Αντάρτικο σε Τσίπρα από Γλέζο, Θεωνά, ΔΙΚΚΗ και Λαφαζάνη

syriza ekm 3

Λίγο μετά την κάθετη θέση Τσίπρα για διάλυση των συνιστωσών αφού πρώτα προχώρησε στην αυτοδιάλυση του ΣΥΝ, «άρχισαν τα όργανα».

Ο Μ. Γλέζος εκπροσωπώντας τους «Ελεύθερους Πολίτες» αρνείται την επιλογή Τσίπρα, λέγοντας ότι με τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ έφτασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο 27% κι ότι μια τέτοια επιλογή θα σήμαινε ότι η ηγεσία «σκοτώνει τα άλογα» που την έφεραν σε θέση βολής για την εξουσία, ενώ μίλησε για ανάγκη συλλογικού προτύπου ηγεσίας σε κάθε βαθμό διοίκησης του κόμματος και εναλλαγής θητειών στα κομματικά αξιώματα. Στις θέσεις αυτές συμφώνησαν κι άλλοι εκπρόσωποι συνιστωσών, όπως ο κ. Θεωνάς, αλλά και οι εκπρόσωποι του ΔΗΚΚΙ.

Πέραν του καβγά για τη διάλυση την συνιστωσών και τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, σκληρή κριτική ασκείται στην ηγεσία Τσίπρα κι από τον εκπρόσωπο της αριστερής πτέρυγας του κόμματος Π. Λαφαζάνη, ο οποίος ζητά προοπτική κυβέρνησης της αριστεράς αντί ενός νωθρού κεντροαριστερά σχήματος που ακόμα κι εκλεγόταν κυβέρνηση θα αποτύγχανε πολύ γρήγορα, σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά και ξεκάθαρη θέση για έξοδο από το ευρώ αν οι ευρωπαίοι εταίροι – δανειστές έμεναν ανυποχώρητοι στις μνημονιακές τους πολιτικές ακόμα και μετά την άσκηση πίεσης από μια κυβέρνηση της αριστεράς, όπως τόνισε σε σχετική αρθρογραφία του και αναμένεται να επαναλάβει στην προγραμματισμένη ομιλία του την Παρασκευή στο χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου στο Τάε Κβο Ντο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Φαλήρου.

Μετά από όλα αυτά, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των υποστηρικτών του ηγετικού προγράμματος για την πορεία του κόμματος και του ίδιου του Α. Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται να διαθέτει την πλειοψηφία για να προωθήσει τις βουλές του και των επιτελών του στη συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων και στις περισσότερες με σχετική ή μεγαλύτερη άνεση, ενώ οι σχετικές κρίσιμες ψηφοφορίες είναι προγραμματισμένες για το Σάββατο. Πάντως οι ρήξεις, αν επιλεχθούν και προκύψουν, δεν κρίνονται μόνο σε επίπεδο εσωκομματικών πλειοψηφιών, αλλά πρωτίστως σε δυναμική και κλίμα, όπως και στην κοινωνική αποδοχή αποτελεσμάτων και εξελίξεων, κάτι που θα διαφανεί στην πορεία…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;