως η ναυτία που παθαίνω όταν προσπαθώ να διαβάσω σε αυτοκίνητο», γράφει ένας χρήστης.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα σήματα που λαμβάνει το μυαλό και το κεντρικό νευρικό σύστημα δεν «ταιριάζουν», όπως συμβαίνει για παράδειγμα σε ένα πλοίο εν μέσω θαλασσοταραχής, όπου δεν καταλαβαίνετε την κίνηση στο τοπίο επειδή έχετε επικεντρωθεί σε σταθερά αντικείμενα που δεν κουνιούνται, τότε μπορεί να νιώσετε ζαλισμένοι και πονοκεφαλιασμένοι.

«Το μυαλό λαμβάνει μηνύματα που αλληλοσυγκρούονται. Αυτό οδηγεί στο να λαμβάνετε μπερδεμένες πληροφορίες που σχετίζονται με το σημείο του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την αίσθηση προσανατολισμού, και μπορεί πολύ εύκολα να σας κάνει να υποφέρετε από ναυτία, ζαλάδα και πονοκεφάλους», εξήγησε στο Forbes ο Dr. Robert Glatter.

Μάλιστα, αυτό ακριβώς συμβαίνει και με ορισμένα iPhone, αλλά αντίστροφα. Δηλαδή, ενώ οι συσκευές είναι ακίνητες, τα μάτια σας νιώθουν την κίνηση των εφέ.

Ευτυχώς όμως το πρόβλημα μπορεί να λυθεί και να μην μετανιώσετε που δεχτήκατε να προχωρήσετε στην αναβάθμιση του κινητού σας, αφού μπορείτε να «διορθώσετε» την κατάσταση με μερικές ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας.

Πηγαίνετε στο “Settings,” και στη συνέχεια στο “General” και από εκεί στο “Accessibility.” Κλικάρετε το “Reduce Motion” και ενεργοποιήστε το, με αποτέλεσμα να μειώσει λίγο την ταχύτητα των γραφικών που πιθανώς να προκαλεί ναυτία και ζαλάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
0 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;