Noteblog #34 | Αντώνη, ξέρεις τι σημαίνει ΕΡΤ;

Το ξέρω πως το σοφό θα ήταν, να περιμένω να ηρεμήσω και να γράψω αύριο αυτά που έχω να πω.

Αλλά δεν άντεξα άλλη ηλιθιότητα, μνησικακία, νεοφιλελεύθερη παπαρολογία και σοσιαλιστική ξεροκεφαλιά.

Δεν άντεξα άλλο σκόντο στα συμφέροντα των μεγαλοκαναλαρχών.

Εσύ ΗΛΙΘΙΕ, που νομίζεις ότι η ΕΡΤ είναι τα 50€ που δίνεις με τη ΔΕΗ, μάθε πως ΕΡΤ σημαίνει πολιτισμός. Πως αν είχες ανοίξει ποτέ στη ζωή σου ραδιόφωνο, θα καταλάβαινες ότι ελληνική ραδιοφωνία σημαίνει έκφραση. Πως αν είχες παρακολουθήσει ποτέ σου πολιτισμικές εκδηλώσεις από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, θα καταλάβαινες τι σημαίνει ΕΡΤ. Αν είχες βγει από το σπίτι σου και είχες επισκεφθεί ακριτικές περιοχές, θα ήξερες πως ΕΡΤ σημαίνει συντροφιά. Πως, αν αντί να κάθεσαι να παίζεις το πουλάκι σου ή wow στο διαδίκτυο και έβλεπες ΕΡΤ, θα είχες όλα τα απαραίτητα ερεθίσματα για να γίνεις άνθρωπος με αληθινή γνώση και πνεύμα. Βάλε τα 2€ εκεί που ξέρεις τώρα.

Εσύ από την άλλη, τούβλε, που δεν καταλάβαινες τι σημαίνει πως “δεν βγαίνει η ΕΡΤ και πρέπει να γίνουν περικοπές”, μην αρχίζεις τις ίδιες βλακείες πως “περικοπή σημαίνει φιλελευθερισμός”. Περικοπή σημαίνει λογική. Δεν γίνεται να πληρώνονται άνθρωποι χωρίς αντικείμενο εργασίας. Χρειάζονται περικοπές, γιατί προηγήθηκε σπατάλη. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Και πάμε τώρα στον μεγάλο άντρα. Στον πρωθυπουργό της καρδιάς μας. Που θα φέρει το success story της Ελλάδας πρώτο θέμα σε όλα τα media του κόσμου και στα case study όλων των πανεπιστημίων. Δεν θα μιλήσω για την αποτυχία της “σίγουρης επένδυσης της Gazprom”, ούτε για την εκπληκτική αποτυχία του να φέρει οποιαδήποτε επένδυση στη χώρα μέχρι στιγμής (εκτός και αν η πώληση του ΟΠΑΠ στον τίγρη θεωρείτε επιτυχία).

Θα μιλήσω καθαρά για τον χώρο των media.

Που οι περικοπές της ΕΡΤ, σημαίνει Αιμίλιος Λιάτσος, Φερεντίνος και Θρασκιά. Που πριν ένα μήνα, ο υπεύθυνος τύπου σου, έβγαινε και διαβεβαίωνε πως η ΕΡΤ δεν κλείνει (δείτε το βίντεο και αηδιάστε).

Στα media, όπου το χρεοκοπημένο και χωρίς άδεια Mega παίρνει δάνειο 98 εκατομμυρίων (σύμφωνα με το newsbomb) για να καλύψει τις τρύπες του.

Που ο ΣΚΑΙ, τουϊτάρει με μένος εναντίον της ΕΡΤ από την αρχή της σεζόν για τα χαμένα δικαιώματα του CL και τώρα ψήνει αρνιά.

Στα media, όπου από το πρωί μέχρι το βράδυ επευφημούν τον Σαμαρά, χωρίς (μα την Παναγία) να έχω καταλάβει το γιατί. Τι ακριβώς έχει κάνει η τρικομματική τον ένα χρόνο ανάληψης των καθηκόντων της;

Ψέμματα, μας έσωσε άλλη μία φορά, υπογράφοντας το Μνημόνιο 3, που είναι χειρότερο από το Μνημόνιο 1, το οποίο ο κ. Σαμαράς δεν ψήφισε, γιατί ασχολούταν με το μπλοκμπάστερ “Ζάππειο 1 και 2”.

Την ίδια ώρα, που οι συμπολίτες μας, είναι πραγματικά σε αδιέξοδο, που οι 30αρηδες ακούνε για ανάκαμψη και βλέπουν και άλλα προγράμματα ημιαπασχόλησης με μισθούς πείνας, που τα έργα στην εθνική υποτίθεται ότι ξεκίνησαν και δεν έχει κουνηθεί πέτρα (θα επανέλθω με ξεχωριστό άρθρο για αυτήν την κοροϊδία) και επικρατεί μία σιωπή παντού, από όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας της χώρας.

Ίσως γιατί “όταν τρώμε, δεν μιλάμε ε;”

ΥΓ: Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από την ΕΡΤ ποτέ. Αλλά μεγάλωσα βλέποντας τον ΕΞΑΝΤΑ, τις εκπομπές της Τσόκλη, τα κυριακάτικα γλέντια στα χωριά της περιφέρειας, τις ταινιάρες που έβαζε η ΕΤ1 την εποχή που δεν είχαμε ίντερνετ, τα ντοκυμαντέρ – υπερπαραγαγωγές που μόνο στην ΕΡΤ θα έβρισκαν χώρο. Μεγάλωσα με το δεύτερο και τρίτο πρόγραμμα στο ραδιόφωνο, με την ΕΡΑ sport στις καλοκαιρινές μας διακοπές. Διασκέδασα και ψυχαγωγήθηκα με όλες αυτές τις χορηγίες (οκ, δέχομαι πως μερικές δεν ήταν άξιες) που η ΕΡΤ έδωσε για νέους ανθρώπους που έψαχναν να προβάλουν τη δουλειά τους.

ΥΓ2: Τέλος, εγώ αντιλαμβάνομαι τι σημαίνει 2.000 άνεργοι αυτήν την περίοδο. Εσύ όχι. Παρόλα αυτά, εύχομαι να μη μείνεις ποτέ άνεργος, μπάσταρδε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
  
  
  
 0