Διαμάχη ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση του 902

902

Διάψευση Βρυώνη για την αγορά των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων

Την πώληση της εταιρίας “Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ” ιδιοκτήτρια του ραδιωφονικού και τηλεοπτικού 902 ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας το ΚΚΕ. Ωστόσο, ο Περισσός διευκρινίζει ότι η μεταβίβαση αφορά το υλικό και όχι τον τίτλο ή το σήμα του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, τα οποία παραμένουν στην ιδιοκτησία του κόμματος. Η ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ αναφέρει ότι «στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων της οικονομικής κρίσης η εταιρεία Ραδιοτηλεοπτική, καθώς και οι εργαζόμενοι με τη δουλειά τους στο σταθμό, κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες για να αντέξει ο σταθμός στις οικονομικές δυσκολίες. Παρ’ όλες τις προσπάθειες και τη στήριξη του ΚΚΕ, δεν έγινε δυνατό να αποφευχθεί η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης του σταθμού», και συνεχίζει τονίζοντας ότι «η σημερινή οικονομική κατάσταση της Ραδιοτηλεοπτικής δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλέον τη λειτουργία του σταθμού και την αντιμετώπιση συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων. Δεν είναι σε θέση και δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Υπήρξε τελικά δυνατότητα πώλησης και καταλήξαμε να δοθεί αυτή η λύση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις του σταθμού.

Η πώληση αφορά υποδομές, μηχανήματα και αυτοκίνητα της εταιρείας. Ο διακριτικός τίτλος και τα σήματα λεκτικά και ηχητικά παραμένουν στο Κόμμα. Έγινε αυτή η επιλογή σε σχέση με το κλείσιμο, γιατί δίνει τη δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία», ενώ για το κοινό ενημέρωσης το ΚΚΕ παραπέμπει τους φίλους των πουληθέντων συχνοτήτων στον Ριζοσπάστη και στο portal 902.gr στο διαδίκτυο, επισημαίνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες που δημιουργούνται είμαστε σίγουροι ότι το δίκιο δεν πνίγεται και ο λαός θα βάλει τέλος στο άδικο σύστημα που ζούμε».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι η ηγεσία του ΚΚΕ οφείλει, με ευθύνη, να πει πού και πώς πουλήθηκε ο «902», αν είναι νόμιμο μια άδεια που δόθηκε σε ένα κόμμα δωρεάν, να πουλιέται στην “πιάτσα”, ποιες νομικές δικλείδες χρησιμοποίησαν για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του νέου αγοραστή κι αν είναι αλήθεια ότι ο αγοραστής είναι ο ιδιοκτήτης του Extra. Επίσης, ο κ. Παπαδημούλης απεύθυνε δημόσιο ραδιοφωνικό ερώτημα, σχετικά με το ‘πώς το ΚΚΕ, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και απορρίπτει κάθε πρόταση κοινής δράσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε να πουλήσει το κανάλι και το ραδιόφωνό του σε έναν ιδιοκτήτη που υπερπροβάλλει τη Χρυσή Αυγή κι ο ίδιος είναι συχνά ομοτράπεζος του κ. Σαμαρά». «Ζητάμε από την ηγεσία του ΚΚΕ, πλήρη διαφάνεια και εξηγήσεις που τις χρωστούν πριν από όλα στον κόσμο τους», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ», ολοκληρώνοντας με το συμπέρασμά του ότι «δεν είναι νοητό να ακολουθεί η Αριστερά, σε τέτοια θέματα που σχετίζονται με απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Σημειωτέων ότι ο περιγραφόμενος ως αγοραστής των πρώην συχνοτήτων του ΚΚΕ σύμφωνα με την «Εφ Συν» διέψευσε τη σχετική φημολογία, δηλώνοντας ότι: «Ο Φίλιππος Βρυώνης διαψεύδει ότι έχει οποιαδήποτε σχέση ιδιοκτησίας, στην αγοράστρια εταιρεία του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού 902».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;